Aftonbladet > Opinion

Monday, 18 January, 17:25

Aftonbladet - 26 nov 20 kl. 19:45

Utan bensinmackar kvävs landsbygden
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utan bensinmackar, kvävs, landsbygden
SmålandsPosten - 02 maj 14 kl. 07:40

Små skolor och affärer är navet på landsbygden

?Som Centerpartister är vi oerhört stolta att ännu en gång påvisa att vi går i bräschen för att människor ska kunna leva och verka i hela Sverige, oavsett vad man har för postnummer. Ett område som sticker ut lite extra denna gång och som vi är glada över är satsningarna på lanthandlar och bensinmackar, skriver Eskil Erlandsson, landsbygdsminister (C), Gusten Mårtensson, kommunfullmäktigeledamot Älmhults kommun (C).

Barometern - 19 jun 14 kl. 07:52

Landsbygden är inte längre levande

Den levande landsbygden har blivit den döende och en begynnande ödebygd. I?slutet av förra seklet, bosatte sig unga familjer i den levande landsbygden för att deras barn skulle växa upp i en miljövänlig natur.

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 06:02

Sårbar servicenivå på landsbygden

Länsstyrelsen i Kronobergs län har tittat närmare på hur det ser ut med servicenivån på landsbygden. Slutsats: Tillfredställande men sårbar. I arbetet med att ta fram ett regionalt serviceprogram för landsbygden i Kronobergs län 2014–2018 har länsstyrelsen tittat på tillgången till dagligvaruhandel, bensinmackar och betaltjänster.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 11:33

Nissan Leaf - elbilar fungerar utmärkt på landsbygden

Jag har provkört Nissan Leaf som ägaren av gårdagens 15 kW solcellsanläggning innehar. Bilen visar sig fungera utmärkt för den som bor på landsbygden med 4 - 5 mil till staden och är inte ens speciellt dyr. Dessutom kommer den med ytterligare räckvidd efter årsskiftet, vilket ger en i princip exponentiellt förbättrad användbarhet.

Trelleborgs Allehanda - 27 mar 14 kl. 11:54

Lovar miljarder till landsbygden

Foto: Claudio Bresciani/TT
Det svenska landsbygdsprogrammet förstärks med 2,8 miljarder kronor. Satsningen, som i dag presenterades av Annie Lööf, är en del av den kommande vårbudgeten.
- Med dagens besked kompenserar vi EU:s neddragning under förra året fullt ut och mer därtill, säger näringsminister Annie Lööf (C) på pressträffen i Rosenbad i Stockholm.

SmålandsPosten - 10 sep 14 kl. 07:18

Oppositionen ? ett hot mot landsbygden

2005 genomdrev den socialdemokratiska regeringen på initiativ från Miljöpartiet den så kallade Pumplagen. Det innebar ett lagkrav för bensinmackar att tillhandahålla ett alternativt drivmedel. Riksdagsbeslutet utformades så att tankställen, som sålde mer än 1 000 kubikmeter bränslen, ålades att installera en pump för etanol eller biogas.

BT - 27 mar 14 kl. 11:01

Lovar miljarder till landsbygden

Det svenska landsbygdsprogrammet förstärks med 2,8 miljarder kronor. Satsningen, som i dag presenterades av Annie Lööf, är en del av den kommande vårbudgeten. - Med dagens besked kompenserar vi EU:s neddragning under förra året fullt ut och mer därtill, säger näringsminister Annie Lööf (C) på pressträffen i Rosenbad i Stockholm.

DI - 16 aug 11 kl. 16:27

Oljeshejkerna Johnsson storsatsar på landsbygden

Oljeshejkerna Johnsson är företaget som startar nya bensinmackar på orter som bensinjättarna överger. I september når familjeföretaget sitt mål och öppnar sin tionde bensinstation, men nöjd är inte vd Thomas Johnsson..

DalaDemokraten - 27 mar 14 kl. 16:04

Ökad satsning på landsbygden

Stockholm Lokala handlare, bensinmackar och bredband. Det är några områden som ska få stöd när regeringen nu förstärker landsbygdsprogrammet med.

Barometern - 25 sep 18 kl. 15:00

Öppet möte om mackens framtid

Det hör inte till vanligheterna att affärer och bensinmackar öppnar på landsbygden. Det brukar snarare vara tvärtom. Men i Ruda är förväntningarna höga just nu.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 07:08

Försök att stoppa mackdöden

Regeringen vill lätta på reglerna för landets bensinmackar. Från den 1 augusti ska bara hälften av mackarna behöva sälja miljövänligt bränsle som etanol. Ett försök att stoppa mackdöden på landsbygden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.