DI > Ekonomi

Tuesday, 19 January, 22:52

DI - 27 nov 20 kl. 11:48

Commerzbank spår fortsatt pengaregn – även efter coronapandemin
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Commerzbank, spårfortsatt , pengaregn, ävenefter , coronapandemin
PrivataAffärer - 18 feb 20 kl. 11:00

Commerzbank: Kinas BNP minskar 2-3 procent varje vecka

Det skriver Commerzbank-ekonomerna Bernd Weidensteiner och Hao Zhou i ett kundbrev. ”Även om detta är möjligt kan ett mindre gynnsamt scenario inte uteslutas”, enligt ekonomerna. De konstaterar att den ekonomiska aktiviteten inte på långa vägar har återvänt till det normala i Kina och att viktiga städer fortfarande är i karantän (vilket direkt påverkar omkring 60 miljoner människor, och 4,5 procent av Kinas BNP).

Realtid - 07 aug 19 kl. 15:51

Commerzbank planerar inte negativa räntor till hushåll

Commerzbank planerar att inte föra vidare negativa räntor till hushållskunder även om ECB skulle sänka räntan ytterligare, säger den tyska storbankens finanschefen Stephan Engels, enligt Bloomberg. .

Affärsvärlden - 16 mar 17 kl. 11:21

Commerzbank: Le Pen är ännu en risk för finansmarknaden

Även om högerpopulisten Geert Wilders parti inte blev starkaste politiska kraft i onsdagens parlamentsval i Nederländerna, och därmed inte ger stöd åt Nationella Frontens Marine Le Pen i det kommande presidentvalet så utgör Le Pen fortsatt en riskfaktor för finansmarknaderna. Första valomgången hålls den 23 april..

DI - 20 aug 19 kl. 19:49

Commerzbank ser brexitosäkerheten fortsätta att tynga pundet

Risken för att Storbritannien kraschar ur EU den 31 oktober har stigit på senare tid, och även om det finns alternativ så väntas den fortsatta osäkerheten tynga pundet i närtid.  .

PrivataAffärer - 08 jan 20 kl. 11:14

Dissikerande analytiker fick kursraket att rasa

En betydande del av det senaste årets mastiga kursrusning för Varta kom efter att den aktuella Commerzbank-analytikern dissekerat sina Apple Airpods och funnit Vartas batteri inuti lurarna – vilket ledde till riktkurs- och rekommendationslyft. Bankens analytiker sänkte på onsdagen rekommendationen till behåll från köp, men höll samtidigt fast vid riktkursen 135 euro. Handlad kurs på onsdagen var 95 euro.

PrivataAffärer - 22 jan 20 kl. 10:41

Kina: Virus slår mot konsumtionen

Det första rapporterade fallet i detta sarsliknande coronavirus var den 31 december, och sedan dess har spridningen varit snabb och bekräftats kunna ske mellan människor, vilket börjat oroa marknaderna. Det finns ännu inget botemedel eller vaccin mot viruset, som benämns nCoV. Antalet smittade väntas stiga på grund av resandet runt det kinesiska nyåret, känt som ”Chunyun, vilket är den globalt största årliga migrationen med resor som pågår under 40 dagar.

PrivataAffärer - 06 mar 20 kl. 12:29

Ras på räntemarknaden

”Nollräntor är ingen barriär för någon obligationsmarknad i den utvecklade världen just nu. Det är en galen marknad, marknaden omdefinierar idén om riskspridning”, sade Shaun Roache på S&P Global Ratings till Bloomberg News. Han sade att marknaden nu diskonterar en ny vända av QE från Fed och en expansion av Bank of Japans balansräkning, och en sänkning från ECB med 10 punkter nästa vecka är nu i stort inprisat.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 11:22

Hernhag: Fem småbolag för långsiktiga

Anders: Hej Marcus, kan du nämna några bra aktier på Mid och Small Caps för att behålla minst i fem år?
Marcus: Hej! Beijer Alma när vi ser en botten i den här konjunkturavmattningen.

Cornucopia - 30 sep 19 kl. 12:05

Risk för polsk-schweizisk finanskris - spridningseffekter?

Reuters uppger att det finns risk att en tredjedel av den polska bolånestocken ogiltligförklaras av EU-domstolen. Detta kan orsaka en polsk och schweizisk finanskris, där lån och obligationer motsvarande 300 miljarder svenska kronor står på spel, och detta kan ge spridningseffekter i ett bräckligt läge för ekonomin i Europa.
Kyligt i Polen.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 17:15

Banker drabbas hårt i börsraset

Tyska Deutsche Bank, amerikanska Citigroup, Morgan Stanley, JP Morgan, Goldman Sachs, japanska Nomura och norska DNB. Samtliga bankaktörernas aktier rasade skoningslöst med mellan 10 och 15 procent på måndagen, efter att oljemarknaden kraschat med över 25 procent i ett slag och renderat i att ont blev värre – och drabbat finansmarknaderna av kreditoro, enligt flera analytiker. Fallen i USA har nu fått det amerikanska bankindexet att tackla av med över en tredjedel sedan årsskiftet, vilket är mer än dubbelt så mycket som det breda indexet S&P 500.

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 15:55

Nordea: Riksbanken kan sänka räntan runt årsskiftet

  ”Som prissättningen ser ut i dag skulle jag personligen tro att mycket talar för att Riksbanken kan sänka tillbaka reporäntan till -0,50 procent igen runt årsskiftet. Det handlar inte om att svenska data skulle vara dåliga utan att globala centralbanksförväntningar faller som en sten. Majoriteten i direktionen verkar inte ha sett något problem med en reporänta på -0,50 så varför inte återgå till det om sakerna fortsätter att träffa fläkten globalt”, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.