SR > Nyheter

Saturday, 16 January, 21:46

SR - 28 nov 20 kl. 14:47

Uppgifter: Etiopien inleder offensiv mot huvudstaden i TigrayEtiopien är på väg att inleda en slutoffensiv mot Tigrayregionens huvudstad Mekele. Bland annat har man börjat flygbomba, enligt flera nyhetsbyråer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tigray, Tigrayregionens, Mekele

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Etiopien, inleder, offensivmot , huvudstadeni , Tigray
SvD - 02 mar 11 kl. 11:26

Trängd Gaddafis inleder offensiv

En trängd Muammar Gaddafi inledde på onsdagen en offensiv riktad mot städer och oljefält som hållits av oppositionen. ? De tunga vapnen finns på Gaddafisidan, säger Fadi Yeni Turk från ....

SvD - 02 mar 11 kl. 11:26

Trängd Gaddafi inleder offensiv

En trängd Muammar Gaddafi inledde på onsdagen en offensiv riktad mot städer och oljefält som hållits av oppositionen. ? De tunga vapnen finns på Gaddafisidan, säger Fadi Yeni Turk från ....

SVT - 10 jun 11 kl. 20:36

Syrien: Armén inleder offensiv

Syrien: Armén inledde i dag en kraftig offensiv i de nordvästra delarna av landet..

Expressen - 03 maj 14 kl. 04:00

Ryska medier: Kiev inleder offensiv i öst

Kiev har intensifierat militäroffensiven i östra Ukraina, enligt ryska medier. Ukrainas nationalgarde inledde på fredagskvällen en offensiv mot Kramatorsk..

DI - 02 jul 14 kl. 08:13

Ukraina inleder offensiv

Ukrainska styrkor inledde en offensiv mot rebellfästen i östra Ukraina efter att det tio dagar långa eldupphöret löpt ut på tisdagen och säger sig ha återtagit två byar och en gränspostering, rapporterar Dow Jones Newswires..

UNT - 19 aug 14 kl. 12:12

Talibaner inleder offensiv

Runt 700 talibaner har inlett en offensiv i Logarprovinsen, strax utanför Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghanska myndigheter..

Kristianstadsbladet - 19 aug 14 kl. 12:12

Talibaner inleder offensiv


Runt 700 talibaner har inlett en offensiv i Logarprovinsen, strax utanför Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghanska myndigheter. Enligt myndigheterna pågar strider mellan den afghanska armén och talibanerna om kontrollen av området.Då talibanerna inte längre hålls tillbaka av amerikanskt luftunderstöd har de börjat anfalla afghanska militära posteringar för att ta över och hålla områden.

BT - 19 aug 14 kl. 12:12

Talibaner inleder offensiv

Runt 700 talibaner har inlett en offensiv i Logarprovinsen, strax utanför Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghanska myndigheter. Enligt myndigheterna pågar strider mellan den afghanska armén och talibanerna om kontrollen av området. Då talibanerna inte längre hålls tillbaka av amerikanskt luftunderstöd har de börjat anfalla afghanska militära posteringar för att ta över och hålla områden.

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 14 kl. 12:15

Talibaner inleder offensiv

Runt 700 talibaner har inlett en offensiv i Logarprovinsen, strax utanför Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghanska myndigheter. Enligt myndigheterna pågar strider mellan den afghanska armén och talibanerna om kontrollen av området. Då talibanerna inte längre hålls tillbaka av amerikanskt luftunderstöd har de börjat anfalla afghanska militära posteringar för att ta över och hålla områden..

ÖstersundsPosten - 19 aug 14 kl. 12:12

Talibaner inleder offensiv

Runt 700 talibaner har inlett en offensiv i Logarprovinsen, strax utanför Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghanska myndigheter. Enligt myndigheterna pågar strider mellan den afghanska armén och talibanerna om kontrollen av området..

DalaDemokraten - 19 aug 14 kl. 12:12

Talibaner inleder offensiv

Runt 700 talibaner har inlett en offensiv i Logarprovinsen, strax utanför Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghanska myndigheter. Enligt myndigheterna pågar strider mellan den afghanska armén och talibanerna om kontrollen av området..

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Rådet till äldre med hemtjänst: Vänta med vaccinering

De nu godkända vaccinerna mot covid-19 är känsliga att transportera och flera regioner vill inte ge vaccinsprutan i hemmen. Sveriges kommuner och regioners råd till äldre med hemtjänst, som inte kan ta sig till vårdinrättning, är att vänta med vaccinering tills Astra Zenecas vaccinkandidat blir godkänt av EU. Ett sådant godkännande väntas i slutet av januari eller i början av februari..

SR - 5 timmar sedan

Borgerliga rädda att PPM-fonderna blir för få

Pensionsgruppen diskuterar nu hur premiepensionssystemet ska ändras och borgerliga företrädare är rädda att det ska bli för få fonder. “Jag vill poängtera att en stor valfrihet är väldigt, väldigt viktig”, säger Centerpartiets Solveig Zander. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi betonar att systemet måste vara säkert men att det också behöver finnas valfrihet..

SR - 5 timmar sedan

FHM: Blir ingen förtur för yrkesgrupper

Kraven på förtur av vaccin till olika yrkesgrupper avvisas av folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson. Den röriga vaccineringen mot svininfluensa avskräcker, uppger han. “Det är viktigt att först vaccinera människor som är riskutsatta – sen vaccinera så snabbt som möjligt i befolkningen”, säger Carlson i Ekots lördagsintervju..

SR - 7 timmar sedan

Ugandas valmyndighet utropar Museveni till vinnare

Ugandas president Yoweri Museveni har vunnit presidentvalet i landet med omkring 59 procent av rösterna, enligt landets valkommission. Det rapporterar flera internationella nyhetsbyråer. Utmanaren Bobi Wine, som säger sig vara omringad av soldater i sitt hem och förhindrad att ta sig därifrån, anklagar Museveni för valfusk..

SR - 8 timmar sedan

Svensk medborgare kan lämnas ut till Kina

Kina har inte garanterat en svensk medborgares säkerhet – och nu avstår Polens HD från att i dagsläget lämna ut honom. Ärendet skickas tillbaka till en lägre instans. Mannen, som offentligt gett sitt stöd till den andliga rörelsen falungong, anklagas för ekonomisk brottslighet i Kina.

SR - 10 timmar sedan

Just nu: Armin Laschet ny CDU-ledare

Tysklands förbundskansler Angela Merkels parti CDU har valt Armin Laschet till ny ordförande..

SR - 12 timmar sedan

Flera döda i Manaus där syrgasen tagit slut

Corona-läget i nordvästra Brasilien har blivit extremt kritiskt. Vårdsystemet har kollapsat och syrgasen har tagit slut. I delstaten Amazonas huvudstad Manaus tog intensivvårdsplatserna slut för två veckor sen, patienter har flugits till andra delstater och militärflygplan har fått flyga in syrgas från andra delar av landet.

SR - 12 timmar sedan

Dubbelt så många rymde från sluten ungdomsvård

I fjol rymde 26 unga från sluten ungdomsvård, mer än dubbelt så många som under något år sedan 2013. Statens institutionsstyrelse säger till Dagens juridik att man investerar i stängsel, kameror och lås, men också bättre bedömningar, bemötande och utbildning. Totalt finns 68 platser på 6 hem, där personer som var 15-17 år när de begick grova brott tvångsvårdas..

SR - 13 timmar sedan

Rusning till gröna aktier skapar oro för bubbla

Både stater och investerare satsar allt mer pengar på omställningen mot ett mer hållbart samhälle och på börsen flockas småspararna kring solenergi, elbilar och miljöteknikbolag. De senaste tre månaderna har antalet aktieägare i vissa av den typen av bolag ökat med flera hundra procent hos Avanza, berättar hållbarhetsansvariga Johanna Kull i veckans Ekonomiekot Extra. Det stora intresset och de ibland extremt snabba aktiekursuppgångarna gör att vissa experter nu börjar varna för en bubbla..

SR - 14 timmar sedan

Färre doser nästa vecka – samordnaren kritik

Sveriges vaccin-samordnare Richard Bergström är kritisk till läkemedelsbolaget Pfizers besked om att de nästa vecka kommer leverera färre vaccin-doser än vad som var sagt. Han säger till SVT att det här borde ha meddelats tidigare, eftersom den kommande veckans tillfälliga minskade leveransnivå var planerad. Men samtidigt säger vaccinforskaren Matti Sällberg, också till SVT, att de uteblivna doserna inte kommer få särskilt stora konsekvenser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.