DI > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 10:51

DI - 26 nov 20 kl. 21:58

Nytt miljardregn från Riksbanken – men bara till hållbara bolag
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, miljardregnfrån , Riksbankenmen , baratill , hållbara, bolag
Dagens PS - 07 maj 19 kl. 08:14

Nytt miljardregn väntar H&M-familjen

Så mycket rikare blir Stefan Persson med familj om stämman godkänner utdelningsförslaget. Enligt SvD Näringsliv kan 16 miljarder komma att delas ut till den svenska klädjättens aktieägare i år om stämman i dag, tisdag, klubbar det utdelningsförslag som styrelsen presenterat. För klädimperiets huvudägare Stefan Persson med familj innebär det över 7,6 miljarder kronor i utdelning, pengar som enligt tidningen pytsas ut nu i maj och i november.

DI - 16 mar 20 kl. 20:06

Nytt krispaket: Riksbanken utökar tillgångsköpen med 300 miljarder

Riksbanken meddelade på måndagskvällen ett nytt krispaket som bland annat inkluderar ytterligare värdepappersköp om 300 miljarder kronor. .

DN - 16 mar 14 kl. 00:40

”Felsyn att Riksbanken bara fokuserar på bostadsbubbla”

Olika tidsperspektiv. Riksbanken kritiseras för att ha släppt inflationsmålet och i stället styrs av hotet om en spräckt bostadsbubbla. Kritiken är fel.

Skånskan - 24 sep 13 kl. 17:29

Värbytorget nytt gatunamn i Bara

Värbytorget är namnet på Baras nya torg som ännu inte finns.
Kommunstyrelsen valde än en gång att inte gå på namngruppens förslag när det gällde ett nytt gatunamn. Nu ska gruppen få nya direktiv..

Skånskan - 25 sep 13 kl. 14:00

Värbytorget nytt gatunamn i Bara

Värbytorget är namnet på Baras nya torg som ännu inte finns.
Kommunstyrelsen valde än en gång att inte gå på namngruppens förslag när det gällde ett nytt gatunamn. Nu ska gruppen få nya direktiv..

Dagens PS - 07 maj 19 kl. 14:57

VD-byte, miljardregn och Musks urspårning

BUSINESS BRIEF – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Svensk vd sparkas – ersätts omedelbart
Svenska bolaget myFC som tillverkar bränsleceller har sparkat sin vd, och styrelsen har redan utnämnt en ersättare – som ska börja direkt. EU luras på 500 miljarder – varje år
I gränsöverskridande momsbedrägerier blir Sverige en bricka i ett omfattande kriminellt spel där hundratals miljarder kronor hamnar på villovägar varje år.

Cornucopia - 03 sep 15 kl. 11:15

Räntan oförändrad - Riksbanken tittar nu på KPIF istället för KPI

Riksbanken lämnade styrräntan reporäntan oförändrad vid dagens räntebesked. Mest intressant är att man nu bara pratar om KPIF, dvs konsumentprisindex rensat för effekter av räntesänkningar, som förväntas nå inflationsdrömmen om 2.0% till årsskiftet.

DI - 10 dec 18 kl. 07:32

Miljardregn: Här är världens bäst betalda artister

Varför uppfinna hjulet två gånger? Det lönar sig ju att damma av ett 31 år gammalt album, ge sig ut på vägarna och spela det live på nytt. Fråga bara Bono och de andra i U2..

Cornucopia - 28 apr 16 kl. 15:21

Obekräftade uppgifter: Riksbanken ska börja köpa bolåneobligationer

Enligt obekräftade läsaruppgifter ska vice riksbankschef Per Jansson idag sagt att banken överväger att börja köpa även bolåneobligationer. Om det stämmer kommer det driva på kreditbubblorna ytterligare, samtidigt som KPI-inflationen sänks när boendekostnaderna minskar.
Foto: Sveriges Rikbank ("Riksbanken")
Läsaren Fredde skrev följande:"Idag gick Riksbankens vice chef ut och sa att man överväger att köpa bostadsbackade obligationer.

Cornucopia - 06 sep 18 kl. 18:21

Räntechocken: Riksbanken rör inte räntan - alla totalförvånade - "otroligt, nu ger jag upp"

Dagens totala icke-överraskning var att Riksbanken låter sin styrränta reporäntan ligga kvar på krisnivån -0.50% trots att Sverige påstås ha en ekonomi som går som en Volvo (justerat för återkallningar). Som bekant spelar det egentligen ingen roll vad som händer, utan räntan kommer förbli på krisnivå.

Cornucopia - 30 jan 19 kl. 10:09

Riksbanken: Ingen svensk lågkonjunktur - avser höja räntan 1.25 procentenheter

På ett seminarium hos Fastighetsägarna upprepar Riksbanken att man avser fortsätta höja reporäntan till 1.0%, dvs med 1.25 procentenheter från dagens nivå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.