DN > Utrikes

Monday, 25 January, 15:22

DN - 26 nov 20 kl. 19:03

Snabbtester och munskydd – Europas länder kämpar för att hålla äldreboenden öppna för besökI Belgien har hälften av alla som dött i covid-19 bott på vårdhem och äldreboenden..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Belgien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbtesteroch , munskydd, Europasländer , kämparför att , hålla, äldreboenden öppna för besök
HBL - 12 jul 12 kl. 06:10

Europas nya järnridå delar nord och syd

Förr gick den ekonomiska klyftan i Europa mellan öst och väst, nu delar den nord och syd. Dessutom växer avståndet mellan euroländerna och resten av EU.Euroområdet består av 17 länder med samma valuta men helt olika ekonomier.

SR - 17 sep 13 kl. 10:35

Nick Clegg kämpar för politisk överlevnad

Nick Clegg, partiledare för Liberaldemokraterna i Storbritannien, kämpar för sin politiska överlevnad vid den pågående partikongressen. Medverkan i ett av Europas hårdaste åtstramningsprogram har drivit fram opposition inom partiet..

YLE - 30 jun 15 kl. 07:56

”Det ligger i Europas intresse att hindra en kollaps i Grekland”

I dag går tidsfristen ut för återbetalning av låneraten på 1, 5 miljarder euro som Grekland ska betala till internationella valutafonden IMF. Oron över Grekland känns förutom i Bryssel, på börsen och framför allt på gator och torg i Aten. Flera dagstidningar tar upp Greklandssituationen i dag.

YLE - 15 jul 15 kl. 20:29

Europas bästa spelare: Seger kämpar om seger

Tolv herrar och tolv damer gör upp om titeln som Europas bästa fotbollsspelare under den förra säsongen. Bland kandidaterna på damsidan finns svenskan Caroline Seger. Den svenska landslagskaptenen var bland annat med och ledde Paris Saint-Germain till Champions League-final i våras.

Supermiljöbloggen - 15 mar 16 kl. 09:20

Aktivister kämpar för Europas nattåg

I helgen samlades aktivister från nätverket Back On Track i Hamburg för att uppmärksamma nattågens tuffa tider. Helgens möte lockade tågvänner från Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Österrike och Holland. Avsikten var att sätta press på Deutsche Bahn, som planerar att lägga ner sina nattåg och biltåg innan året är till ända.

Hela Gotland - 26 maj 16 kl. 10:35

”En gigantisk mötesplats för landsbygdskämpar”

Europas största mötesplats för dem som kämpar för livet på landet..

YLE - 02 jul 16 kl. 13:58

Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området.
Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum. Bankvärlden togs på sängen av det brittiska brexit-beskedet och bankernas aktiekurser störtdök på de europeiska börserna.

Nyteknik - 05 dec 17 kl. 13:31

Akasol har byggt Europas största batterifabrik – helt i smyg

I Sverige kämpar Northvolt med finansiering för att bygga ”Europas största batterifabrik”. Men i skymundan har tyska Akasol gjort just detta – och de kommande åren ska man här bygga batterier till 10 000 elektriska bussar..

Kristianstadsbladet - 30 nov 12 kl. 13:24

Politikertrio kämpar för Norra Station

Foto: Bosse Nilsson
Hässleholms tre kommunalråd gör gemensam sak över blockgränsen för att rädda kvar de it- och teknikutbildningar som Högskolan Kristianstad förlagt till Norra Stationsområdet i Hässleholm.
I ett gemensamt brev, som på fredagen nådde samtliga ledamöter i Kristianstads högskolestyrelse, argumenterar Urban Widmark (M), Lars-Göran Wiberg (C) och Tommy Nilsson (S) för att ett fortsatt samarbete mellan Kristianstad och Hässleholm på detta område inte bara gynnar de bägge kommunerna utan också regionen som helhet. Enligt brevet har Hässleholm en ambition om att bli ett av Europas ledande teknikcentra och utbildningarna på Norra Station är en viktig del av detta.

SVT - 02 aug 13 kl. 19:26

17-årige Ludvig Håkansson kämpar om en EM-plats

Han rankas som en av Europas största baskettalanger i sin åldersgrupp och har redan debuterat i Barcelonas a-lag. Nu hoppas 17-årige Ludvig Håkansson på en plats i svenska EM-truppen. ?

SR - 09 maj 14 kl. 16:19

Vindkraft kämpar i motvind

Byggprojektet som planeras bli Europas största vindkraftspark utanför Piteå är i akut behov av pengar. Även vindkraftprojekt på andra håll i landet har det just nu jobbigt..

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Ugandisk domstol: Släpp Wine ur husarresten

En domstol i Uganda kräver att polisen och militären slutar hålla politikern Bobi Wine i husarrest..

DN - 5 timmar sedan

Risk för markbränder när ny värmebölja drar in

Mycket höga temperaturer väntas i delar av Australien..

DN - 9 timmar sedan

Ädelostgratinerad blomkål med örtkokt matvete

Välj ett snabbkokt matvete så går rätten kvickt att laga till..

DN - 16 timmar sedan

Ordförande i Frankrikes vetenskapliga råd: ”Viruset försöker undkomma flockimmunitet”

Ordföranden i Frankrikes vetenskapliga råd, Jean-François Delfraissy, varnar för att de nya mutationerna i Sydafrika och Brasilien kan vara….

DN - 17 timmar sedan

Större mångfald i Joe Bidens regering

Etnisk mångfald och andelen kvinnor klart högre än i Trumps och Obamas regeringar..

DN - 19 timmar sedan

Så nära var det att riksdagshuset i Berlin stormades

Fyra månader innan scenerna från Kapitolium i Washington skakade om världen tog sig flera hundra demonstranter förbi polisen och fram till….

DN - 19 timmar sedan

Världsberömda lunchleverantörer riskerar att slås ut av coronan

Coronapandemin kan vara på väg att slå ut en av Bombays mest kända och stolta yrkesgrupper..

DN - Igår: 06:33

Misstänkt drogbaron gripen i Amsterdam – har jämförts med ”El Chapo”

Han misstänks leda ett av världens största kriminella gäng – The Company, som dominerar den illegala narkotikahandeln i Asien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.