Realtid > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 21:15

Realtid - 30 nov 20 kl. 06:28

Hög tid att lära av äldre generationerAtt redan idag intressera sig och sätta sig in i pensionens olika delar och hur de livsval du gör påverkar pensionen är inte alltid en självklarhet, men avgörande för ditt liv som pensionär.  Det skriber Shoka Åhrman, sparekonom på SPP..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
 Shoka Åhrman,  spp

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hög tidatt , läraav , äldre, generationer
Barometern - 31 aug 16 kl. 10:30

Miljonsatsning ska ge mer tid till de äldre

Det ska bli mer tid att hålla handen, lyssna på musik eller fika på Kalmars äldreboenden. Sju miljoner kronor satsas på mer social tid i äldreomsorgen. Totalt motsvarar satsningen 14 nya jobb..

BT - 21 aug 18 kl. 06:14

Ny rånvåg skakar Borås – fyra dåd på kort tid: ”Offren är äldre”

En ny rånvåg verkar åter drabba Borås. På två veckor har fyra äldre personer utsatts för rån och rånförsök. På måndagen skadades en man när flera försökte rycka hans halskedja..

YLE - 21 nov 14 kl. 08:10

Yle utmanar unga att umgås med äldre

Carin Göthelid. Bild: YLE/Kuvapalvelu Yles kampanj Använd hjärtat startar på veckoslutet. Målet med kampanjen är att lindra den ensamhetskänsla som allt fler äldre finländare upplever.

Dagensanalys.se - 21 maj 16 kl. 15:41

Vill du nå nå millennials och senare generationer?

Millennias och Generationen Z har fostrats till att tänka självständigt och en stor majoritet uppger att de känner sig kreativa. Kommunikatörer, marknadschefer och ledare måste veta mer  om målgruppen, förstå drivkrafter, deras sätt att umgås digitalt för att anpassa marknadsstrategier. Nyheter24-gruppen har tillsammans med analysföretaget Rasmussen Analys genomfört en enkätundersökning under februari.

YLE - 24 nov 14 kl. 04:56

Svårt att hitta vänner till äldre personer

Röda Korsets svenska avdelning i Helsingfors sliter med att hitta frivilliga som kan bli vänner till äldre personer. Just nu har de äldre personer som köar för att få en egen vän.Om kampanjen Använd hjärtat Använd hjärtat är en kampanj för att föra samma yngre och äldre generationer.

YLE - 23 jul 13 kl. 13:30

Den äldre befolkningens supande är det största problemet

Omsorgsminister Susanna Huovinen, SDP, säger i en intervju för Yle Nyheter att det är de äldre generationernas alkoholkonsumtion som är det största problemet. - Lyckligtvis visar den senaste tidens forskning att de ungas inställning till alkohol och speciellt till drickande i syfte att bli berusad har förändrats. För att den här utvecklingen ska hålla i sig måste vi göra något nu.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 19 feb 13 kl. 13:42

Oklart om juniorer kommer få tid på konstgräsplan

Det blir konstgräs i den nya fotbollsstadion som ska byggas i Vasa. Enligt ledande politiker ska även juniorer få träningstid på den nya planen men det tvivlar man på från juniorhåll. Krister Grönholm som är juniorsektionens representant i Vasa IFK:s styrelse, säger att den här satsningen absolut behövs men han tvivlar på att hans juniorer kommer att få tid på planen.

Sydöstran - 18 dec 17 kl. 15:38

I brist på boenden får äldre ligga längre på sjukhus

Behovet av de sex nya platserna på Gerbogården är skriande. Kommunen kan inte längre i tid ta emot äldre som varit på sjukhus, utan tvingas dröja med det. Vilket kostade 192 000 kronor bara i november.

Barometern - 17 jun 20 kl. 12:25

Film: Trubadur spred glädje till äldre i karantän

Det är en tuff tid för äldre i karantän. Men på äldreboendet Almen spred trubaduren Yvonne Johnsson musik och glädje i trädgården. – Väldigt trevligt, sa Eivor Leek, en av de boende..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.