Sydsvenskan > Kultur

Sunday, 24 January, 07:35

Sydsvenskan - 26 nov 20 kl. 17:57

”HH-tunnel ger inte bästa klimatnyttan. Det borde få avgöra.”Tågtunnel blir främst en lokal angelägenhet. Och biltunnel blir klimatfel..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HH-tunnelger inte bästa , klimatnyttanDet , borde, , avgöra
YLE - 09 okt 16 kl. 13:52

Tunnel kunde lösa problem i farlig korsning i Pickala

Korsningen mellan Störsvikvägen, västra Kungsvägen och stamväg 51 i Pickala i Sjundeå borde få en tunne. Det tycker föräldern Heidi Rosengren och många med henne. Skolelever - bland dem Rosengrens båda barn - korsar dagligen stamväg 51 på väg till och från sina skolskjutsar.

YLE - 20 dec 12 kl. 06:03

En tunnel planeras under Vasaesplanaden

Nu har strategiplanen för Vasa centrum tagit ytterligare ett steg framåt. På tisdagkväll klubbade stadsstyrelsens planläggningssektion genom en plan som ska behandlas av stadsstyrelsen. Planen sträcker sig fram till 2035 och innehåller bland annat en tunnel under Vasaesplanaden, en bro över järnvägen så att Korsholmsesplanaden kan förlängas till Klemetsö och en utvidgning av torgparkeringen.

Skånskan - 20 aug 18 kl. 20:37

Tunnel för tågen genom Lund kan bli billigare

lund En tågtunnel med en underjordisk station genom Lund är inget orealistiskt projekt och kostnaden behöver inte alls uppgå till 14-19 miljarder som Trafikverket beräknat.
Det uppgav Gösta Ericson, expert inom området, under det seminarium som partiet Förnyalund arrangerade i Stadshallen på måndagskvällen.– Huvudbudskapet jag vill föra fram är att en tunnel inte är något konstigt.

Kristianstadsbladet - 26 jan 12 kl. 06:30

Ny järnvägsdiskussion borde sparkas igång

Diskussionen om en ny järnväg som dras från nuvarande Malmö - Ystadbanan till Sturup borde sparkas i?
Diskussionen om en ny järnväg som dras från nuvarande Malmö ? Ystadbanan till Sturup borde sparkas igång igen, dock med den billigaste varianten, ett stickspår upp från Ystadbanan.

Nyteknik - 21 mar 17 kl. 06:00

Klimatnyttan med biokolen granskas

GRAFIK. Klimatnyttan av biokolsframställning ska utvärderas av KTH-forskare. Den nya pilotanläggningen i Stockholm kommer att omfattas av studien..

Nyteknik - 28 aug 19 kl. 11:50

”Timbro räknar fel - klimatnyttan ska också med i kalkylen”

DEBATT. Forskare på Timbro har räknat ut att konsumenterna förlorat miljarder på elcertifikatsystemet. Men rapportförfattarna har missat att räkna in klimatnyttan.

YLE - 09 okt 16 kl. 10:42

"Kinesiska borde läras ut i skolor och dagisar"

Både kinesiska investerare och nordiska uppstartbolag är hungriga på nya jaktmarker. Men ska handelsrelationerna bli framgångsrika, behövs ökad förståelse för det kinesiska. Salen vid uppstartbolagens högsäte Start up sauna i Esbo är fylld.

Kristianstadsbladet - 28 jul 11 kl. 17:00

Protester mot stoppad tunnel

Foto: Jörgen Johansson
Ett snålt beslut som förbiser Hästvedabornas intressen, och inte minst hästnäringens.
Den stora lastbilen stannar och låter de två hästarna passera innan den kör ner under den trånga viadukten som går under spåren. - Han visade hänsyn, men det är det långt ifrån alla som gör och det är inte kul att möta ett sådant fordon där nere, säger Jeanette Thelander, ordförande i Hästveda hästförening.

YLE - 13 aug 14 kl. 10:35

Billigare skolskjutsar med tunnel i Pickala

En gång- och cykelbana understamväg 51 i Pickala skulle göra det betydligt billigare att arrangera skolskjutsarna i Sjundeå. Stamväg 51 har klassats som så farlig att inga grundskoleelever får korsa den om morgnarna. På eftermiddagarna får enbart högstadieelever gå över vägen.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 14:00

Oenighet kring krav på tunnel

Lund Ingen skulle ha något emot en tunnel vid Lund C för en del av järnvägsspåren när en kommande utbyggnad genomförs. Men det rödgröna styret och allianspartierna är oeniga om hur frågan ska hanteras. ERWP.

Dagen - 27 jan 11 kl. 03:00

Nyrestaurerad tunnel från biblisk tid blir sevärdhet

JERUSALEM. En arkeologisk tunnel från biblisk tid nära Tempelberget öppnas snart för allmänheten. Det är ett kontroversiellt projekt precis som tidigare utgrävningar intill heliga platser i Jerusalem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.