SR > Nyheter

Friday, 22 January, 19:28

SR - 26 nov 20 kl. 21:42

Svenskt näringsliv: pengarna kan komma för sentRegeringen och samarbetspartierna är överens om lägre krav för företag som behöver omställningsstöd på grund av pandemin, meddelade finansminister Magdalena Andersson idag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, näringsliv, pengarnakan , kommaför , sent
SmålandsPosten - 21 okt 13 kl. 06:30

Svenskt näringsliv måste visa att de finns

Kommentar till Tala om jobben på rätt sätt av Jens Spendrup och Eilon Fransson den 16 oktober. Nu stundar valtider och Svenskt näringsliv måste visa att de fortfarande finns. I en insändare skriver de att politiker inte kan skapa jobben.

Supermiljöbloggen - 19 sep 18 kl. 19:12

Svenskt Näringsliv motarbetar EU:s klimatarbete

Den mäktiga lobbygruppen BusinessEurope, där Svenskt Näringsliv ingår, försöker stoppa alla förslag på höjda klimatambitioner inom EU. Det visar ett läckt dokument. BusinessEurope lägger årligen ungefär 40 miljoner kronor på att försöka påverka våra beslutsfattare.

Alliansfritt Sverige - 14 jul 14 kl. 21:32

Svenskt Näringsliv – kampanjorganisation för bidragsberoende företag

I årets kanske mest väntade ståndpunkt går Svenskt Näringslivets nya vd, Carola Lemne ut i en intervju i Dagens Nyheter och sjunger lovsång om vinster i välfärden. Det är en nödvändighet, menar hon, och om vinster förbjuds går valfriheten förlorad. På henne är det lätt att få intrycket att välfärden uppfanns strax efter den borgerliga valsegern 2006: De som reagerar mot vinst­givande företag borde fråga sig om det är bättre att gå med förlust.

Supermiljöbloggen - 31 okt 14 kl. 12:01

Svenskt Näringsliv kritiseras av svenskt näringsliv

”Om ni vill driva sådana ståndpunkter talar ni säkert för vissa företagares räkning, men långt ifrån för majoriteten av företagarna”, heter det i ett brev. I dag har Annika Lundius och Maria Sunér Fleming, vice vd respektive klimat- och energiansvarig på Svenskt Näringsliv, en debattartikel i Svenska Dagbladet. Här ifrågasätter de regeringspartiernas överenskommelse på energiområdet, som går ut på att ingången i kommande blocköverskridande samtal ”ska vara att kärnkraften ska ersättas med förnybar energi och energieffektivisering”.

PrivataAffärer - 11 jun 20 kl. 07:46

Svenskt Näringsliv: Återhämtningen kommer att ta tid

”Det här är den djupaste kris vi har haft sedan 30-talet, med en helt exceptionell nedgång. Återhämtningen efter den här krisen kommer också att ta längre tid än efter finanskrisen. Först vid årsskiftet 2022/2023 är svensk BNP tillbaka till förkrisnivåerna.

Västerbottens Folkblad - 04 feb 13 kl. 09:40

Svenskt Näringsliv sviker ungdomarna!

I och med sitt avhopp från trepartssamtalen med regering och LO har Svenskt Näringsliv svikit sitt ansvar för att komma till rätta med den höga [...].

SVT Debatt - 05 okt 13 kl. 11:00

Lämna inte mediemångfalden åt Svenskt Näringsliv

PRESSTÖDET Medielandet Sverige lider idag av en osund ägar- och maktkoncentration. Några få äger landets medier. Resultatet?

SvD - 30 sep 14 kl. 18:55

Svenskt Näringsliv sågar Fridolins utspel

På tisdagen väckte Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin än en gång kvoteringsfrågan till liv. Kritiken från näringslivet är svidande och blixtsnabb. – Fridolin är hjärtligt välkommen att komma ut och se hur verkligheten ser ut, säger Carina Lindfelt på Svenskt Näringsliv..

Supermiljöbloggen - 29 okt 14 kl. 08:38

Jonatan Hedin, Svenskt Näringsliv: Politikerna löser bäst miljöproblem med marknadslösningar

På 1990-talet hittade en oväntad allians av miljöaktivister och marknadsliberala konservativa i USA en av historiens mest framgångsrika lösningar för en bättre miljö. Skatter för miljöförstöring hade införts på många håll, men de hade inbyggda problem. Utsläppen blev inte prognosticerbara (blev det lönsammare att släppa ut höll inte skatten tillbaka utvecklingen), människor tyckte inte om att någon sa åt dem hur de skulle göra.

E24 - 12 dec 15 kl. 17:34

Svenskt Näringsliv: "Avtalet ger en bra grund"

Det är fantastiskt att man har lyckats komma fram med ett avtalsutkast och det lägger en bra grund för det fortsatta globala arbetet, säger Maria Sunér Fleming, ansvarig för energi och klimatfrågor på Svenskt Näringsliv..

DI - 11 dec 17 kl. 19:30

Svenskt Näringsliv: Fem åtgärder för fler i arbete

DEBATT Sverige har internationellt sett låg arbetslöshet. Men bakom genomsnittssiffrorna döljer sig hög arbetslöshet hos stora grupper. Om 100 000 arbetslösa skulle komma i arbete kan samhället tjäna 29 miljarder kronor netto.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Vattenfall vill göra kolkraftverket grönt

Vattenfall vill bygga om sitt kolkraftverk Moorburg i Tyskland till att bli en av Europas största produktionsanläggningar av grön vätgas. Moorburgverket togs ur kommersiell drift i slutet av 2020. Kolkraftverket kritiserades ända sedan starten 2015 för sina mångmiljardförluster..

SR - 15 minuter sedan

Osäkerheten ökar om sommar-OS

Frågetecknen kring sommar-OS i Tokyo blir fler och fler. Nya mediauppgifter om att den japanska regeringen vill ställa in spelen på grund av pandemiläget, men det tillbakavisas av de styrande. Men smittkurvorna pekar åt fel håll och vaccineringarna har ännu kommit igång.

SR - 1 timme sedan

Modernas vaccin inte verkningslöst

Tidigare idag kom kritik från regionerna efter att 2100 doser vaccin levererats i för kall temperatur. "Det är väldigt olyckligt att det sker på det här viset och det ställer till det väldigt mycket för oss", säger Anders Lindblom smittskyddsläkare i Dalarna. Läkemedelsverket verifierade under eftermiddagen att vaccinet i sig inte tar skada av den låga temperaturen..

SR - 1 timme sedan

Relationen kan bli spänd mellan Biden och Duque

Joe Bidens nya administration i USA kan bli en besvärande faktor för Colombias regering. Biden är en stor anhängare av det fredsavtal som slöts i Colombia 2016 efter 50 år av inbördeskrig, men den colombianske presidenten Ivan Duque vill riva avtalet. Colombia har historiskt varit USA:s viktigaste allierade i Latinamerika och många ställer sig frågan hur oenigheten kring freden kommer att påverka de båda ländernas relation de kommande fyra åren..

SR - 2 timmar sedan

Fler doser ska användas ur varje flaska - oro bland regioner

Regioner är oroliga för att vaccintillverkaren Pfizer/Biontech nu anser att varje levererad flaska vaccin ska räcka till sex i stället för fem doser. Flera regioner uppger för Ekot att det är långtifrån alltid det går. "Det ska inte finnas en press att börja chansa på hur man hanterar vaccinet", säger Emma Spak på Sveriges kommuner och regioner..

SR - 3 timmar sedan

Snöovädret skapar stora problem

Snöovädret fortsätter i Norrland och det kommande dygnet väntas stora mängder. Det kan komma upp till en halv meter snö fram till i morron kväll och SMHI höjer till en klass 3-varning för snöfallet i Västerbotten. Ovädret leder till stora problem både i väg- och järnvägstrafiken det kommande dygnet.

SR - 3 timmar sedan

Finland väntas införa nya gränsrestriktioner

Finlands regering väntas i dag fatta beslut om att begränsa gränstrafiken. Syftet är att minimera resandet och öka testkapaciteten. "Det finns olika mutationer på olika håll, och man ser mycket allvarligt på situationen i Europa", sa statsminister Sanna Marin precis före regeringens sammanträde.

SR - 4 timmar sedan

Migrationsverket tror långa handläggningstider minskar

Ekot rapporterade i morse om JO:s hårda kritik mot långsam handläggning vad gäller asyl- och medborgarskapsärenden. Migrationsverket håller med om att väntan är lång men försöker nu fördela personalen bättre, ha bättre arbetsmetoder och viss automatisering. Handläggningstiderna minskar enligt generaldirektören som tror att asylärenden når snittmålet sex månaders handläggning i år..

SR - 4 timmar sedan

Norsk kommun stängs ner helt

I Norge stängs Nedre Follo kommun, som gränsar till Oslo, helt till och med onsdag på grund av ett utbrott av det muterade coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien. Två personer på ett äldreboende har avlidit och både anställda och vårdtagare är smittade, enligt nyhetsbyrån NTB. Norska myndigheter ser mycket allvarligt på situationen eftersom det är första gången i Norge som den brittiska mutationen uppträder utan att man kunnat spåra smittkällan..

SR - 5 timmar sedan

Karantän för inresande från Brasilien

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer som reser in i Sverige, och som har varit i Brasilien, testar sig för covid-19, stannar hemma i minst sju dagar, och undviker kontakt med andra. Detta efter att den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC listat en variant av coronaviruset med ursprung i Brasilien, som andra länder bör vara extra uppmärksamma på. Folkhälsomyndigheten skriver att ECDC pekar på "tre varianter av viruset som länder bör vara extra uppmärksamma på.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.