Corren > Nyheter

Sunday, 24 January, 07:15

Corren - 28 nov 20 kl. 15:25

Kinas första egna atomreaktor har startatKinas första egenutvecklade atomreaktor är nu i gång. Det utländska monopolet är brutet, förklarar den statliga operatören CNNC..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
CNNC

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinasförsta , egna, atomreaktorhar , startat
SR - 31 jul 20 kl. 06:54

Kinas egna GPS-system färdigställt

Efter över 25 års utveckling anser sig Kina nu ha färdigställt ett eget globalt positioneringssystem, som är tänkt ska konkurrera med amerikanska GPS. Det hela uppmärksammades av Kinas högsta ledning vid en ceremoni i Peking idag..

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 20 kl. 10:08

Fortsatt dystert i Kinas ekonomi

Kinas fabriker har startat upp igen efter att karantänen lyfts i landet, men coronavirusets spridning i viktiga utländska marknader sinkar landets försök att åter få ekonomin på fötter. Inköpschefsindex (PMI), en viktig måttstock för aktiviteten i Kinas.

DI - 31 maj 20 kl. 10:23

Fortsatt dystert i Kinas ekonomi

Kinas fabriker har startat upp igen efter att karantänen lyfts i landet, men coronavirusets spridning i viktiga utländska marknader sinkar….

GöteborgsPosten - 31 maj 20 kl. 10:10

Fortsatt dystert i Kinas ekonomi

Kinas fabriker har startat upp igen efter att karantänen lyfts i landet, men coronavirusets spridning i viktiga utländska marknader sinkar landets försök att åter få ekonomin på fötter..

DN - 12 sep 13 kl. 05:50

?Atomreaktor i Nordkorea igång?

Satellitbilder tyder på att Nordkorea på nytt startat sin omstridda atomreaktor i Yongbyon, anser forskare i USA..

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

Sydsvenskan - 01 sep 11 kl. 06:30

Kinas egen väg

Arkivfoto: Ng Han Guan 2011
Kina är ett tillväxtparadis och ett miljöhelvete. Men att det också är ett fängelse för fria tankar hamnar märkligt nog i skymundan, skriver Kenneth Hermele som läst två nya böcker om landet.
Alla tal är stora i Kina: 1 350 miljoner människor, en oavbruten ekonomisk tillväxt på tio procent i årtionden, världens värsta förorenare som öppnar två nya kolkraftverk i veckan, världens värsta förtryckarsamhälle med tusentals avrättade och vitt spridd tortyr i fängelser och häkten.

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 13:42

Kinas gröna revolution

Startskottet på Kinas enorma satsningar inom grön energi kan sättas till mars 2011. Då antog landets politiker en ny ekonomisk femårsplan, som bland annat innebar satsningar om 3 000 miljarder kronor på förnybar energi. De ambitiösa målsättningarna innefattar att till 2015 minska landets koldioxidutsläpp med 40 procent jämfört med 2005 års nivåer, samt att till samma år minska kolets andel av elproduktionen från 70 till 63 procent Supermiljöbloggen presenterar del två i artikelserien Kina, energin och miljön.

GöteborgsPosten - 10 maj 15 kl. 17:04

Atomreaktor i USA stängd efter brand

En atomreaktor i USA stängdes i helgen efter brand i en transformator. Enligt bolaget Entergy, som driver kärnkraftverket, råder ingen fara för allmänheten..

YLE - 05 apr 17 kl. 08:29

Kinas president anländer till presidentens slott - se direkt!

Yle följer med Kinas president Xi Jinpings statsbesök direkt. Direktsändningen från presidentens mottagningsceremoni börjar på Yle Arenan ungefär klockan 9.25.

Kristianstadsbladet - 31 mar 12 kl. 16:05

Kupprykten kapar Kinas mikrobloggar

Kinas stora mikrobloggar och andra webbplatser har delvis stängts ned efter vild ryktesspridning om en statskupp.
Västvärldens stora mikroblogg Twitter är sedan länge stoppad av Kinas "stora brandvägg" som censurerar internet. Och efter flera veckors ryktesspridning, centrerad kring det fallna politiska stjärnskottet Bo Xilai, drabbas nu även de kinesiska motsvarigheterna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.