Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 20 January, 21:18

Världen Idag - 28 nov 20 kl. 13:50

Hundratusentals lever ett laglöst arbetslivSom journalist på Dagens Arbete, där hon skriver om arbetslivsfrågor, kom Elinor Torp i kontakt med ett samhälle mitt ibland oss som de allra flesta inte är medvetna om: ett laglöst arbetsliv där människor från fattiga länder utnyttjas systematiskt..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Dagens Arbete, Elinor Torp

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundratusentals, leverett , laglöst, arbetsliv
Expressen - 11 okt 19 kl. 19:06

”Bortstädad mongol” – offer i Sveriges nya laglösa arbetsliv

Krossade skallen. Han kom från Mongoliet, skadades allvarligt. Och försvann från landet.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 14:00

Ett feministiskt arbetsliv

Vi lever i ett patriarkalt samhälle, där ojämställdheten mellan kvinnor och män blir som mest tydlig i arbetslivet. Vår socialdemokratiskt ledda regering har gjort mycket för att förändra det den senaste mandatperioden, exempelvis fler steg för en jämställd föräldraförsäkring, uppnått lägsta ungdomsarbetslösheten sedan 2003, tagit bort FAS 3, höjt taket i A-kassan, höjt barnbidrag med mera. Men svensk arbetsmarknad är ännu inte jämlik och jämställd.

Regeringen - 16 maj 12 kl. 18:24

Regeringens nyhetsbrev: Längre liv, längre arbetsliv

Vi lever allt längre och många lägger nya friska år till livet. Pensionsåldersutredningen visar att förutsättningarna för äldre att arbeta längre har blivit bättre men att det fortfarande finns hinder som behöver mötas. I Regeringens nyhetsbrev kan du läsa mer om detta.

SmålandsPosten - 27 jan 15 kl. 14:20

Ett längre arbetsliv är nödvändigt

Regeringen lovar jobb till alla nyanlända inom två år, men säger inget om hur det ska gå till. Alla unga ska ha sysselsättning inom 90 dagar. Då lägger regeringen ner översynen av Arbetsförmedlingen som Alliansen tillsatte för ett år sedan.

YLE - 14 jan 15 kl. 23:06

Tiotusentals lever med osäkra nollavtal

Allt fler människor lever med så kallade nollavtal, arbetsavtal där den anställda inte vet antalet arbetstimmar innan nästa turlista är klar. Åtminstone 30 000 personer uppskattas ha nollavtal men någon exakt statistik existerar inte. I praktiken innebär ett nollavtal att arbetsgivaren inte förbinder sig till att erbjuda en endaste arbetstimme, utan kan fritt välja att inte erbjuda något alls.

Regeringen - 03 okt 11 kl. 13:34

Seminarium om längre arbetsliv och högre pension

Det svenska folket lever allt längre. Det innebär på sikt också att fler behöver stanna längre i arbetslivet för att vi ska kunna behålla samma levnadsstandard. Men hur ska det gå till?

Nya Wermlands Tidningen - 08 feb 12 kl. 07:30

Ett längre arbetsliv

Vi lever allt längre och är också friskare mycket längre upp i åren. Då torde det vara uppenbart att vi också måste arbeta längre och inte gå i pension vid samma tidpunkt som förr. Flexibilitet och individuella hänsyn är nyckelorden för en förändrad syn på pensioneringen..

YLE - 19 nov 13 kl. 10:23

Arbetslivets förmånskultur lever kvar, men förändras

De försämrade ekonomiska utsikterna har inte i någon nämnvärd grad påverkat systemet med tjänsteförmåner. Arbetsgivare vill behålla goda anställda i sin tjänst, och då är bostads- och bilförmåner effektiva sätt att knyta folk fastare till deras arbetsplats. Recessionen har bland annat märkts vid företag som sysslar med billeasing.

YLE - 11 mar 14 kl. 16:22

Allt färre lever på konsten

Konstnärerna har allt svårare att leva på sin konst. De beskattningsbara inkomster konstnärerna får från själva konsten har rasat under 2000-talet, visar en utredning som centret för konstfrämjande har gjort. Konstnärernas arbetsliv är också mera splittrat än tidigare, och bara 40 procent av konstnärerna gör i dag enbart konstnärligt arbete.

Kristianstadsbladet - 09 aug 18 kl. 04:00

Ett feministiskt arbetsliv

Vi lever fortfarande i ett patriarkalt samhälle där ojämställdheten mellan kvinnor och män blir som mest tydlig i arbetslivet. .

SVT Debatt - 29 mar 14 kl. 08:00

Hellre lön hela dagen än jobba hemma-dagen

ARBETSTID För oss är arbetstidsdebatten i allra högsta grad en klassfråga och en feministisk fråga. Att vrida den till att kretsa kring en privilegierad medelklass kommer inte att lyfta dem med sämst förutsättningar till ett fritt liv och ett drägligt arbetsliv. Häromdagen var det ”jobba hemma-dagen” då folk uppmanas att arbeta hemifrån för miljöns skull och för ett mer flexibelt och smartare arbetsliv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.