Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Tuesday, 19 January, 21:51

Nya Wermlands Tidningen - 27 nov 20 kl. 12:10

Unga kvinnan om natten på tingsrätten med domaren och juristen
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, kvinnanom , natten, tingsrättenmed , domarenoch , juristen
YLE - 29 mar 16 kl. 09:23

Tingsrätten friade dråpmisstänkt - nu dömdes han i hovrätten

En 51-årig man dömdes på tisdagen i Helsingfors hovrätt för att han dödade en ung kvinna i Vanda sommaren 2014. Tingsrätten hade tidigare friat mannen från dråpmisstankarna. Hovrätten ansåg att dådet fick sin början när den unga kvinnan, född 1992, stal amfetamin från gärningsmannen då han sov.

BT - 07 nov 12 kl. 15:12

Polisman och kvinna som dumpades vid ridhuset möttes i tingsrätten

För ett år sedan dumpade en polispatrull den unga kvinnan vid ridhuset mitt i natten. I dag möttes hon och en åtalad polis i rättssalen. Kvinnan började nästan gråta när hon skulle berätta om den omskakande händelsen.

BT - 07 nov 12 kl. 15:12

Kvinnan som dumpades vid ridhuset mötte polismannen i tingsrätten

För ett år sedan dumpade en polispatrull den unga kvinnan vid ridhuset mitt i natten. I dag möttes hon och en åtalad polis i rättssalen. Gråten var nära då hon skulle berätta om den omskakande händelsen.

Nyan - 30 maj 16 kl. 14:45

Döms för våldtäkt efter omröstning i tingsrätten

Tingsrättens två nämndemän röstade för en fällande dom, vilket leder till att en man idag dömdes för våldtäkt och tvingade till sexuell handling. Straffet blir villkorligt fängelse i 1 år och 6 månader.

Det var natten mellan den 6-7 september 2014 som kvinnan och mannen, enligt beskrivningen i tingsrättens dom, lämnade en restaurang i Mariehamn tillsammans.

Skånskan - 07 dec 15 kl. 14:00

Kastade mat – tingsrätten valde bort fängelsestraff

Hörby Kvinnan slog till mannen i ansiktet och tömde en tallrik mat över honom. Han tryckte en gaffel i sidan på henne och knuffade henne till golvet.
Så långt menar rätten att de båda är jämlikt ansvariga i bråket – men när mannen sedan inte kunde besinna sig, och fortsatte sparka mot kvinnan gjorde han sig skyldig till misshandel.

Skånskan - 23 aug 16 kl. 16:27

Hovrätten släpper morddömdFriad. Tingsrätten hade dömt till 18 års fängelse

Malmö Den 33-årige mannen dömdes av tingsrätten till 18 års fängelse för mord – på tisdagen meddelade hovrätten att han ska släppas.Hovrättens dom faller inte förrän den 5 september, och det är inte förrän då som skälen till att fria honom blir offentliga.
– Vi har hävdat att det inte finns någon bevisning som binder honom till gärningen, säger Mikael Nilsson, mannens advokat och säger att den bevisning som tingsrätten godtagit, den underkänner hovrätten.

Nyan - 06 maj 15 kl. 09:55

Tingsrätten sköt upp rättegång

En rättegång om grovt hemfridsbrott blev uppskjuten när två av de inblandade kom till tingsrätten utan juridiska biträden. Målsägande i ärendet är en kvinna som skulle företrädas av juristen Jyrki Kiianlinna. Men han var inte på plats i tingsrätten på tisdagen Kvinnan hade fått besked av honom dagen före att han hade fått förhinder.

Nyheter 24 - 23 sep 13 kl. 13:53

Man frias från våldtäkt ? trots "erkännande"Tingsrätten

STOCKHOLM. Kvinnan var påverkad av mediciner och somnade i lägenheten. När hon vaknade hade hon både benen i ett "trosben" och ett vittne berättade att den 29-årige mannen hade våldtagit henne i sömnen.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:59

Språkkraven är utmanande för tingsrätten

Språkkraven vid Österbottens tingsrätt gör att många erfarna domare inte söker till tjänster här. Tingsrätten som tillkom vid reformen för snart fyra år sen har svenska som första språk, även om de flesta ärenden behandlas på finska. Problematiken tas upp i en intern utvärdering av tingsrättsreformen som Justitieministeriet har låtit göra.

Nyan - 06 sep 16 kl. 23:15

Ovanligt mål i tingsrätten

En ung kvinna åtalades i går i tingsrätten för falsk anklagelse mot en ung man. Orsaken till åtalsrubriken är att kvinnan efter en fest på landsbygden för mer än ett år sedan anmälde mannen för våldtäkt. Efter utredningen lades åtalet mot mannen ner.

Expressen - 16 mar 20 kl. 17:26

”Lilla hjärtats” mamma gripen igen - tingsrätten gjorde fel

I fredags släpptes mamman till den treåriga flicka, som hittades död i Norrköping i januari, av tingsrätten trots att kvinnan var fortsatt misstänkt för grovt vållande till annans död.Nu kör hovrätten över tingsrätten med ett beslut om att ”Lilla hjärtats” ska vara häktad och på måndagseftermiddagen greps kvinnan av polis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.