GT > Nyheter

Friday, 22 January, 01:50

GT - 28 nov 20 kl. 12:02

Stor smittspridning – förskolor kräver intygSmittspridningen av corona är hög i Borås med omnejd. Som en följd har kommunens förskoleförvaltning skärpt kontrollen av föräldrars rätt att ha sina barn i förskolan. Det skriver BT.– Vi har en situation där förskolan är ganska hårt pressad, säger Olof Fredholm, administrativ chef på förskoleförvaltningen, till tidningen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Borås, BT, Olof Fredholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, smittspridning, förskolor, kräver, intyg
SR - 18 dec 17 kl. 08:57

Skolverket: Lärarbristen stor

Det råder lärarbrist runtom i Sverige. Nya siffror från Skolverket visar att skolor och förskolor behöver rekrytera personal till 77 000 heltidstjänster..

Skånskan - 20 jul 16 kl. 06:00

Tre nya förskolor försenas

MALMÖ Behovet av tillfälliga förskoleplatser är stort i Malmö.
Tre projekt med nya permanenta förskolor har dessutom blivit försenade.
Det innebär att det till våren kommer att behövas ytterligare cirka 400 platser.

Skånskan - 23 okt 19 kl. 21:00

Tar strid för fungerande förskolor

ESLÖV/HURVA Efter en jobbig höst har föräldrarna som har barn på Bokebo i Hurva inlett en kampanj för att skapa bättre villkor för barn och personal på förskolorna i Eslövs byar. De hoppas kampanjen växer sig större när den snart sprids till de andra orterna.Det blir affischer, plakat och banners utanför byarnas förskolor som barn och föräldrar tillverkat vid workshops.

Skånskan - 20 nov 19 kl. 15:30

Stor inflyttning ger större barngrupper

STAFFANSTORP Inflyttningen till Staffanstorp är fortsatt stor och prognoser pekar på allt fler barn i förskolor och skolor de närmaste åren.
Risken är att utbyggnaden inte hinner med.2021 ska Engelska skolan starta verksamhet på bostadsområdet Vikhem.

SVT Debatt - 21 mar 14 kl. 13:55

Fristående förskolor är bättre på allt

FÖRSKOLAN På punkt efter punkt uppvisar fristående förskolor bättre resultat än kommunala. Dessutom finns det inget vinstuttag att tala om. Att barn får knäckebröd och vatten är ett enskilt fall som inte säger någonting generellt.

Skånskan - 13 feb 16 kl. 11:00

Hon drev igenom krav på giftfria förskolor

Stävie Giftiga kemikalier finns i princip överallt i vår närhet. Inte minst i barnens leksaker.
Helt i onödan, tyckte Stäviebon Ann-Kristin Drevnor.

Skånskan - 26 aug 19 kl. 17:30

Stor friskolekoncern vill starta förskola

SVEDALA Koncernen Nordlandia förskolor vill etablera verksamhet i Svedala kommun.
I Svedala är åtskilliga förskoleprojekt på gång och en privat verksamhet skulle på sikt kunna drivas i Bara eller Klågerup.– Det krävs ett mer omfattande arbete innan man kan säga ja till ansökan.

Skånskan - 12 maj 18 kl. 14:00

”Kyrkans förskolor ska inte stängas”

STAFFANSTORP Nils-Ove Mårtenson i Kyrkans Bästa, kräver svar av Socialdemokraterna i Staffanstorps kyrkofullmäktige om framtiden för församlingens förskolor Axet och Druvan.Han menar att S i riket går till val på att stänga religiösa skolor. Nils-Ove Mårtenson ifrågasätter om det då är lämpligt att samtidigt bygga ut församlingsgården för öppna förskolan?

YA - 07 sep 14 kl. 10:34

"Ystad och Rönne kan dra stor nytta av varandra"

Foto: Anette Sjöstrand
Kontakterna mellan Bornholm och Skåne kan utvecklas bara gränshindren tas bort. Det anser , folketingsledamot för liberala Venstre och bornholmare som också med spänning följer den svenska valrörelsen.
1.

Skånskan - 09 nov 16 kl. 17:38

Förskoleköken kräver stor skala

Lund Tillagningskök på förskolor bör dimensioneras för minst 100 barn. Färre krav på måltiderna, exempelvis gällande ekologiskt och Fairtrade, kan sänka kostnaderna. ERWP.

Alingsås tidning - 09 feb 19 kl. 05:30

Fler förskolor behövs i Vårgårda

Prognosen slog fel. Antalet barn är fler än väntat och det behövs fler förskolor i Vårgårda. Kommunen är på jakt efter fler lämpliga lokaler.

Fler nyheter från GT

GT - 45 minuter sedan

Svårt att rekrytera personal till psykiatrin

Vuxenpsykiatrin i Åmål och Lilla Edet har svårt att rekrytera ny personal.Nu riskerar mottagningarna att läggas ner – trots att hundratals personer står i kö till mottagningarna i Västsverige, enligt P4 Väst.– Vi har jättesvårt att rekrytera till de här mindre mottagningarna, säger NU-sjukvårdens ordförande Peter Heie (C) till radion..

GT - 2 timmar sedan

Hårda slaget mot Västtrafik – tvingas dra ner och ställa in

Resandet har minskat med 30 procent jämfört med 2019 och enligt preliminära siffror minskade Västtrafiks intäkter med åtminstone en miljard kronor 2020.I spåren av pandemin planerar Västtrafik nu stora neddragningar, rapporterar Borås Tidning..

GT - 3 timmar sedan

”Det sämsta vi har presterat i år – det är bara att glömma”

GÖTEBORG. Frölunda är ett erkänt starkt hemmalag och radade upp segrar i Scandinavium i början av säsongen.Men den här veckan har det blivit två förluster, mot Linköping och Leksand.

GT - 4 timmar sedan

Frölundas nya nederlag – föll på nytt mot Leksand

GÖTEBORG. Frölunda föll tungt hemma mot jumbon Linköping i tisdags.Två dagar senare kom ytterligare ett nederlag i Scandinavium – när Leksand vann matchen med 5–4..

GT - 5 timmar sedan

Här är nya budet på allsvenska stjärnan

GÖTEBORG. Daleho Irandust, 22, är het på marknaden och på väg bort från BK Häcken.Enligt GT:s uppgifter har Hisingsklubben nu fått ett bud på drygt 19 miljoner kronor på U21-landslagsstjärnan..

GT - 7 timmar sedan

Äldre kvinna rånad av vaccinbedragare

En kvinna i 90-årsåldern blivit bestulen på smycken i sin bostad i Linnéstaden. Tjuven utgav sig för att vara från vårdcentralen och sa att han kommit för att vaccinera henne..

GT - 10 timmar sedan

”Behöver inte vara nån Einstein för att förstå”

SSL-säsongen rullar på.Spelare och tränare gör allt för att klara nytt kontrakt, fixa slutspelsbiljett eller bädda för guldfest.Samtidigt sliter klubbarnas sportchefer hårt i kulisserna med att ställa ett ännu bättre lag på papperet nästa säsong.

GT - 10 timmar sedan

Patrik Sjöberg i trafikolycka: ”Slog upp lågor över bilen”

GÖTEBORG. Patrik Sjöberg, 56, har varit inblandad i en trafikolycka.Friidrottsikonen berättar om den dramatiska upplevelsen: – Jag fick sladd och flög rakt in i mitträcket..

GT - 12 timmar sedan

Pluggande på distans förlängs till sportlovet

Gymnasieskolorna i Göteborg kommer ha fortsatt distansundervisning fram till den 21 februari och efter det tar sportlovet vid.Det skriver DN..

GT - 13 timmar sedan

Stor räddningsinsats – bil befaras ha gått igenom isen

Just nu pågår en stor räddningsinsats med bland annat dykare i Vänersborg sedan man befarar att en bil kört genom isen. – Allting tyder på att det ligger en bil på botten, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.Dykare är nu i vattnet för att lokalisera bilen och för att kontrollera om några personer finns i den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.