UNT > Nyheter

Friday, 22 January, 11:38

UNT - 26 nov 20 kl. 21:27

16 fortfarande sjuka efter covidutbrottet på BUP-akutenBarn- och ungdomspsykiatrin i Uppsala har tvingats till stora förändringar efter ett stort utbrott av covid-19..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
BUP, Uppsala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 16 fortfarande, sjukaefter , covidutbrottet, BUP-akuten
GöteborgsPosten - 12 apr 14 kl. 07:00

Platserna på BUP-akuten räcker inte

Just nu är trycket extremt högt på BUP-akuten i Göteborg. Överbeläggningar hotar patientsäkerheten och försämrar arbetsmiljön..

Expressen - 30 sep 12 kl. 13:53

20-tal sjuka barn till akuten i Örebro

En 5-årig flicka dog av en smittsam hjärnhinneinflammation på Örebro Universitetssjukhus på lördagen. Nu har oron bland andra föräldrar ökat och ett 20-tal sjuka barn har kommit in till akuten sedan i går kväll. - Men vi har inte några nya fall som insjuknat, säger Hans Fredlund, smittskyddsläkare vid Örebro Universitetssjukhus..

Expressen - 17 feb 13 kl. 10:45

Reinfeldts lösning: Bort med de sjuka

Filippa Reinfeldt pressas hårt om köerna i akutsjukvården i Stockholm. Nu vill hon att personalen oftare står på sig och skickar i väg sjuka från akuten: - Vi kanske måste hjälpa till att stödja vårdens medarbetare, att de också kan säga till patienterna att du kanske ska åka till en vårdcentral med en stukad fot. Det blir en orimlig överbelastning för medarbetare på akutmottagningarna annars..

Sydsvenskan - 27 aug 13 kl. 06:30

Akuten måste visa förbättringar i höst

Underbemanning och antal vårdplatser är fortfarande ett problem på akuten i Lund, bedömer IVO, Inspektionen för vård och omsorg. IVO kräver nu åtgärder.
??

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 12 kl. 06:30

Hårt tryck mot akuten

Patienttrycket på akutmottagningen är stort - samtidigt som det pågår en omfattande ombyggnad.
? I december har det varit väldigt högt tryck i hela Skåne och det har märkts även här, säger Towa Jexmark, verksamhetschef på Trelleborgs lasarett.

News55 - 09 feb 17 kl. 10:56

Allt längre väntetider på akuten drabbar äldre

Ny statistik visar att fler får vänta allt längre på landets akutmottagningar, och de som drabbas hårdast är personer över 80 år, det rapporterar Svenska Dagbladet. Carina Metzner tar emot många äldre på Brommageriatriken när de kommer från akutmottagningarna. – De är oftast ensamma och inskickade till akuten av hemtjänsten som ringt efter en ambulans.

Västerbottens Folkblad - 15 dec 11 kl. 12:11

Misshandlade personal på akuten

UMEÅ Pappan blev irriterad när personalen på akuten  i Umeå inte kunde hjälpa hans sjuka dotter. UMEÅ Pappan blev irriterad när personalen på akuten inte kunde hjälpa hans sjuka dotter. Ordentligt ar tog mannen tag om sköterskans hals och skakade ?

Barometern - 23 apr 14 kl. 08:09

Hundbiten nekad spruta på akuten

När kvinnan sökte upp akuten på Oskarshamns sjukhus för ett hundbett i näsan hade läkarna gått hem - och hon ombads komma tillbaka dagen efter. – Så här får det inte gå till. Om akuten är öppen borde det finns läkare där som kan ge en patient en stelkrampsspruta, säger Eva-Maria Strömqvist i Oskarshamn.

Alliansfritt Sverige - 26 dec 11 kl. 17:00

Fyra timmars väntan på akuten - vallöftet kan skrotas

?AKUT?. Socialminister Göran Hägglund fick utstå en hel del kritik när vallöftet om max fyra timmars väntetid på akuten lanserades.

Kristianstadsbladet - 19 apr 13 kl. 08:17

Väntetiderna på akuten upplevs som något längre

Foto: Lasse Ottosson
Hässleholms akutmottagning upplevs ha något bättre bemötande än akuten på CSK. Överlag har dock patienternas uppfattning om bemötande och tillgänglighet försämrats något. Det framgår av en nationell patientenkät.

NT - 15 mar 11 kl. 11:12

Jourbilar i stället för akuten för sjuka barn

Slipp väntan på akuten när barnen är sjuka och få hembesök av en jourbil i stället. Så blir det i alla fall om Socialdemokraterna får sin vilja igenom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.