DN > Utrikes

Monday, 25 January, 05:05

DN - 27 nov 20 kl. 17:49

ECDC: Dödstalen kan bli lika höga som i april i SverigeMyndighetens ”mest troliga scenario” visar på en topp de första veckorna i december..
Läs mer på DN
Läs mer om:
ECDC, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECDC, Dödstalenkan bli , lika, högasom i , april, i Sverige
BT - 27 nov 14 kl. 16:46

Hiv i Europa lika vanligt som 2004

Antalet hiv-smittade européer har inte minskat på tio år. Flest nya infektioner rapporteras från Ryssland och Ukraina. Sedan 2004 har fler än 300 000 nya fall av hiv registrerats i Europa, konstaterar den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC och WHO i en ny rapport.

YLE - 28 maj 16 kl. 07:06

Forskare: Slarva inte med antibiotika

EU har länge uppmanat länder att införa åtgärder som kan bidra till en återhållsam användning av antibiotika. I de länder där man för flera år sedan införde informationskampanjer har man kunnat konstatera en minskning av både antibiotikakonsumtion och -resistens. En ansvarsfull användning av antibiotika kan bidra till att stoppa utvecklingen av resistenta bakterier, och därmed bidra till att antibiotika förblir verksamt också för kommande generationer.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 06:30

Grekland - inte bara ett semesterparadis

Läs ett kapitel ur Björn Ramels bok Läkare utan vapen - en reportagebok om antibiotikaresistens.
Juni 2009. WHO har nyligen deklarerat att den så kallade svininfluensan är en fullskalig pandemi.

Nyheter 24 - 15 feb 12 kl. 07:59

Massvaccineringen räddade bara sex svenskar


60 procent av Sveriges befolkning vaccinerades mot Svininfluensan. Trots det hade vi ett lika lågt dödlighetstal som Tyskland - där bara 8 procent vaccinerades. Och nästan samma som Polen - där ingen vaccinerades.

Expressen - 28 jul 20 kl. 23:15

Dödligheten på normala nivåer efter coronatoppen

Kurvan för överdödlighet i de europeiska länderna tog ett brant skutt i våras då coronapandemin skördade nästa tusen människoliv om dagen – bara i norra Italien. Efter omfattande restriktioner och karantänsbestämmelser har dödstalen nu börjat plana ut. – Överdödligheten just nu i detta ögonblick är faktiskt inte överdrivet hög, säger Mike Catchpole, forskningschef för europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC, till SVT:s Aktuellt.

Expressen - 12 mar 20 kl. 18:02

Larmet: Sverige kan drabbas som norra Italien

Sverige och andra europeiska länderkommer troligtvis att drabbas lika hårt och dödligt av nya coronaviruset som norra Italien och Kina, skriver europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC i en ny riskbedömning. ”Det är troligt att inom loppet av dagar, eller några få veckor, liknande situationer kommer uppstå”, skriver myndigheten. – Vi har mycket hög risk för smittspridning i samhället och måste ha insikt i konsekvenserna, säger Karin Tegmark Wisell, chef på avdelningen för mikrobiologi vid Folkhälsomyndigheten..

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Ordförande i Frankrikes vetenskapliga råd: ”Viruset försöker undkomma flockimmunitet”

Ordföranden i Frankrikes vetenskapliga råd, Jean-François Delfraissy, varnar för att de nya mutationerna i Sydafrika och Brasilien kan vara….

DN - 6 timmar sedan

Större mångfald i Joe Bidens regering

Etnisk mångfald och andelen kvinnor klart högre än i Trumps och Obamas regeringar..

DN - 9 timmar sedan

Så nära var det att riksdagshuset i Berlin stormades

Fyra månader innan scenerna från Kapitolium i Washington skakade om världen tog sig flera hundra demonstranter förbi polisen och fram till….

DN - 9 timmar sedan

Världsberömda lunchleverantörer riskerar att slås ut av coronan

Coronapandemin kan vara på väg att slå ut en av Bombays mest kända och stolta yrkesgrupper..

DN - 22 timmar sedan

Misstänkt drogbaron gripen i Amsterdam – har jämförts med ”El Chapo”

Han misstänks leda ett av världens största kriminella gäng – The Company, som dominerar den illegala narkotikahandeln i Asien..

DN - 23 timmar sedan

Potatisgratäng med chèvre & valnötter

Dagens recept i samarbete med Allt om Mat. Gratängen passar bra till lamm, men är även god att servera som vegetarisk rätt, till exempel….

DN - Igår: 16:43

Julia Navalnaja uppges ha frihetsberövats vid protester i Moskva

Fler än 1.600 demonstranter greps på lördagen i flera ryska städer i samband med stödprotesterna för den fängslade oppositionsledaren….

DN - Igår: 06:00

Rotfruktspuré med honungsbrynt torsk

Dagens recept i samarbete med Allt om Mat. En riktigt lyxig rätt med löjrom och bränd lökolja som passar som supé när man inte är så….

DN - I förrgår: 21:39

Henrik Brandão Jönsson: Tålamodet tryter – Bolsonaro kan ställas inför riksrätt

Oppositionen menar att syrgaskollapsen i Amazonas är presidentens fel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.