Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 08:34

Cornucopia - 28 nov 20 kl. 11:42

EU-kommissionen: Vattenkraft och skogsbränsle inte hållbart - klassas inte som grön energiEU:s regering EU-kommissionen har besluta att den svenska förnyelsebara vattenkraften och skogsbränslet inte ska klassas som hållbara energikällor och inte ges stöd för så kallade gröna investeringar. Större delen av svensk energiproduktion stämplas därmed negativt och kommer inte kunna få EU-stöddalånoch svenska EU-skattepengar kommer alltså inte gå tillbaka till Sverige för detta.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
EU, Sverige,  Green Deal, MW, Norrland, CO2,  green

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kommissionen, Vattenkraftoch , skogsbränsleinte , hållbart, klassasinte som , grön energi
Supermiljöbloggen - 17 maj 18 kl. 16:46

Flyglobbyn forsätter förvilla – anmäler flygartikel riktad till barn

En återpublicerad artikel från Kamratposten har fått flyglobbyn att slå knut på sig själv. I ett flertal argument menar de att artikeln är felaktig - men försöker samtidigt vilseleda debatten än mer. Under buller och bång anmäler Svenskt flyg, Svenska Flygbranschen och Svenska Regionala Flygplatser DN för en artikel med rubriken "Dyrare flyg - för klimatets skull", eftersom de anser att den håller för låg nivå och inte låter alla sidor komma till tals.

SmålandsPosten - 05 jun 13 kl. 08:43

Vindkraft behövs nu

Den vindkraft som byggs nu genererar el vid låg vindhastighet, även då vi upplever att det inte blåser. Den är inte mer beroende av reglerkraft än kärnkraft. ?

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 08:05

Låt landsbygden fortsätta leverera fossilfritt


På Centerpartiets valkonvent 8-9 augusti kommer Annie Lööf att lyfta fram hjältar inom det fossilfria jordbruket. Men att skapa ett hållbart jordbruk eller hållbara transporter handlar inte om hjältesagor utan om verklighet.Att göra oss oberoende av fossil olja handlar inte om att ge goda exempel en klapp på axeln, utan om att konkret ge goda villkor åt dem som tillverkar och använder förnybara bränslen.

Supermiljöbloggen - 26 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill V göra för miljön?

Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen är en grön utmanare som tillsammans med Miljöpartiet rankas som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Vänsterns miljöpolitik präglas mycket utav fokus på global klimaträttvisa och internationell solidaritet. De anser att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsnation, och står bakom energiöverenskommelsen om en 100 procent förnybar energiförsörjning till 2040.

Supermiljöbloggen - 29 mar 16 kl. 12:01

C-studenter: Svensk kärnkraft har fortfarande en viktig roll att fylla i Europa och världen

Svenska Dagbladet publicerar idag ett debattinlägg från C-studenterna med titeln "Kärnkraften behövs för klimatets skull" i vilken C-studenterna tar ställning för att bevara den svenska kärnkraften. Här på Supermiljöbloggen publicerar vi Centerstudenternas mer utförliga inlägg i ämnet.  Klimatavtalet i Paris var förmodligen 2010-talets största miljöpolitiska framgång.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.