DI > Ekonomi

Sunday, 24 January, 07:31

DI - 29 nov 20 kl. 16:30

Bygg en Baltic Dome
Läs mer på DI
Läs mer om:
Baltic Dome

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggen , Baltic, Dome
YLE - 28 jul 17 kl. 04:59

Baltic växer snabbt - utmaningen är att hitta arbetskraft

Baltic Yachts i Jakobstad växer och orderböckerna är fulltecknade. Utmaningen är främst att hitta arbetskraft och företagen konkurrerar sinsemellan om bra medarbetare. I september startar man en ny rekryteringsutbildning.

Cornucopia - 12 okt 14 kl. 17:38

Svedala och sabotage mot Baltic Cable?

Sydväst om Svedala ligger ställverket för Baltic Cable, Sveriges export/importkabel för el till Tyskland. Det är ett intressant sammanträffande med rysk övningsaktivitet i Östersjön, det hårda sanktionskriget EU-Ryssland på grund av Rysslands invasion av Ukraina och att ett ställverk vid Svedala exploderar.

Notera att jag nu har tagit på mig min technothrillerförfattarhatt - allt här är en berättelse, och även om faktauppgifterna är korrekta så är allt här hypotetiskt.

YLE - 07 mar 17 kl. 07:47

Baltic Yachts i Jakobstad nyanställer 20

Baltic Yachts i Jakobstad behöver över 20 båtbyggare till. Årets orderstock är fulltecknad. På Palma har varvet startat ett renoveringsvarv som kommit bra igång.

YLE - 01 aug 14 kl. 14:12

Snabbjärnvägsspåret Rail Baltic förverkligas

De sista hindren för tågprojektet Rail Baltic, en snabbtågslinje från Tallinn till Warszawa och i förlängningen Berlin, verkar vara ur vägen. Estland och Litauen har löst sina tvister om hur rutten ska dras genom Litauen, där spårbygget redan har kommit igång. - Det här är det absolut största projektet vårt bolag någonsin har deltagit i, säger Rasa Cepiene från vägbyggnadsföretaget Panevezio keliai, ett av Baltikums största i branschen.

YLE - 05 aug 14 kl. 05:07

Baltic Yachts ordnar egen rekryteringsutbildning

Baltic Yachts har medvind och är i behov av mera personal. Men kunniga båtbyggare är en bristvara. Därför startar Baltic Yachts i höst en egen rekryteringsutbildning i samarbete med Vuxeninstitutet Optima.

Affärsvärlden - 13 mar 18 kl. 12:21

Storägare ökar i Dome Energy

Dome Energys storägare Mats Gabrielsson har köpt 4 miljoner aktier i Dome Energy för 0,5 kronor styck i en transaktion daterad den 8 mars..

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 11 kl. 12:07

Air Baltic räddas om vd:n byts ut

Lettlands regering skjuter till nytt kapital i det förlusttyngda flygbolaget Air Baltic, men bara om den korruptionsmisstänkte vd:n Bertolt Flick avgår, rapporterar nättidningen The Baltic Times. Beskedet lämnas av Lettlands premiärminister Valdis Dombrovskis i lettisk radio. Staten äger 52,6 procent av Air Baltic.

YLE - 12 sep 13 kl. 07:09

Felet på Baltic Princess har ännu inte hittats

Man har ännu inte hittat orsaken till det tekniska fel som ledde till att Tallink Siljas Baltic Princess inte kom iväg från Åbo i går. Nu tar man hjälp av Wärtsila för att lokalisera felet och man hoppas att felet ska kunna åtgärdas så att båten kan åka mot Stockholm ikväll. Enligt tidtabellen skulle Baltic Princess ha avgått klockan 20.

YLE - 12 sep 13 kl. 11:39

Baltic Princess avgår enligt tidtabell i kväll

Spela upp klipp på ArenanMan har ännu inte hittat orsaken till det tekniska fel som ledde till att Tallink Siljas Baltic Princess inte kom iväg från Åbo i går. Nu tar man hjälp av Wärtsila för att lokalisera felet. Rederiet meddelar att fartyget ändå avgår enligt tidtabell till Stockholm i kväll.

YLE - 17 jan 14 kl. 10:31

Estland: Bygg LNG-terminal både i Finland och Estland

Estland föreslår nu en kompromiss för att lösa tvisten om var en stor LNG-terminal ska byggas, skriver Kauppalehti i sin webbupplaga. Både Finland och Estland kan få en stor terminal för flytande naturgas LNG. Det föreslog Estlands finans- och kommunikationsminister Johan Parts när han igår (16.

YLE - 04 apr 14 kl. 04:31

Baltic Yachts i medvind

Om tio duktiga båtbyggare knackade på dörren skulle jag anställa dem genast. Det säger vice vd Matti Laurila på Baltic Yachts. Företaget har närmare 200 anställda, god orderstock och gör vinst.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.