DI > Ekonomi

Tuesday, 19 January, 22:05

DI - 29 nov 20 kl. 21:06

Tungviktarna om problemet politiken inte lyckas lösa: ”Det nya och det svåra”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tungviktarnaom , problemet, politikeninte , lyckas, lösaDet nya , och det svåra
Politologerna - 14 feb 14 kl. 08:00

Att vara eller inte vara intellektuell i politiken – recension av Maud Olofssons bok ”Jag är den jag är”

Maud Olofsson har kommit ut med sina memoarer. När jag fick höra talas om att memoarerna skulle släppas i början av valåret undrade jag om Olofsson skulle göra en Kjell-Olof Feldt, det vill säga ta chansen att läxa upp de sina. Olofsson är trots allt upphovskvinna till Alliansen, en konstellation som just nu inte övertygar i opinionsundersökningarna.

YLE - 18 feb 17 kl. 05:32

Kommunikationskonsult: Falska nyheter utmanar politiken

Nyhetsförmedlingen från USA har förändrats. President Donald Trump har gett helt nya begrepp. Det talas om falska nyheter från förvridande, dålig och lögnaktig press, med allt fler politiker som envist håller fast vid fakta som är felaktiga.

Politologerna - 16 jan 18 kl. 08:30

Avhopp från politiken och procenträkning

I förra veckan blev jag intervjuad av SVT:s Rapport med anledning av ett inslag om avhopp från politiken. Inslaget lyfte fram hur många fritidspolitiker har svårt att kombinera det politiska uppdraget med arbetsliv och familjeliv. Även om det finns en starkare dramaturgi i reportage som handlar om avhopp med anledning av maktmissbruk är det välgörande med ett TV-inslag som visar hur det vanligen ser ut.

Sydsvenskan - 10 jul 11 kl. 06:30

God natt, politiken

Ska en pr-byrå ta ansvar för den politiska debatten? Och hur hamnade vi där? I Almedalen jagar alla partier, journalister och konsulter den stora berättelsen.

Dagen - 09 sep 11 kl. 03:00

Då fick vi upp ögonen för religionen i politiken

Först när dammet från de fallande tvillingtornen hade lagt sig fick världen upp ögonen för det som har kallats "religionens återkomst". Men terrordåden den 11 september förde inte in religionen i politiken igen. Den hade aldrig riktigt försvunnit.

Politologerna - 18 dec 14 kl. 07:30

Varför ser sig kvinnliga EU-kandidater som mindre kompetenta? Om könsroller och stereotyper i politiken

Moderaterna har genom åren haft lättare att attrahera manliga än kvinnliga väljare. Kommer en kvinnlig partiledare att kunna ändra på det? På senare tid har forskningen visat att kvinnor inte i större utsträckning röstar på kvinnliga politiker, eller att kvinnliga politiker får fler kvinnor att engagera sig politiskt.

Politologerna - 03 dec 17 kl. 12:07

Lucka #3: Problemet med förtida avhopp

Andelen kommunpolitiker som i förtid lämnar fullmäktige – dvs. innan mandatperioden är slut – har ökat över tid. Hela 19 procent av ledamöterna hoppade av under mandatperioden 2010–2014.

DI - 28 feb 16 kl. 14:56

Ledare: Problemet med MP

En viktig del av Socialdemokraternas historiska självbild är att man kan ta ansvar. Vad man har menat med det har varierat, men denna kvalitet handlar i huvudsak om att kompromissa, ta svåra beslut och sätta landets intressen före sin ideologi. Ett annat ord för samma sak är regeringsduglighet, och S har rätt när man framhåller sig själva som bäst i klassen.

YLE - 25 mar 16 kl. 10:52

Haglund är orolig för politiken - därför går han

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund säger att han har tappat tron på politiken - därför lämnar han ordförandeposten i partiet. Många viktiga reformer blir ogjorda, då politikerna inte vågar verkställa dem, säger Haglund till Yle. Jag är orolig, säger han.

YLE - 01 apr 16 kl. 08:50

Eftersnack frågar: Tror du på politiken?

Det har varit en turbulent vecka inom politiken. Och mycket byktvätt. Samt intriger – denna gång inför öppen ridå.

SVT - 11 timmar sedan

Pioli om Zlatan: ”Lyckas fortfarande överraska mig”

Tillbaka från start och tvåmålsskytt direkt. Nu hyllas Zlatan Ibrahimovic. – Han lyckas fortfarande överraska mig, säger tränaren Stefano Pioli..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.