NT > Nyheter

Monday, 18 January, 11:10

NT - 26 nov 20 kl. 22:00

Polen kritiseras av EU-parlament om abortEU-parlamentet anklagar Polens regering för att påverka en domstol i abortfrågan. Den antagna resolutionen ses som ett stöd för dem som förespråkar fri aborträtt..
Läs mer på NT
Läs mer om:
EU, Polens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polen, kritiserasav , EU-parlamentom , abort
BT - 24 feb 14 kl. 13:32

Barnmorska kritiseras efter misslyckad abort på Säs

En barnmorska kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter en misslyckad abort. En kvinna kom till Säs för att göra en medicinsk abort i vecka 10. Hon fick tabletter och vid ett återbesök några dagar senare berättade kvinnan att hon haft blödningar och sett en klump.

HBL - 23 feb 14 kl. 04:05

Rätten till abort hotas i Europa

Rätten till abort hotas i flera länder i Europa. Den ekonomiska krisen, konservativa rörelser och kyrkan ligger bakom utvecklingen.– Jag tror tyvärr att man tagit aborträtten för given, säger Kristina Ljungros på RFSU.

YA - 13 jul 13 kl. 04:00

Abort en mänsklig rättighet

Foto: Julien Behal
Hennes namn var Savita Halappanavar. Hon var 31 år gammal, arbetade som tandläkare och hade bosatt sig på Irland tillsammans med sin man Praveen.
När Savita var gravid i sjuttonde veckan upptäcktes det att fostret i hennes mage inte skulle ha en chans att överleva.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 06:00

Låt utländska kvinnor göra abort till subventionerat pris i Stockholm

INTERNATIONELLA ABORTRÄTTSDAGEN Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet, förlossning och osäkra aborter i världen. Därför bör våra politiker i Stockholms landsting stå upp för vår starka abortlagstiftning genom att erbjuda utländska kvinnor abort till subventionerad kostnad. Det bör även gälla kvinnor som är på tillfälligt besök i Sverige, samt säkra resurser så att papperslösas rätt till abort efterlevs även i praktiken, skriver Hanna Navier.

Nyheter 24 - 20 aug 11 kl. 13:01

Polen nära totalförbjuda abort


Ett förslag om att införa ett totalförbud för abort ser ut att kunna bli verklighet i Polen. Förslaget ser ut att bli en av de viktiga valfrågorna och polska feminister rasar nu mot utvecklingen och förslaget som beskrivs som ett av "de mest extrema" som lagts fram mot kvinnor i Polen.600 000 polacker har, på bara några veckor, skrivit under ett krav på totalförbjuden abort och när antalet är så stort måste det polska parlamentet behandla frågan.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Första transsexuella i Polens parlament

På tisdagen svors för första gången en transsexuell person in som ledamot i Polens parlament.Den 57-åriga politikern Anna Grodzka föddes som man och har sedan genomgått ett könsbyte. För första gången har även en öppet homosexuell man, Robert Biedron, tagit plats i parlamentet, skriver Daily Mail.

Sydsvenskan - 08 nov 11 kl. 00:03

"Säker abort en mänsklig rättighet"

Sverige bör driva att laglig och säker abort blir en mänsklig rättighet, skriver RFSU:s generalsekreterare Åsa Regnér och Johanna Westeson, jurist och Europaansvarig vid Center for Reproductive Rights.
I söndags var det val i Nicaragua och den sittande sandinistregeringen med Daniel Ortega i spetsen vann. Samma regering införde 2006 en av världens strängaste abortlagar.

Nyheter 24 - 01 sep 11 kl. 14:49

Inget totalförbud för abort i Polen


Farhågor om att Polen skulle göra alla aborter illegala besannades inte. För knappt två veckor sedan rapporterade Nyheter24 om att ett totalförbud för aborter var nära förestående i Polen. Något som gjorde Åsa Regnér, generalsekreterare för RFSU, djupt orad.

Världen Idag - 18 apr 20 kl. 10:00

Polen skjuter upp beslut om abortlag

Egentligen skulle Polens parlament den här veckan rösta om ett förslag om att ändra sin abortlagstiftning så att det inte blir tillåtet att göra abort på foster med misstänkta skador. Men nu har avgörandet skjutits upp..

Newsmill - 04 maj 11 kl. 13:54

Abort - En mänsklig rättighet

I Sverige så har abort varit lagligt inom vissa restriktioner sedan år 1975. I Sveriges abortlagar så står det att man får göra abort ända fram tills vecka 18 i graviditetsflödet. De metoder som används i Sverige är antingen medicinsk eller kirurgisk beroende på vilken vecka man är i.

SVT - 17 mar 17 kl. 11:43

Illegal abort i Polen

Polen har en av Europas hårdaste abortlagar. Nu diskuteras ett totalförbud för aborter. Många kvinnor tvingas åka utomlands för att göra abort – andra gör den illegalt i Polen..

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Nu lämnar Kamala Harris sin plats i senaten

Hej Vita huset, på återseende senaten. Med två dagar kvar till installationen tar USA:s blivande vicepresident Kamala Harris farväl av senaten..

NT - 10 minuter sedan

Tollarpsmordet: Misstänkt vän kvar i häkte

Den unga kvinnan är försvunnen i elva dagar innan hon hittas död med svåra knivhugg i Vramsån i skånska Tollarp. En barndomsvän blir den sista som ser henne i livet – och snart växer misstankarna. Nu när rättegången är avslutad står det klart att han får stanna kvar i häktet i väntan på dom..

NT - 10 minuter sedan

Nystartat konsultföretag i Norrköping

Enligt Tga Driftteknik AB själva kommer deras verksamhet bestå i att "bedriva verksamhet inom drift och underhåll, nyinstallation, driftsättningar besiktningar samt konsultation inom värme och ventilation i fastigheter och därmed förenlig verksamhet.".

NT - 30 minuter sedan

Svensk talang får chansen i världscupen

Skidskyttetalangen Tilda Johansson får chansen i världscupen för första gången..

NT - 45 minuter sedan

Klart: Vecchia till Rosenborg

Stefano Vecchia lämnar allsvenska Sirius för spel i norska storklubben Rosenborg.Mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt..

NT - 45 minuter sedan

Trump uppges planera runt hundra benådningar

USA:s avgående president Donald Trump uppges förbereda omkring hundra benådningar och strafflindringar..

NT - 45 minuter sedan

Nytt konsultföretag startar i Söderköping

Den 16 januari registrerades det nya bolaget Stenbrinken Konsult AB hos Bolagsverket..

NT - 45 minuter sedan

Efterlyst artist gripen efter stormningen

Jon Schaffer, som är gitarrist i det amerikanska heavy metal-bandet Iced Earth, är frihetsberövad efter att ha deltagit i stormningen av Kapitolium, skriver The Wall Street Journal..

NT - 1 timme sedan

SCB: Så stor var överdödligheten i Östergötland 2020

Förra året hade Östergötland en överdödlighet på cirka fem procent till följd av coronapandemin. Det visar preliminär statistik från Statistiska centralbyrån, SCB..

NT - 1 timme sedan

Pølsevognen står stadigt efter 100 år i Danmark

Långt innan den breda snabbmatsrevolutionen stod den där och erbjöd varm mat, dag som natt. Nu fyller den typiskt danska pølsevognen 100 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.