SR > Nyheter

Wednesday, 27 January, 08:54

SR - 28 nov 20 kl. 00:01

FN manar till lugn efter attack mot iransk forskareEfter attacken mot den iranske kärnenergiforskaren Mohsen Fakhrizadeh manar FN:s generalsekreterare António Guterres till återhållsamhet. ”Vi uppmanar till återhållsamhet och att man undviker handlingar som kan leda till en upptrappning av situationen i regionen”, säger han. Iran har fördömt attacken som ett terrordåd och pekar ut Israel, samtidigt som de hotar med hämnd..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mohsen Fakhrizadeh, FN, António Guterres, Israel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN manartill , lugnefter , attackmot , iransk, forskare
Västerbottens Folkblad - 06 mar 12 kl. 00:40

Engman manar till lugn

UMEÅ Efter helgens Björklöven-flopp ställer sig många frågande till hur klubben ska gå vidare. Klubbchef Johan Engman manar till lugn. UMEÅ Efter helgens Björklöven-flopp ställer sig många frågande till hur klubben ska gå vidare.

Sydsvenskan - 19 jan 15 kl. 13:16

Iransk general dödad i attack

Iran bekräftar nu att en general från landets revolutionsgarde dödades i helgen, tillsammans med flera medlemmar i Hizbollahs väpnade gren, nära Golanhöjderna i Syrien."General Muhammad Ali Allahdadi och ett antal stridande från den islamiska motståndsrörelsen (Hizbollah) attackerades av den sionistiska regimens (Israels) helikoptrar", står det i ett uttalande på revolutionsgardets hemsida.I söndags meddelade Hizbollahs tv-kanal al-Manar att sex milismän från Hizbollah dödats i en israelisk helikopterattack i Syrien.

BT - 19 jan 15 kl. 13:15

Iransk general dödad i attack

Iran bekräftar nu att en general från landets revolutionsgarde dödades i helgen, tillsammans med flera medlemmar i Hizbollahs väpnade gren, nära Golanhöjderna i Syrien. "General Muhammad Ali Allahdadi och ett antal stridande från den islamiska motståndsrörelsen (Hizbollah) attackerades av den sionistiska regimens (Israels) helikoptrar", står det i ett uttalande på revolutionsgardets hemsida.I söndags meddelade Hizbollahs tv-kanal al-Manar att sex milismän från Hizbollah dödats i en israelisk helikopterattack i Syrien.

Skånskan - 08 jan 20 kl. 08:45

Iransk raketattack mot amerikanska militärbaser

Utrikes Iran avfyrade flera raketer mot amerikanska militärbaser i Irak under natten till onsdag. Irakisk militär bekräftar att 22 missiler avfyrades mot två militärbaser på Irakiskt territorium. Enligt Aftonbladet har även en militärbas, i Taji strax norr om Bagdad, utsatts för en attack.

HBL - 17 sep 13 kl. 20:28

Peter Englund till attack mot Atlantis

En författar- och ägarstrid rasar i bokförlaget Atlantis. Förlagets finländska styrelseordförande, Barbro Teir, hävdar att de reformer som väcker ilska är nödvändiga medan Peter Englund inte tror att de ökar Atlantis chanser att överleva.Författaren Peter Englund, ständig sekreterare i Svenska Akademien, har under rabalder lämnat sitt förlag Atlantis.

SR - 19 apr 11 kl. 07:00

President Goodluck manar till lugn i Nigeria

I Nigeria har många människor dödats och nära 300 skadats i våldsamheter efter presidentvalet i helgen. Tusentals människor är också på flykt undan våldet, och landets nyvalda president manar nu till lugn..

Sydsvenskan - 13 apr 13 kl. 06:30

Kerry manar till lugn

USA:s utrikesminister John Kerry manar än en gång Nordkorea till lugn, och ger stöd till Sydkoreas fredstrevare..

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 06:22

Kina manar till lugn i Ukrainakrisen


Kina manar till lugn och återhållsamhet när det gäller krisen i Ukraina. Frågan bör lösas genom samtal och politiska medel.Utrikesminister Wang Yi uppmanade på lördagen, vid sin årliga presskonferens, parterna att ta hänsyn till grundläggande intressen för alla etniska grupper i landet samt till behovet av regional fred och stabilitet.

SvD - 08 mar 14 kl. 06:22

Kina manar till lugn i Ukrainakrisen

Kina manar till lugn och återhållsamhet när det gäller krisen i Ukraina. Frågan bör lösas genom samtal och politiska medel..

BT - 08 mar 14 kl. 06:22

Kina manar till lugn i Ukrainakrisen

Kina manar till lugn och återhållsamhet när det gäller krisen i Ukraina. Frågan bör lösas genom samtal och politiska medel. Utrikesminister Wang Yi uppmanade på lördagen, vid sin årliga presskonferens, parterna att ta hänsyn till grundläggande intressen för alla etniska grupper i landet samt till behovet av regional fred och stabilitet.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 14 kl. 06:24

Kina manar till lugn i Ukrainakrisen

Kina manar till lugn och återhållsamhet när det gäller krisen i Ukraina. Frågan bör lösas genom samtal och politiska medel. Utrikesminister Wang Yi uppmanade på lördagen, vid sin årliga presskonferens, parterna att ta hänsyn till grundläggande intressen för alla etniska grupper i landet samt till behovet av regional fred och stabilitet..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Försäljningen av antibiotika minskar

Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att försäljningen av antibiotika minskade med 17 procent 2020. Minskningen syns i alla åldersgrupper men den är störst bland barn upp till sex år. Förändringen tros bero på coronapandemin och det faktum att många haft färre sociala kontakter..

SR - 30 minuter sedan

Pendlaren om stängda gränsen: "Känns onödigt"

Under natten skärpte Finland gränsen mot Sverige i ett försök att förhindra det muterade coronaviruset från att komma in i landet. Gränspendlaren Jouni Hyväri är en av alla som berörs av de skärpta gränsrestriktionerna i Norrbotten. "Det blir lite bökigare.

SR - 2 timmar sedan

Leasingbolagen klarar sig trots flygkris

Leasingbolag äger hälften av världens 26.000 passagerarflygplan och klarar krisen relativt bra trots att det går mycket dåligt för deras kunder flygbolagen. De statliga miljardstöden till flygbolag i Europa och USA har hjälpt de uthyrande bolagen som kunnat få betalt.

SR - 2 timmar sedan

"Bara samhällsviktiga arbetspendlare släpps över finska gränsen"

Inatt stängde Finland gränsen mot Sverige i ett försök att hindra de muterade varianterna av coronaviruset att sprida sig. Ekots reporter Per Vallggårda befinner sig i Haparanda på gränsen till Finland där en kö med bilar tillhörande svenska arbetspendlare väntar på att få komma in i landet. "En av de nya sakerna som infördes inatt är att det inte är självklart att alla arbetspendlare får komma in i Finland, utan bara nödvändiga arbetspendlingsresor, alltså viktiga för samhället", som får göras..

SR - 2 timmar sedan

Över 100 miljoner smittade av covid-19 i världen

Ännu en dyster milstolpe har nu passerats under corona-pandemin. Över 100 miljoner människor världen över har konstaterats smittade, enligt Johns Hopkins-universitetet i USA. USA har klart flest coronafall - nästan en fjärdedel av alla rapporterade fall.

SR - 3 timmar sedan

Skolor tjänar pengar på barn i behov av särskilt stöd

Ekots granskning visar att flera skolor som vänder sig till barn som har extra behov av särskilt stöd för att klara skolan har haft höga vinstmarginaler under flera år. Ett av de bolag som delar ut stora vinster är Move & Walk, som på tre år delat ut nästan 14 miljoner till de två ägarna. Ägaren Eszter Horváth Tóthné svarar: "Som ägare har vi kunnat ta utdelning först sedan ett par år tillbaka.

SR - 3 timmar sedan

Estniska pendlare besvikna på Finlands nya reseregler

29-årige byggarbetaren Marko arbetspendlar från Estland till Finland. Men i och med de nya gränsrestriktionerna, som enbart tillåter nödvändiga resor till Finland, har han valt att inte återvända hem. "Vi måste välja mellan att vara här och inte träffa våra familj eller vara med familjen, men utan pengar", säger han..

SR - 2 timmar sedan

Rälsbrott stoppar tågen mellan Stockholm och Västerås

Stopp för tågen mellan Kallhäll och Kungsängen på grund av spårfel. Pendeltågen kör mellan Nynäshamn/Västerhaninge och Kallhäll och mellan Kungsängen och Bålsta. Ersättningsbussar kör mellan Kallhäll och Kungsängen.

SR - 3 timmar sedan

Trump kan komma att frias

I USA röstade igår alla republikaner i senaten utom fem mot att hålla riksrättsrättegången mot den tidigare presidenten Donald Trump, som anklagas för uppvigling till uppror- en signal om att Trump kan komma att frias eftersom demokraterna behöver minst 17 republikaner med sig för en fällande dom. Flera republikaner argumenterar för att det inte finns stöd i konstitutionen för att ställa Trump inför riksrätt nu. Men förslaget om att ogiltigförklara processen fick inte tillräckligt många röster och riksrättsrättegången kommer börja som planerat den 9 februari.

SR - 4 timmar sedan

Ökad frånvaro i skolan kostar miljarder

En ny forskningsrapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering IFAU visar att konsekvenserna för samhället på sikt kommer att bli stora på grund av den ökade frånvaron i förskolan och skolan under coronapandemin. Enligt studien har frånvaron bland barn och personal ökat med mellan 50 och 70 procent och när effekten av det räknas samman i form av minskade livsinkomster för barnen så uppskattas kostnaden för samhällsekonomin till över 10 miljarder kronor. "Man kan satsa ganska mycket resurser på att försöka hjälpa de elever som har hamnat efter i skolan", säger Björn Öckert som är en av forskarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.