SR > Nyheter

Friday, 22 January, 19:22

SR - 27 nov 20 kl. 22:57

Många svenska företag i ny it-läckaFlera ip-adresser till svenska företag och vårdinrättningar finns med på en lista med sårbara it-system som legat öppet på nätet, skriver TT. Troligen är det angripare som kartlagt vilka företag och organisationer som skulle vara lätta att utpressa. Det betyder inte nödvändigtvis att företagen har utsatts för angrepp, bara att deras it-system har varit sårbara..
Läs mer på SR
Läs mer om:
TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många svenska företagi ny , it-läcka
Expressen - 08 okt 13 kl. 08:34

Brittiskt företag kan knäcka malariagåtan

Miljontals människor drabbas varje år. Nu kan ett brittiskt företag vara nära att knäcka malariagåtan. De har nämligen ansökt om att lansera världens första vaccin mot sjukdomen, skriver BBC.

SVT - 29 nov 17 kl. 16:56

Svenskt teknikföretag kan upptäcka kärnvapenprov

Ett litet svenskt företag i Uppsala tillverkar mätinstrument som kan spåra förbjudna kärnvapenprov. I den eskalerande Nordkoreakrisen har intresset ökat..

Cornucopia - 18 jan 16 kl. 10:51

Stor vattenläcka i Köping - all sjukvård stängd

Köping och Munktorp har drabbats av en omfattande vattenläcka. Mycket kommunal verksamhet och även företag har stängt, men mest allvarligt är att all offentlig sjukvård på orterna har stängt - både vårdcentraler och sjukhus.

Köpings kommun skriver:"En stor vattenläcka vid Köpings vattentorn gör att Köping och Munktorp är utan vatten.

YLE - 13 apr 16 kl. 04:01

Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning. Våra surfvanor övervakas och sparas för att företag ska kunna sälja skräddarsydd reklam som hjälper till att finansiera många av de webbsidor vi använder.

Skånskan - 03 apr 16 kl. 20:29

Stor läcka avslöjar länken till skatteparadis

Nyheter En läcka på 11,5 miljoner dokument, som SVT, har tagit del av avslöjar hur världsledare, brottslingar, filmstjärnor och sportprofiler har anlitat advokatbyrån Mossack Fonseca för att skapa brevlådeföretag i skatteparadis. I Sverige är storbanken Nordea länken till brevlådeföretagen. En stor läcka som avslöjas av SVT:s Uppdrag granskning avslöjar under söndagskvällen hur storbanken Nordera erbjuder rika kunder att skapa brevlådeföretag i skatteparadis.

Dagensanalys.se - 28 nov 17 kl. 13:38

Allt du gör på nätet registreras och kan missbrukas och läcka ut

Flera hundratals av världens webbplatser spårar dina tangenttryckningar, musrörelser och inmatningar i webbformulär – även innan den du är färdig med dem eller om du inte slutför dem – detta visar en studie av forskare vid Princeton University. Personlig och känslig data som dina lösenord, medicinsk information och kreditkortsuppgifter kan komma ut när du surfar på webben, utan att du vet om att ett företag övervakar ditt webbläsarbeteende. Princeton-forskarna upptäckte att det var svårt att skydda data från ditt internetbeteende.

GlobeNewswire - 02 jul 20 kl. 10:00

Workday People Analytics levererar automatiserade lösningar för att hjälpa företag att optimera sin arbetskraft i en föränderlig värld

Maskininlärning och augmented analytics ger insikt i och identifierar möjligheter att hjälpa företag att ta sig starkare ur krisenSTOCKHOLM, Sverige, July 02, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday Inc. (NASDAQ: WDAY), ledande inom företagsmolnapplikationer för ekonomi och HR, lanserar Workday People Analytics – en analysbaserad applikation som identifierar risker och möjligheter inom arbetsgrupper och presenterar dessa insikter i ett lättförståeligt story-format. Informationen ger HR- och företagsledare möjlighet att nå starkare resultat – snabbare – genom att fatta bättre beslut gällande sina anställda.

Dagensanalys.se - 16 nov 18 kl. 10:45

Hur ska du utnyttja all data du samlar in och bli ett digitalt företag på riktigt?

Många företag har de senaste åren byggt system för att samla in stora mängder data, men allt fler börjar upptäcka att det är svårt att integrera de olika systemen som samlar in data. Software AG har under snart 50 år arbetat med datahantering, och hjälper företag att få ihop all denna data så den kan leda till insikter som går att agera på. I veckan kom Software AG till Sverige för sin Innovation Tour.

Alingsås tidning - 06 feb 19 kl. 08:58

Större vattenläcka stänger E20

En större vattenläcka vid Svearondellen har stängt E20 i södergående riktning – flera hushåll och företag är också utan vatten.
Vid sjutiden på på onsdagsmorgonen uppstod en större vattenläcka på E20 i höjd med Svearondellen. Läckan har orsakat stora trafikproblem och södergående trafik leds om till andra vägar när E20 stängts av.

Skånskan - 24 nov 19 kl. 08:43

Vattenläcka orsakade översvämning på företag

Landskrona Minst ett företag i Landskrona har drabbats av översvämning sedan en stamledning sprungit läck under natten. Enligt Jerker Palm-Svensson, vid Nordvästra Skånes räddningsförbund, kom larmet om vattenskadan  i korsningen Stenorsvägen och Ringvägen vid 04-tiden på söndagsmorgonen. Orsaken tycka vara en större vattenläcka i en ledning i närheten.

Kristianstadsbladet - 17 mar 20 kl. 19:00

Robotar ska väcka barns intresse för att driva företag

Runtom på skolorna i kommunen har eleverna fattat tycke för ett par robotar på hjul med glad mun och lysande ögon. De är finansierade av lokala företag med förhoppning om att väcka barnens intresse för att driva företag. .

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Vattenfall vill göra kolkraftverket grönt

Vattenfall vill bygga om sitt kolkraftverk Moorburg i Tyskland till att bli en av Europas största produktionsanläggningar av grön vätgas. Moorburgverket togs ur kommersiell drift i slutet av 2020. Kolkraftverket kritiserades ända sedan starten 2015 för sina mångmiljardförluster..

SR - 15 minuter sedan

Osäkerheten ökar om sommar-OS

Frågetecknen kring sommar-OS i Tokyo blir fler och fler. Nya mediauppgifter om att den japanska regeringen vill ställa in spelen på grund av pandemiläget, men det tillbakavisas av de styrande. Men smittkurvorna pekar åt fel håll och vaccineringarna har ännu kommit igång.

SR - 1 timme sedan

Modernas vaccin inte verkningslöst

Tidigare idag kom kritik från regionerna efter att 2100 doser vaccin levererats i för kall temperatur. "Det är väldigt olyckligt att det sker på det här viset och det ställer till det väldigt mycket för oss", säger Anders Lindblom smittskyddsläkare i Dalarna. Läkemedelsverket verifierade under eftermiddagen att vaccinet i sig inte tar skada av den låga temperaturen..

SR - 1 timme sedan

Relationen kan bli spänd mellan Biden och Duque

Joe Bidens nya administration i USA kan bli en besvärande faktor för Colombias regering. Biden är en stor anhängare av det fredsavtal som slöts i Colombia 2016 efter 50 år av inbördeskrig, men den colombianske presidenten Ivan Duque vill riva avtalet. Colombia har historiskt varit USA:s viktigaste allierade i Latinamerika och många ställer sig frågan hur oenigheten kring freden kommer att påverka de båda ländernas relation de kommande fyra åren..

SR - 1 timme sedan

Fler doser ska användas ur varje flaska - oro bland regioner

Regioner är oroliga för att vaccintillverkaren Pfizer/Biontech nu anser att varje levererad flaska vaccin ska räcka till sex i stället för fem doser. Flera regioner uppger för Ekot att det är långtifrån alltid det går. "Det ska inte finnas en press att börja chansa på hur man hanterar vaccinet", säger Emma Spak på Sveriges kommuner och regioner..

SR - 3 timmar sedan

Snöovädret skapar stora problem

Snöovädret fortsätter i Norrland och det kommande dygnet väntas stora mängder. Det kan komma upp till en halv meter snö fram till i morron kväll och SMHI höjer till en klass 3-varning för snöfallet i Västerbotten. Ovädret leder till stora problem både i väg- och järnvägstrafiken det kommande dygnet.

SR - 3 timmar sedan

Finland väntas införa nya gränsrestriktioner

Finlands regering väntas i dag fatta beslut om att begränsa gränstrafiken. Syftet är att minimera resandet och öka testkapaciteten. "Det finns olika mutationer på olika håll, och man ser mycket allvarligt på situationen i Europa", sa statsminister Sanna Marin precis före regeringens sammanträde.

SR - 3 timmar sedan

Migrationsverket tror långa handläggningstider minskar

Ekot rapporterade i morse om JO:s hårda kritik mot långsam handläggning vad gäller asyl- och medborgarskapsärenden. Migrationsverket håller med om att väntan är lång men försöker nu fördela personalen bättre, ha bättre arbetsmetoder och viss automatisering. Handläggningstiderna minskar enligt generaldirektören som tror att asylärenden når snittmålet sex månaders handläggning i år..

SR - 4 timmar sedan

Norsk kommun stängs ner helt

I Norge stängs Nedre Follo kommun, som gränsar till Oslo, helt till och med onsdag på grund av ett utbrott av det muterade coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien. Två personer på ett äldreboende har avlidit och både anställda och vårdtagare är smittade, enligt nyhetsbyrån NTB. Norska myndigheter ser mycket allvarligt på situationen eftersom det är första gången i Norge som den brittiska mutationen uppträder utan att man kunnat spåra smittkällan..

SR - 5 timmar sedan

Karantän för inresande från Brasilien

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer som reser in i Sverige, och som har varit i Brasilien, testar sig för covid-19, stannar hemma i minst sju dagar, och undviker kontakt med andra. Detta efter att den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC listat en variant av coronaviruset med ursprung i Brasilien, som andra länder bör vara extra uppmärksamma på. Folkhälsomyndigheten skriver att ECDC pekar på "tre varianter av viruset som länder bör vara extra uppmärksamma på.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.