NT > Nyheter

Tuesday, 19 January, 15:25

NT - 30 nov 20 kl. 17:30

Mitt i allt är jag tacksam över att vi är friskaMitt i allt vabande, vobande, hemma-jobbande och vardagspusslande kommer beskedet. Barnens skola stänger och från och med nästa dag är det hemundervisning som gäller..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mitt i allt är jag tacksamöver att vi , är friska
Dagen - 23 aug 16 kl. 03:00

”Jag vill vara tacksam men känner tristess”

Jag är en man på 52 år som förmodligen låter oerhört bortskämd. Jag vill vara tacksam men känner tristess – trots att jag har allt. Mina barn är friska och klarar gymnasiet alldeles utmärkt.

Dagen - 23 aug 16 kl. 03:00

”Jag vill vara tacksam men känner tristess”

Jag är en man på 52 år som förmodligen låter oerhört bortskämd. Jag vill vara tacksam men känner tristess – trots att jag har allt. Mina barn är friska och klarar gymnasiet alldeles utmärkt.

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 15:30

Chatt om läxor

Foto: Scanix
Rektorn på läxfria Rotundaskolan och generalsekreteraren för läxhjälpsföreningen Mattecentrum chattade i dag.

Malin: Min dotter går i fjärde klass och får 3-4 läxor i veckan, jag tycker det är för mycket när de är så små. Jag tycker barnen borde få 2-3 timmar på lektionstid att sitta och göra sina läxor.

YLE - 12 mar 15 kl. 09:23

Klubbarnas önskan uppfylldes - nu börjar allvaret

Slutspel i division 1 i innebandy har länge varit en dröm för klubbarna. Nu blir det verklighet och på lördag spelas de första kvartsfinalerna där bland annat SB Vaasa möter Lovisa Tor och Blue Fox drabbar samman med M-Team. Förändringens vindar har blåst över innebandyn den här säsongen när även lagen i division 1 går en intressant vår till mötes.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 06:30

Cancerpatienter tar strid för sitt rehabcenter Politikerna stänger inte dörren helt

Lydiagårdens framtid är oviss, om två månader går kontraktet med Region Skåne ut. Samtidigt har patienter, anhöriga och andra skapat en Facebookgrupp och skrivit under protestlistor. Sydsvenskan träffade tolv bröstcancerpatienter som gav sin syn på det hotade rehabiliteringscentret.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 06:30

Cancerpatienter tar strid för sitt rehabcenter

Foto: Ingemar D Kristiansen
Lydiagårdens framtid är oviss, om två månader går kontraktet med Region Skåne ut. Samtidigt har patienter, anhöriga och andra skapat en Facebookgrupp och skrivit under protestlistor. Sydsvenskan träffade tolv bröstcancerpatienter som gav sin syn på det hotade rehabiliteringscentret.

Sydsvenskan - 14 apr 13 kl. 06:30

Brokbladig blommar ofta svagareHibiskus ska normalt inte beskäras

Fråga: Vi köpte för cirka tio år sedan en hibiskus för trädgården, en lila med dubbla blommor. Vi har flyttat den några gånger, första två åren stod den i en kruka på altanen i full sol, de nästkommande två åren stod den i marken i norrläge, så mycket sol blev det inte där.Den hade inte blommat på de fyra första åren varför vi flyttade den till ytterligare ett ställe, nu till en solig hörna där har den stått i cirka sex år och den blir översållad med knoppar varje år, men sen händer inget mer.

Sydsvenskan - 02 jun 13 kl. 06:30

Rapsolja och såpa kväver

Fråga: Vi har ett par aplar som är cirka åtta år och som varje år angrips av rönnbärsmal och andra insekter. Hur, när och med vilka medel kan vi bespruta aplarna för att slippa ohyran och sen kunna skörda friska fina frukter under sensommar/höst? Tacksam för svar om tips.

Sydsvenskan - 09 jun 13 kl. 06:30

Köldskador har öppnat för svampangrepp

Fråga: Vem/vad gör sådana här skador? Det är på en hibiskus som är cirka tio år och står i västerläge i en centralt belägen inhägnad villaträdgård i Vellinge. Än så länge är det bara denna grenen som är skadad, skadan har blivit större sedan jag upptäckte den för en vecka sedan.

Kristianstadsbladet - 07 jul 13 kl. 18:53

Arve, 100, njuter av livet

Foto: Anna Wahlgren
En timme ut från Gislövs läge, med motorn på och vinden mot fören, vill Arve Malmborg gå med sin Saga 24. ? Sedan stänger vi motorn, hissar förseglet och ställer in autopiloten.

YLE - 22 aug 13 kl. 04:53

"Vi vill spara åt barnen"

Dage och Solveig Härus blir fundersamma när vi möts kring frågan om arv och vem som ska bekosta vården för de äldre. För oss har det varit självklart att spara det vi kunnat åt barn och barnbarn, säger de. Vi har hört om bekanta som vill unna sig det ena och det andra som äldre, för oss känns det egoistiskt.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

EU-pengar till mer digitalt i vården

Modernare databehandling i vården kan bli ett av de områden som stöttas via EU:s gigantiska coronastöd. Sverige och övriga länder ska lämna in sina planer under våren..

NT - 15 minuter sedan

Förslag: Bemannade bibliotek på alla skolor

Det ska ställas hårdare krav på skolbiblioteken. Bemanning av utbildade bibliotekarier och ett bibliotek på varje skola är två av förslagen i en statlig utredning som överlämnas under tisdagen..

NT - 10 minuter sedan

Nya ägare till tomt i Söderköping - priset: 1 080 000 kronor

Martin Hultgren, 57, och Veronica Lindström, 54, från Linköping har tagit över fastigheten på adressen Björnvik Norrängen 4 i Söderköping från Anders Stenbock, Gunilla Stenbock Leppänen och Solveig Stenbock..

NT - 30 minuter sedan

134 bilar krockade i snökaos i Japan

Minst 134 bilar har varit inblandade i en serie krascher på en motorväg i prefekturen Miyagi i norra Japan..

NT - 30 minuter sedan

Torino byter tränare efter lång segerlös svit

Torino sparkar tränaren Marco Giampaolo efter att laget bara vunnit en av de senaste tolv Serie A-matcherna..

NT - 30 minuter sedan

Förslaget: Fira pandemins slut med konserter

Stora konserter i hela Europa för att fira att pandemin äntligen är över. Det har Irland föreslagit för EU, skriver Irish Mirror..

NT - 30 minuter sedan

Tittade ut - såg tjuvar bryta sig in hos grannen

En anmälan om grov stöld har upprättats efter att två tjuvar på måndagen bröt sig in i en lägenhet i Haga i Norrköping..

NT - 30 minuter sedan

Menscykeln har viktig roll i hennes debutroman

Maja Tinnervall från Vikbolandet har varit sparsam med att visa sina texter. Men nu är hon aktuell med sin romandebut på förlag. "Jag hade en text som jag ville publicera", säger hon..

NT - 15 minuter sedan

Franska kriminaldramat "Lupin" gör succé

Netflix senaste fullträff stavas "Lupin" – serien om en gentlemannatjuv i Paris väntas dra in skyhöga tittarsiffror..

NT - 45 minuter sedan

Amanda Lind om RF:s begäran

Riksidrottsförbundet har nu lämnat in en begäran till regeringen om ekonomiskt stöd till idrotten för 2021..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.