Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 16 January, 15:25

Sydsvenskan - 28 nov 20 kl. 10:13

Pandemins dödligaste vecka hittills i EuropaDrygt 36 000 människor har dött med covid-19 i Europa den senaste veckan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemins, dödligaste, veckahittills i , Europa
PrivataAffärer - 09 jul 20 kl. 13:00

Pictet överviktar Europa och euron

Andra halvåret fortsätter präglas av lägre vinster för företagen och ovisshet på marknaderna. Centralbankerna fortsätter därför med att utfärda stora lättnadsåtgärder för att hjälpa till att stabilisera ekonomin. Det anser Pictets chefsstrateg Luca Paolini i den nyligen publicerade månadsbarometern för juli för den internationella schweiziska banken Pictet.

Barometern - 01 apr 20 kl. 14:31

Efter Europa stängt ner - Lintex tvingas permittera i fabriken

Under flera år har Lintex vuxit och nyanställt i Nybro. Årets mål var en tillväxt på 15 procent, men det har förändrats i pandemins spår. När kunderna i Europa håller stängt har det blivit betydligt mindre att göra i Nybrofabriken och bolaget tvingas korttidspermitterar 50 personer.

DN - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige sticker ut när hela Europa inför tvångsåtgärder

I pandemins spår förbjuder allt fler europeiska länder folksamlingar större än några få personer..

Aftonbladet - 28 jul 20 kl. 16:03

Sverige bryter trenden - lägsta antalet döda sedan pandemins början

▸ Världens antal smittfall accelererar och i Europa ser flera länder ut att gå mot en andra smittvåg..

DI - 04 jun 20 kl. 08:49

Cykelrevolution i pandemins Europa – ska hjälpa oss ur krisen

Bryssel, Barcelona, Berlin – under coronavåren har cykelbanorna i Europas städer blivit bredare och fler än någonsin för att människor inte….

GlobeNewswire - 25 aug 20 kl. 07:00

Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker

Pressmeddelande
Stockholm 25 augusti 2020 Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker Sverige: Fortsatt rekyl uppåt efter mindre BNP-fall än befarat Trots ökad virusspridning har den ekonomiska återhämtningen i de utvecklade ekonomierna gått snabbare än väntat. BNP-prognosen för industriländerna inom OECD revideras upp till minus 6,6 procent i år jämfört med ett förväntat fall på 7 procent i maj. Prognosen för global ekonomi skrivs däremot ned efter oväntat stora skadeverkningar från pandemin på EM-länderna.

GlobeNewswire - 14 aug 20 kl. 14:00

Nexstim abp:s halvÅrsrapport 1/1?30/6 2020 (oreviderad)

Företagsmeddelande, Insiderinformation, Helsingfors 14 augusti 2020 kl. 15.00 (EEST) NEXSTIM ABP:S HALVÅRSRAPPORT 1/1–30/6 2020 (OREVIDERAD) Viktiga händelser januari–juni 2020 Vi fokuserade på att minimera effekterna av covid-19-pandemin och utforma en ny strategi.

PrivataAffärer - 13 jul 20 kl. 04:00

Lundkvist: Intresset ökar för asiatiska företagsobligationer

Sedan drygt fem år tillbaka finansierar sig den svenska staten, liksom flertalet europeiska länder, gratis med nollräntor på både korta och långa statspapper. För att få möjlighet till högre avkastning med statlig garanti har investerare därför blickat västerut och i högre grad investerat i amerikanska statsobligationer vars 10-åriga statsobligationer erbjudit en årlig kupong på 2-3 procent så sent som fram till och med ett år sedan. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve (Fed) har sänkt räntan ned mot noll för tredje gången i modern tid.

PrivataAffärer - 18 aug 20 kl. 14:43

Draghi: Återuppbyggnaden blir som efter ett världskrig

Pandemins förödelse har medfört en förstörelse av humankapital som vi inte sett sedan andra världskriget, konstaterade den förre ECB-chefen. Återuppbyggnaden bör därför fokusera främst på människor som kommer få betala priset för de skulder som tagits upp för att uthärda krisen, enligt Mario Draghi. ”Det finns en specifik sektor som är särskilt kritisk för tillväxt och all den omställning vi nu måste genomföra i form av klimat, hälsovård och digitalisering.

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 20 kl. 17:47

WHO: Epicentrum kan vara på väg mot USA

Över 2,6 miljarder människor i världen uppmanas att hålla sig hemma på grund av coronaviruset. Pandemins epicentrum kan komma att flyttas från Europa till USA, där antalet fall stiger snabbt, enligt WHO. Indien, världens näst folkrikaste land, sätts i e.

Sydsvenskan - 24 mar 20 kl. 17:47

WHO: Epicentrum kan vara på väg mot USA

Över 2,6 miljarder människor i världen uppmanas att hålla sig hemma på grund av coronaviruset. Pandemins epicentrum kan komma att flyttas från Europa till USA, där antalet fall stiger snabbt, enligt WHO. Indien, världens näst folkrikaste land, sätts i e.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.