DN > Nyheter

Saturday, 16 January, 15:43

DN - 26 nov 20 kl. 15:42

Etiopisk militär inleder ”slutfas” i Tigray - men utbrytarpartiet vägrar ge upp
Läs mer på DN
Läs mer om:
Tigray

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etiopisk, militär, inleder, slutfasi , Tigraymen , utbrytarpartiet, vägrar, ge upp
BT - 22 sep 13 kl. 18:53

Militär inleder anfall mot Westgate

Det pågår just nu ett omfattande anfall mot angriparna i Westgate-gallerian i Kenyas huvudstad Nairobi, för att få ett slut på belägringen. Beväpnade män från nätverket al-Shabaab har barrikaderat sig tillsammans med gisslan inne i köpcentret.Hittills har 59 människor bekräftats döda i attacken.

SVT - 19 feb 17 kl. 06:04

Irak inleder ny offensiv mot IS i västra Mosul

Irakisk militär inleder en militäroffensiv för att återta västra Mosul i Irak från terrorgruppen IS, enligt ett uttalande från Iraks premiärminister..

UNT - 22 sep 13 kl. 18:51

Militär inleder anfall mot Westgate

Det pågår just nu ett omfattande anfall mot angriparna i Westgate-gallerian i Kenyas huvudstad Nairobi, för att få ett slut på belägringen.Beväpnade män från nätverket al-Shabaab har barrikaderat sig tillsammans med gisslan inne i köpcentret.Hittills har 59 människor bekräftats döda i attacken..

GöteborgsPosten - 22 sep 13 kl. 12:17

Militär inleder anfall mot Westgate

Det pågår just nu ett omfattande anfall mot angriparna i Westgate-gallerian i Kenyas huvudstad Nairobi, för att få ett slut på belägringen. Beväpnade män från nätverket al-Shabaab har barrikaderat sig tillsammans med gisslan inne i köpcentret. Hittills har 59 människor bekräftats döda i attacken..

SVT - 03 mar 14 kl. 22:50

Här tittar Putin på militärens övning

Förra veckan beordrade Rysslands president Vladimir Putin militären att genomföra en oväntad övning i västra Ryssland. I dag besökte han militärbasen för att följa övningens slutfas..

Cornucopia - 26 jun 14 kl. 16:01

FLASH: Sverige inleder NATO-förhandlingar

Regeringen tog just beslut att Försvarsmakten ska förhandla fram ett värdlandsavtal med NATO, för att kunna ta emot militärt stöd. (Regeringen.se)


Avtalet ska formalisera hur vi ska ta emot stöd av NATO i en kris- eller krigssituation, om Sverige begär detta och NATO går med på det hela.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 22:20

Israel inleder markoffensiv

Israel gör verklighet av sitt hot och inleder en markoffensiv.Premiärminister Benjamin Netanyahu har gett order om att trupperna ska gå in i Gaza.
Trots omvärldens varningar kommer operationen att inledas under torsdagskvällen i syfte att slå mot de "terrortunnlar" som går mellan Gaza och Israel.

BT - 17 jul 14 kl. 22:28

Israel inleder markoffensiv

Israel gör verklighet av sitt hot och inleder en markoffensiv. Premiärminister Benjamin Netanyahu har gett order om att trupperna ska gå in i Gaza.Trots omvärldens varningar kommer operationen att inledas under torsdagskvällen i syfte att slå mot de "terrortunnlar" som går mellan Gaza och Israel.

YLE - 20 okt 16 kl. 04:00

Professor: Föråldrat att tala om militärt vakuum på Åland

Den pågående diskussionen om Ålands demilitarisering riskerar att öka på spänningarna kring Östersjön, anser professorn i internationell rätt Martin Scheinin. Enligt Scheinin är Ålands demilitarisering en viktig fråga - både symbolisktoch strategiskt. - Ålands ställning i sig är ju en viktig fråga av historisk betydelse, av allmän politisk betydelse för Norden och till och med allmänt för internationell säkerhet är det ganska viktigt att det finns sådana arrangemang som Ålands demilitarisering.

BT - 27 dec 13 kl. 19:44

Militären vill "inte bli inblandad"

Den turkiska militären lovar att inte blanda sig i det politiska tumult som uppstått när en korruptionsutredning nått regeringens innersta krets. Men på Taksimtorget i Istanbul kräver folket hela regeringens avgång.Militären lade ut ett uttalande på sin webbplats sedan Yalçin Akdogan - en nära medarbetare till premiärminister Recep Tayyip Erdogan - i en kolumn i en regeringsvänlig tidning skrivit att korruptionsskandalen kan vara en förevändning för att iscensätta en militärkupp.

Cornucopia - 08 aug 14 kl. 07:54

USA inleder insats i Irak - börsen öppnar nedåt

USA:s president Barack Obama meddelade igår att USA inleder en militär insats i Irak. Oljepriset steg på beskedet och börsen föll, och det mesta talar för inledande negativ börs även här i Europa.

Tre amerikanska transportplan har släppt förnödenheter till de omringade minoriteter, som sökt skydd i ett bergsmassiv, och USA:s försvarsmakt har nu fått klartecken att vid behov använda flyg för att angripa terroristorganisationen ISIS, i syfte att skydda amerikanska "militära rådgivare" på marken.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Större bidrag för att ladda elbilen hemma

Så fungerar de nya reglerna från årsskiftet..

DN - 5 timmar sedan

”Är jag helt dum i huvudet? Är det så illa?”

DN har träffat två kvinnor som lurades av den fotbollsdomare som nyligen dömdes för bedrägerier i miljonklassen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.