Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 19 January, 21:39

Cornucopia - 27 nov 20 kl. 11:55

Kraftig återhämtning för svensk BNP under tredje kvartalet - men fortfarande ner 3.1% mot året innanSvensk BNP steg med +4.9% under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal, men föll 2.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
BNP, SCB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, återhämtningför svensk , BNPunder tredje kvartalet men , fortfarande ner 3.1% mot året innan
BT - 18 jun 14 kl. 10:52

KI: Återhämtning - men segt

Hushållen lyfter tillväxten, enligt Konjunkturinstitutets prognos - men även de tvekar och exporten går trögt. - Den går inte jättefort den här konjunkturuppgången, säger KI:s prognoschef Jesper Hansson.KI spår i sin senaste prognos att Sveriges BNP ökar med 2,2 procent i år och 3 procent nästa år.

Cornucopia - 15 mar 20 kl. 14:39

Tre år senare - Stockholms lägenhetspriser har inte återhämtat sig - 8% ner - tjurfälla på gång?

Det är nu snart tre år sedan bostadsbubblan i Stockholm toppade i mars år 2017. Priserna har fortfarande inte återhämtat sig och är fortfarande 3.8% ner från toppen.

UT - 15 okt 13 kl. 07:13

Årets återhämtning för Nanny

Älgjakten är igång, och en spänd stadstjej har för första gången varit ute i skogen för att leta efter skogens konung.
En upplevelse som inte glöms i första taget. Det är den andra måndagen i oktober, och den första dagen på älgjakten.

Cornucopia - 23 dec 15 kl. 15:00

Medellöner i Ryssland - mätt i USD och kilo potatis

Lönerna i Ryssland, mätt i köpkraft kilo potatis har aldrig nått upp till de forna höjderna från innan den ryska revolutionen. Sedan Georgienkriget 2008 och det officiella avtäckandet av Putins planer att återupprätta Sovjetunionens gränser har återigen köpkraften för medelryssen börjat falla i Ryssland.
Medellön i Ryssland 1853 - 2015
Den första fasen av det socialistiska Sovjet ledde ryssarnas inkomster ner mot noll i samband med andra världskrigets slut.

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 13:01

Konjunkturen: Kraftig nedgång för transportföretagen

Branschorganisationen Transportföretagens konjunkturindikator transportindex rasade hårt under juli månad och indikterar nu lågkonjunktur. Nedgången är statistiskt säkerställd och godsvolymen faller hårdast.
Transportindex.

GlobeNewswire - 25 aug 20 kl. 07:00

Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker

Pressmeddelande
Stockholm 25 augusti 2020 Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker Sverige: Fortsatt rekyl uppåt efter mindre BNP-fall än befarat Trots ökad virusspridning har den ekonomiska återhämtningen i de utvecklade ekonomierna gått snabbare än väntat. BNP-prognosen för industriländerna inom OECD revideras upp till minus 6,6 procent i år jämfört med ett förväntat fall på 7 procent i maj. Prognosen för global ekonomi skrivs däremot ned efter oväntat stora skadeverkningar från pandemin på EM-länderna.

PrivataAffärer - 28 apr 20 kl. 13:00

Börspanelen: Krisens vinnare och förlorare

Fler frågor och lite fylligare svar får du genom att lyssna på podden Börspanelen. Du hittar den på Acast eller med denna länk: https://aca.st/7a2051 Privata Affärer kan exklusivt publicera ett sammandrag av poddens nya avsnitt.

PrivataAffärer - 21 jan 20 kl. 07:19

SEB spår nollränta två år till

I Sverige talar en återhämtning för hushållens konsumtion och vändning i bostadsbyggandet för att BNP fortsätter öka 2020. Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,1 procent i år och 1,7 procent under 2021. I föregående prognos, i november, väntades BNP öka med 1,2 procent i år och 1,7 procent 2020.

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 11:11

Hernhag: Börsens säkraste aktie

Camilla: Vilken aktie skulle i dagsläget säga är det mest ”säkra” aktien. Som inte påverkas lika mkt av Corona och inte är speciellt konjunkturkänslig?
Marcus: Heba är nog tråkigaste aktien på börsen så jag svarar det bolaget.

DrivaEget - 10 jan 17 kl. 07:00

För dem är inget omöjligt

 Inspiration  Trots att det gått drygt trettio år sedan flykten från Iran präglas Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadehs än av den tuffa resan. Den har lärt dem att ta vara på friheten – och göra det mesta av sina liv. Det gör de.

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 11:31

Hernhag: Tre amerikanska tillväxtaktier att ha koll på

Sandr: Hej Marcus! Vilka tillväxtbolag skulle du rekommendera på den amerikanska marknaden som inte är FAANG-bolag?
Marcus: Hej!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.