Världen Idag > Nyheter

Monday, 18 January, 12:14

Världen Idag - 28 nov 20 kl. 00:00

Uppfriskande översikt av Sveriges moderna historiaSvante Nordin är professor emeritus i idé- och lärdomshistoria i Lund. Han är, tillsammans med Dick Harrison, vår mest produktive professor i populärhistoriska ämnen. Under senare decennier har han bland annat intresserat sig för politisk historia och litteraturhistoria. I Sveriges moderna historia – Fem politiska projekt 1809–2019 drar han ihop trådarna och kombinerar sina vida kunskaper i en spännande och välskriven analys. Svante Nordin (f 1946) började sin bana som filosofihistoriker och skrev flera imponerande översikter om svensk filosofi under 1800- och 1900-talen.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sveriges, Nordin, Lund, Dick Harrison, Böök, Hedenius, Sven Stolpe

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppfriskande, översiktav Sveriges , moderna, historia
Nyheter 24 - 01 mar 12 kl. 10:41

"Rättegången viktigast i Södertäljes moderna historia"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Erik Carlsson skriver om hur hans hemstad förändrats och hur folk fått en andningspaus. Morgonen den 14 juni 2011 åker en 46-årig tvåbarnsfar till ett dagis i Ronna för att lämna sin 5-årige son.

Sydsvenskan - 03 mar 15 kl. 04:00

Attentatet mot Norrskensflamman den värsta terrorhandlingen i Sveriges moderna historia

Idag för precis 75 år utfördes den värsta terrorhandlingen i Sveriges moderna historia, attentatet mot Norrskensflamman..

SVT - 20 jan 16 kl. 16:49

2015 varmaste året i jordens moderna historia

2015 var det varmaste året hittills i jordens moderna historia. Det visar statistik från amerikanska klimat- och miljöorganet NOAA..

SvD - 20 jul 16 kl. 06:36

Rekord: Hetaste juni i jordens moderna historia

Förra månaden var varmare än någon annan junimånad varit tidigare i jordens moderna historia, enligt amerikanska klimat- och miljöorganet NOAA..

SR - 08 nov 16 kl. 16:51

Smutsigaste presidentvalskampanjerna i landets moderna historia

I USA har röstningen inletts på valdagen efter en av de hätskaste och smutsigaste presidentvalskampanjerna i landets moderna historia..

Västerbottens Folkblad - 30 dec 16 kl. 10:00

Flera bilder från Vännäs moderna historia

VK-journalisten Bengt Hjalmarsson bevakade Vännäs kommun i drygt 20 år. Många av hans bilder visar minnesvärda händelser ur Vännäs moderna historia. Alltifrån byggandet av ishallen vid Vännäsbadet till olika politikerbesök under årens lopp.

SR - 31 dec 17 kl. 16:06

Mordsiffrorna för 2017 de högsta i Mexikos moderna historia

I Mexiko har 2017 varit ett år präglat av våld. Mordsiffrorna är de högsta i landets moderna historia. Över 23 000 människor har dödats sedan i januari, och många mexikaner frågar sig varför regeringen inte gör mer för att stoppa våldet..

BT - 22 apr 14 kl. 07:22

Gör inte misstaget att glömma bort Asiens moderna historia

Ett av de sämsta kännetecknen för svensk utrikespolitisk debatt är att relationen till Asien pendlar mellan fobi och mani. Antingen en modern version av 1900-talets ”Gula Faran” eller ett ”exempel på stabilitet”, för att citera tidigare statsminister Göran Persson. Asiens efterkrigstid är dock unik då det var en region vars historieskrivning länge var på europeiska premisser, jämfört med Afrika som har skildrats ur ett postkolonialt perspektiv sedan 1970-talet.

Corren - 03 dec 17 kl. 12:45

Då spikades Linköpings moderna historia

Linköpings historia förändras radikalt från den stund som Martin Luther år 1517 spikar upp sina nittiofem teser på kyrkporten i Wittenberg..

Vestmanlands Läns Tidning - 13 aug 20 kl. 20:52

Franciskan och rollspelare – Len Howard var en central gestalt i Västerås stifts moderna historia

En organisations eller en kyrkas liv formas av individer. Ett sätt att förstå historia och profil....

Skånskan - 29 mar 17 kl. 18:00

Kävlinges historia årets hembygdsbok i Skåne

Kävlinge Boken om Kävlinges historia har inte bara blivit populär bland Kävlingeborna. Skånes hembygdsförbund har utsett den till årets hembygdsbok.
I går hämtade dess ordförande Sven Jensén 150 exemplar, som ska skickas ut till förbundets 106 medlemsföreningar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.