Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 11:24

Cornucopia - 26 nov 20 kl. 21:12

Nya förseningar för Svenska kraftnät: Sydvästlänken fördröjs till 31:a marsDet blev ingen Sydvästlänken denna vintern heller och med det ingen undsättning av elförsörjningen för elhandelsområden SE4 med bland annat Skåne. Svenska kraftnät meddelade idag att nytt datum för driftförsök blir den 31:a mars, efter att man inte ens klarat av att gå upp i provdrift.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Svenska, Sydvästlänken, SE4, Skåne, Redan, Halland, SE3, göteborg, Småland, GE Grid Solutions, Barsebäck, Sveriges, Hallandsåstunneln, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya förseningarför Svenska , kraftnät, Sydvästlänken, fördröjstill , 31:a, mars
Cornucopia - 25 aug 19 kl. 17:52

Elnätbristen: SydVästlänken försenas ytterligare ett år - 570 skarvar måste bytas

Den så kallade SydVästlänken med elkraftledningar till Skåne försenas enligt Svenska Kraftnät ytterligare ett år, och drifttagningen är denna gång framflyttad till oktober 2020. 570 länkar måste bytas, men Svenska Kraftnät menar att det inte höjer risken för effektbrist i elområde 4, och enda konsekvenserna är att alla i elområdet får stå ut med lite högre elpriser än resten av landet.
Svenskt stamnät.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.