DI > Ekonomi

Friday, 15 January, 19:46

DI - 27 nov 20 kl. 22:32

Anders Borg hade rätt – i dag är det bara kineserna som inser det
Läs mer på DI
Läs mer om:
Borg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borghade rätt i , dagär det , bara, kineserna som inser det
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Anders Borg nu bara tvåa

Finansminister Anders Borg (M) är nu bara näst bäst i Europa. I Financial Times rankning av EU:s finansministrar har han passerats av Tysklands Wolfgang Schäuble. Tidningen bedömer politisk förmåga, ekonomisk prestation och marknadens förtroende.

BT - 22 nov 12 kl. 08:10

Anders Borg nu bara tvåa

Finansminister Anders Borg (M) är nu bara näst bäst i Europa. I Financial Times rankning av EU:s finansministrar har han passerats av Tysklands Wolfgang Schäuble. Tidningen bedömer politisk förmåga, ekonomisk prestation och marknadens förtroende.

Nyheter 24 - 07 feb 12 kl. 12:54

Eric Rosén: "Du är feg, Anders Borg"


KRÖNIKA. Eric Rosén om en minister som är för feg för att erkänna att han inte vill göra något. I dag tillrättavisade statsminister Fredrik Reinfeldt sin finansminister Anders Borg.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Anders Borg: "Jag drömmer om att den skulle vara lite mindre"

Han har kallats för Europas bästa finansminister. För sin kapacitet och för sin skärpa, intelligens och sin förmåga att fatta extremt kloka och väl avvägda beslut är han både älskad och åtrådd. Men Anders Borg är inte bara världens bästa finansminister.

YLE - 15 okt 14 kl. 11:12

Alexander Stubb: Anders Borg har Finland kärt

Sveriges förre finansminister, moderaten Anders Borg , erbjöd sig själv som analytiker av Finlands prekära ekonomiska läge. Statsminister Alexander Stubb (Saml) säger att det bara tog honom ett par sekunder att nappa på erbjudandet. Alexander Stubb har nu närmare förklarat hur det kommer sig att Borg ska författa en ekonomisk rapport över Finland.

Alliansfritt Sverige - 03 okt 12 kl. 17:29

Anders Borg trixar bort sig själv: skattesänkningar blir skattehöjningar


SIFFERTRIX. Under Moderaternas pressträff om Socialdemokraternas budget idag lyckades Anders Borg idag slå knut på sig själv i ett försök att utmåla Stefan Löfven som större skattehöjare än tidigare Socialdemokratiska partiledare.

Enligt Anders Borg ville socialdemokraterna under Mona Sahlin höja skatterna med 16 miljarder, under  Håkan Juholt höja med 22 miljarder och nu under Stefan Löfven vill Socialdemokraterna höja skatten med 30 miljarder.

Alliansfritt Sverige - 08 sep 12 kl. 16:13

Anders Borg blandar ihop eller ljuger om höghastighetsbana

TÅG. I juli 2010 förklarade Anders Borg för Norrköpings Tidning att han var emot planerna på Ostlänken vilket i förslaget innebar en höghastighetsbana mellan Järna och Linköping.
Det skulle vara robust olönsamt.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Här hittade Anders Borg sin feministiska inspiration"Om skribenten

Feminism och jämställdhet har seglat upp som en av de stora politiska frågorna, och nu har även Moderaterna hoppat på tåget. I en debattartikel hos Expressen skriver finansminister Anders Borg i dag om feminism, under rubriken Feminismens fem viktigaste stegModeraterna är kanske inte det parti som flest tänker på när de hör ordet feminism – tvärtom. Däremot är det är såklart bra att de nu har bestämt sig för att bryta tystnaden som präglat partiledningen, och äntligen visa hur de vill nå ett jämställt samhälle.

Dagens PS - 10 apr 18 kl. 11:57

Anders Borg efterlyser utskälld skatt

Håll i er nu, den tidigare M-finansministern presenterar ett högst kontroversiellt förslag. Anders Borg, som i dag jobbar som rådgivare, anser att marginalskatten bör sänkas till i vart fall 50 procent från dagens cirka 60 procent, skriver Dagens Industri. Borg håller alltså med styrelseproffset, Staffan Bohman, som är ordförande i Näringslivets skattedelegation och som uttalat i Di att det är angeläget att marginalskatten på arbete sänks.

YLE - 10 mar 15 kl. 13:38

Anders Borg – en politiker i ekonomkläder eller tvärtom?

Anders Borg var finansminister i Sverige i åtta år. Under samma tid skakades hela Europa av den nedgång som eurokrisen förorsakat. Anders Borg - en leende, intellektuell man - klarade galant av krisen.

Nyheter 24 - 08 jul 11 kl. 22:26

Anders Borg - 5:e sexigaste politikern


Sveriges finansminister Anders Borg är femte sexigaste politiker. Hästsvansen, ringen i örat och de runda glasögonen. Sveriges näst mäktigaste har styrt den ekonomiska politiken med järnhand sedan 2006.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.