SVT > Ekonomi

Friday, 15 January, 18:15

SVT - 27 nov 20 kl. 20:44

Konkurrensverket ska granska e-handeln efter Amazons intågI USA har Amazon en monopolliknande ställning och nyligen har bolaget gjort sin lansering i Sverige. Och för att se till att e-handeln fortsättningsvis sker på lika villkor har regeringen gett i uppdrag till Konkurrensverket att följa frågan och föreslå eventuella åtgärder. – Vi vet att det finns oro från små handlare, säger näringsminister Ibrahim Baylan (S) till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Amazons, USA, Amazon, Sverige, Konkurrensverket, Ibrahim Baylan, SVT Nyheter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konkurrensverketska , granska, e-handelnefter , Amazons, intåg
SR - 12 jun 15 kl. 10:25

EU-kommissionen granskar Amazons ställning

EU-kommissionen har börjat granska betydelsen av det amerikanska internetvaruhuset Amazons dominerande ställning när det gäller försäljningen av e-böcker på den europeiska marknaden..

Länstidningen i Jämtland - 07 dec 15 kl. 14:54

Konkurrensverket sätter Arla under lupp

Efter en anmälan ska Konkurrensverket utreda om Arla missbrukat sin dominerande ställning, skriver Dagens Industri. Hård press på mjölkbönder och inköpsbonusar till handeln kan innebära att Arla använder sin storlek för att pressa både sina egna mjölkbönder och konkurrenter alltför hårt..

DI - 29 jun 20 kl. 15:12

Konkurrensverket ska syna konkurrensen på nätet

Konkurrensverket ska göra en större kartläggning av hur konkurrensen fungerar inom delar av e-handeln..

Expressen - 14 feb 17 kl. 07:52

Detta ska Skatteverket granska extra noga i år

Skatteverket avslöjar nu vad man ska granska i årets deklarationer. Fokus är transaktioner via internet. Handeln med cannabisfrön, sexuella tjänster och uthyrning av lägenheter blir prioriterade områden, uppger SVT Nyheter.

PrivataAffärer - 13 feb 18 kl. 12:16

Skatteverket ska granska handeln med kryptovalutor

Skatteverket kommer i år rikta extra resurser på att granska den digitala ekonomin, bland annat av handel med kryptovalutor. Det avslöjade myndigheten på tisdagen....

DI - 04 aug 20 kl. 15:20

Senator vill granska insynsköp i Kodak

Demokratiske senatorn Elizabeth Warren vill att amerikanska finansinspektionen SEC ska granska handeln i Kodak dagen innan president Donald….

DI - 15 jul 16 kl. 15:54

Herbalife rusar efter besked från konkurrensverket

Herbalife steg 19 procent under den inledande handeln på fredagens New York-börser sedan konkurrensmyndigheten FTC i USA fastställt att kosttillskottsbolaget inte är ett pyramidspel..

HBL - 01 feb 13 kl. 12:14

Höjt mjölkpris kan ge saftig räkning

Valios höjning av partipriset på mjölk med 30 procent syns sannolikt också i kundernas plånböcker. Den som dricker en liter per dag kan få betala till och med 97 euro mer för mjölken per år. MTK:s ordförande hoppas att butikerna i stället ska pruta på sina egna marginaler.?

Helsingborgs Dagblad - 07 dec 15 kl. 08:07

Arlas dominerande ställning utreds

Konkurrensverket utreder om Arla missbrukat sin dominerande ställning, skriver DI. Hård press på mjölkbönder och inköpsbonusar till handeln kan innebära att Arla använder sin storlek för att pressa både sina egna mjölkbönder och konkurrenter alltför hårt. En anmälan från en privatperson har uppmärksammat verket på ärendet.

Sydsvenskan - 07 dec 15 kl. 08:07

Arlas dominerande ställning utreds

Konkurrensverket utreder om Arla missbrukat sin dominerande ställning, skriver DI. Hård press på mjölkbönder och inköpsbonusar till handeln kan innebära att Arla använder sin storlek för att pressa både sina egna mjölkbönder och konkurrenter alltför hårt. En anmälan från en privatperson har uppmärksammat verket på ärendet.

Dagens PS - 17 jul 19 kl. 12:28

EU-kommissionen inleder granskring av Amazon

EU-kommissionen bekräftar i dag att en formell konkurrensutredning öppnas mot Amazon för att avgöra om bolaget använder känslig data på ett sätt som bryter mot konkurrensreglerna. ”Europeiska konsumenter köper allt mer på nätet. E-handel har ökat detaljhandelskonkurrensen och inneburit mer valmöjligheter och bättre priser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.