PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 07:18

PrivataAffärer - 30 nov 20 kl. 17:00

Nordeas chefsstrateg: Medvind för riskfyllda tillgångarAntalet smittade i världen har haft en kraftig ökning under senaste månaderna, men marknaden har i kölvattnet av flera olika positiva vaccinnyheter börjat prissätta en normalisering av den globala ekonomin mot slutet av nästa år. Att synen förändrats på den närmaste framtiden har inlett en kraftig rotation i marknaden. En hel del tillgångar har släpat efter under pandemin, och de spås bli vinnare när normaliseringen kommer, skriver Nordeas chefsstrateg i marknadssynen. Medvind på marknaden ”Vi förväntar oss att återhämtningen fortsatt kommer hålla aktiemarknaden under vingarna och att aktier kommer prestera bättre än obligationer och behåller därför vår övervikt på aktiesidan”, skriver Johan Larsson. Den pågående rotationen på marknaden kan mycket väl
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordeas, Vi, Johan Larsson, Nordea, Även, Riskerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordeas, chefsstrateg, Medvindför , riskfyllda, tillgångar
PrivataAffärer - 02 apr 20 kl. 06:51

Nordeas chefsstrateg tror på amerikanska aktier

Det framgår av Nordeas strategi för april, Global Asset Allocation Strategy, med rubriken Prövande tider. Det blir en snabb recession med en likaledes snabb återhämtning, anser Nordeas chefsstrateg Johan Larsson, som är ansvarig för månadsstrategin. Recessionen är ”självvald”, fast motiverad, och den blir djupare än någonsin under finanskrisen för över tio år sedan.

PrivataAffärer - 01 jul 19 kl. 13:00

Nordeas chefsstrateg tror på Europaaktier

Osäkerheten i världsekonomin kommer att bestå också i juli, enligt Nordeas senaste investeringsstrategi. -I centrum står handelskonflikten mellan USA och Kina, som riskerar att skapa negativa andrahandseffekter, trots medvinden från penningpolitiken, säger Michael Livijn, chefsstrateg på Nordea, som fortsätter vara neutrala i valet mellan aktier och räntor. Men var aktieinnehavet ska vara är inte neutralt.

Affärsvärlden - 03 jul 14 kl. 14:21

Chefsstrateg om Ingves oväntade reservation

Riksbankschefen Stefan Ingves reserverade sig mot sänkningen av reporäntan. ”Så vitt jag vet har det har aldrig hänt tidigare”, säger Nordeas chefsstrateg Mikael Sarwe till Affärsvärlden..

SvD - 30 jan 17 kl. 10:12

Chefsstrateg: Marknaderna orkar inte med fler kriser

Krisresistenta marknader korrigerar just nu snabbt på nyheter som normalt skulle kunna skapa utdragen volatilitet för att få saken överstökad. Den analysen gör Nordeas chefsstrateg Michael Livijn i en Bloomberg-intervju..

YLE - 12 jun 17 kl. 09:56

Nordeas strateg: Bakslag för regeringens reformplaner

Nordeas chefsstrateg Jan von Gerich ser ekonomiska risker i det nya politiska läget i Finland. von Gerich säger i TalouselämäTalouselämä att regeringen redan före chocken med Sannfinländarnas nya ledning har haft svårigheter bland annat med social- och hälsovårdsreformen. Nu kan utvecklingen bara gå mot det sämre, anser han.

DI - 09 maj 14 kl. 14:46

Nordeas chefsstrateg går till Ikea

Henrik Lundin lämnar storbanken och går till Ikea. Efter sommaren får han ansvaret över tillgångsallokeringen inom Ikeasfären..

YLE - 27 apr 17 kl. 08:12

Nordea seglar i medvind - rörelsevinsten ökade

Finanskoncernen Nordea ökade sin vinst under början av året. Rörelsevinsten uppgick till 1,102 miljarder euro, jämfört med 1,006 miljarder euro under det första kvartalet i fjol. Det innebär en ökning på 10 procent.

VA - 26 apr 11 kl. 14:41

Medvind för storbankerna

26 april Storbankerna fick en riktigt stark avslutning på fjolåret, med ett samlat rörelseresultat på närmare 22 miljarder kronor under fjärde kvartalet. Så högt rörelseresultat har bankerna inte haft sedan det andra kvartalet 2007. Det som framförallt drivit upp resultaten är stigande ränte- och provisionsnetton, men även återhämtningen i Baltikum hjälpte till.

Affärsvärlden - 10 okt 14 kl. 14:26

Alfred Berg hämtar chefsstrateg från Nordea

Kapitalförvaltaren Alfred Berg har förstärkt teamet med Nordeas Chief Equity Strategist..

YLE - 17 mar 17 kl. 17:57

Forskare: Nordeas flytthot visar hur banker flyr undan sitt ansvar

Nordeas hot om att flytta bort från Sverige väcker debatt. Ordkriget med svenska regeringen välkomnas ändå av många. - Det lyfter upp frågan om huruvida bankerna bär sitt ansvar för de ekonomiska risker de utgör för samhället, eller om bara försöker smita undan, säger Nikodemus Solitander forskare vid Hanken.

YLE - 10 apr 15 kl. 16:26

Finansinspektionen: Nordeas nätbanksproblem är exceptionella

Finansinspektionen anser att Nordeas nätbanksproblem är exceptionella. Det har varit problem med nätbanken sedan i tisdags och det är möjligt att störningarna fortsätter under veckoslutet. Det här leder åtminstone till att Nordeas rykte försämras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.