DI > Ekonomi

Sunday, 17 January, 23:24

DI - 30 nov 20 kl. 16:37

Bitcoin på ny rekordnivå – upp med 150 procent i år
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bitcoinpå ny , rekordnivåupp med , 150procent i , år
Opinionen.se - 04 apr 13 kl. 15:04

Bäddat för kursras för Bitcoin

Priset på den virtuella valutan Bitcoin har skjutit i höjden i år, från nivåer på drygt 10 dollar i fjol till toppar nära 150 dollar i veckan. Nu är det bäddat för kursras. ?

Expressen Dina Pengar - 30 okt 13 kl. 01:46

Tjänade miljoner ? på internetvalutan Bitcoin

Norrmannen Kristoffer Koch köpte 5000 bitcoins 2009 - för runt 150 kronor. Då var det en okänd internet-valuta. I dag har den lilla investeringen bekostat en lägenhet i ett av Oslos hetaste områden.

Dagens PS - 15 nov 17 kl. 10:11

Viggo Cavling: Jag är en bitcoinknarkare

Medieprofilen tycker det är ”en morot” när han blir stämplad som korkad. Cavling berättar på Breakit hur han fastnade för bitcoin; den första fixen fick han under en intervju med Nanok Bie – som då jobbade på KNC Miner – och som uppmanade honom att ladda ner appen Bread och tanka 150 kronor i bitcoin. Den andra fixen fick han i ett möte med en vän, som arbetar på en tysk bank och som beskrev hur skållhett bitcoin är i finansvärlden.

PrivataAffärer - 23 maj 19 kl. 00:45

Småbolag rekordhögt värderade

Indexet återspeglar den faktiska värderingen (EV/EBITDA) och sammanställs kvartalsvis. Under första kvartalet steg värderingen till 8,6, upp 8 procent från fjärde kvartalets 8,0. En granskning av delsegmenten visar att de litet större bolagen (marknadsvärde 150-500 miljoner euro) utvecklades starkare, upp 11 procent, vilket gör att dessa nu tog igen värderingsgapet mot de minsta bolagen så att båda segmenten värderas till 8,6 EV/EBITDA.

Dagens PS - 12 dec 19 kl. 10:21

Var du smart och satsade på rätt kort?

Missa inte dagens techbrief med gott och blandat om bästa investeringen under 2010-talet och senaste nytt om efterlängtat spel.  Det är 2010-talets bästa investering Kan du gissa vad du borde satsat på, om du inte redan gjort det?
Jo men visst är svaret bitcoin.

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 08:36

Därför rasar kryptovalutor i dag

Kryptovalutorna har fortsatt att ta nya smällar under torsdagens Asien-handel efter uppgifter om att Goldman Sachs lägger ned planerna på en tradingverksamhet för bitcoin. Bitcoin var ned 12,8 procent till 6.425 dollar, enligt Coinmarketcap.

Cornucopia - 15 jul 14 kl. 15:19

Skifferoljan och skiffergasen USA:s nya subprime?

Brittiska The Telegraph har en mycket bra artikel om investeringarna i gas och framför allt olja, och konstaterar att investeringarna ligger på rekordnivåer, men produktionen har inte ökat i närheten av detta. På marginalen kräver idag nya oljefält och ny skifferolja i USA 85 - 90 USD i oljepris för att vara lönsamma. Ett tillhörande problem är att man värdepapperiserat skifferfyndigheterna och säljer dem som räntebärande obligationer till intet ont anande pensionsfonder, trots att fyndigheterna vare sig är lönsamma eller ens utvinns.

Dagens PS - 17 maj 17 kl. 10:21

Krönika: ”Attacken visar vår sårbarhet”

Fredagens cyberattack räknas som den största någonsin i sitt slag, med personer i över 150 länder drabbade. Den blottade det moderna samhällets sårbarhet och ger en fingervisning om vilken skada ännu större och koordinerade attacker kan komma att göra i framtida konflikter. Som en modern form av kidnappning krävdes drabbade på lösensumma i bitcoin för att inte få sin digitala data förlorad.

Kristianstadsbladet - 19 sep 12 kl. 10:52

Många fall av harpest i norr


Harpesten närmar sig rekordnivåer i Västerbotten där nio fall anmälts under den senaste veckan. Hittills i år är antalet fall 31 i länet. Fortsätter det i samma takt blir 2012 det värsta året på ett decennium, rapporterar TV 4 Nyheterna Umeå.

Kristianstadsbladet - 18 jan 13 kl. 11:19

Värmerekord i Sydney


Värmen i Sydney i Australien nådde nya rekordnivåer på fredagen. Termometern stannade på 45,8 grader, vilket är den högsta uppmätta temperaturen sedan statistik började föras för 150 år sedan. Det förra värmerekordet i Australiens största stad låg på 45,3 grader och uppmättes 1939.

YLE - 29 mar 14 kl. 10:00

Släcker du lamporna ikväll?

I dag, lördagen den 29 mars, firas Earth Hour klockan 20:30-21:30 på kvällen. Under världens största klimatevenemang kommer miljoner människor och många organisationer att släcka all onödig belysning under en timmes tid. Genom den här symboliska gesten kan man vara med och uttrycka sin oro för miljön och klimatkrisen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.