SVT > Utrikes

Saturday, 16 January, 16:03

SVT - 28 nov 20 kl. 12:08

TPLF: Regeringen har inlett sin offensiv mot Mekelle i TigrayEtiopiska regeringsstyrkor kommer att ha tagit Mekelle, huvudstad i den omtvistade regionen Tigray, inom ett par dagar, sa regeringen på fredagen. Nu uppger TPLF att staden är under tung beskjutning, rapporterar Reuters..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
TPLF, Mekelle, Tigray, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TPLF, Regeringenhar , inlettsin , offensivmot , Mekellei , Tigray
Expressen - 28 okt 16 kl. 11:42

Rebellgrupper: Vi har inlett offensiv i Aleppo

Syriska rebellgrupper hävdar att de har inlett en storskalig offensiv för att ta tillbaka regimens belägringar i Aleppo. Detta skriver nyhetsbyrån AP. Det rapporteras nu om flera attacker mot statliga positioner runtom i den syriska staden..

Expressen - 13 feb 19 kl. 10:52

Regeringen startar offensiv för demokratin i utrikespolitiken

Regeringen startar en offensiv för demokratin, enligt utrikesminister Margot Wallström (S).Ett nytt initiativ för att samla länder för kärnvapennedrustning kommer också att tas..

Regeringen - 12 apr 15 kl. 16:50

Näringspolitisk offensiv i vårbudgeten

I vårbudgeten presenterar regeringen en näringspolitisk offensiv för stärkt konkurrenskraft och ökad export. Offensiven omfattar satsningar på 226 miljoner kronor redan 2015 och därefter minst 315 miljoner kronor årligen 2016-2019.

Pressmeddelande: Näringspolitisk offensiv i vårbudgeten

Näringsdepartementet, Statsrådsberedningen, 12 april 2015.

News55 - 04 sep 20 kl. 07:03

Regeringen kan häva stödsekretess

Vilka företag som får permitteringsstöd av staten är hemligt. Nu har regeringen inlett en prövning av de kritiserade sekretessreglerna – även retroaktivt. – Vi har inlett ett arbete att se över lagstiftningen, säger finansminister Magdalena Andersson (S….

DN - 01 nov 18 kl. 13:47

Erik Ohlsson: Jemens regering säger ja till fredssamtal – men offensiv hotar

Jemens regering välkomnar det amerikanska initiativet till fredssamtal. Samtidigt förbereder den Saudiledda koalition som stöder regeringen en offensiv mot den viktiga hamnstaden Hodeidah, något som kan trappa upp kriget. .

SvD - 14 maj 15 kl. 17:22

IS uppges ha inlett offensiv mot Palmyra

Världsarvet Palmyra hotas. Smtidigt har minst 38 civila - bland dem 17 barn - uppges ha dödats i den syriska regimens flyganfall mot rebellkontrollerade byar..

SVT - 01 feb 14 kl. 19:31

Regeringen vill skärpa lagen mot barnprostitution

Rättsväsendet har svårt att komma åt vuxna som köper sex av barn. Om förövarna alls ställs till svars döms de ofta till mildare straff eftersom deras insikt om barnens ålder är svåra att bevisa. Men nu har regeringen inlett en översyn av lagen mot barnprostitution i syfte att skärpa den..

GöteborgsPosten - 04 sep 20 kl. 13:01

Regeringen kan häva stödsekretess

Vilka företag som får permitteringsstöd av staten är hemligt. Nu har regeringen inlett en prövning av de kritiserade sekretessreglerna – även retroaktivt..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.