Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 21 January, 08:52

Dalarnas tidningar - 26 nov 20 kl. 15:39

DEBATT: Därför måste vi rusta upp totalförsvaret!Ett starkt totalförsvar är grunden för samhällets motståndskraft när krisen drabbar oss. Det....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Debatt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DEBATTDärför måste vi , rustaupp , totalförsvaret
Cornucopia - 01 jan 16 kl. 21:07

Vem tar hand om barnen i det återupprättade totalförsvaret?

I gamla invasionsförsvaret tjänstgjorde främst män och de frivilliga försvarskvinnorganisationerna organiserade barnomsorg åt sina tjänstgörande kvinnor. Idag har vi fortfarande en majoritet män inom försvaret, men även många kvinnor och inte sällan är deras livspartner också engagerad inom totalförsvaret. Fast det finns ingen organisation för att ta hand om dessas gemensamma barn i händelse av svensk mobilisering.

Cornucopia - 02 jan 16 kl. 21:58

När ska krigsplaceringar i totalförsvaret samordnas?

När totalförsvaret ska återupprättas behöver inte bara Försvarsmaktens personal ha krigsplaceringar, utan även personer inom civila myndigheter och många företag. Samtidigt finns idag ingen samordning och i själva verket är många GSS/T och hemvärnsmän normalt anställda inom andra tjänster inom totalförsvaret. Vid mobilisering kommer det idag bli många tomma platser inom det civila.

Cornucopia - 19 nov 14 kl. 11:11

Vad hände med totalförsvaret?

Twittraren @Reservofficer1 har skrivit en mästerlig inlaga kring det svenska totalförsvaret. Eller snarare det icke existerande svenska totalförsvaret. Obligatorisk läsning för alla, inklusive de som tror att det fortfarande existerar ett totalförsvar som kan hantera krigsliknande förhållanden.

Cornucopia - 27 maj 18 kl. 19:27

Naivt att amatörer ska sköta totalförsvaret - krigsplacera proffsen i sina ordinarie jobb

Värnpliktsromantikerna, som drömmer om det gamla pappersbaserade invasionsförsvarets storhetstid, verkar ofta förorda att amatörer via pliktplacering ska ta hand om svenskt totalförsvar. Men en tvångsplacerad person kan knappast nå samma kompetens som den som utför en tjänst till vardags. Sverige bör se över vad för arbetsgivare och arbetsplatser som är totalförsvarskritiska och krigsplacera personalen i sina ordinarie jobb, istället för att ersätta dem med amatörer.

Cornucopia - 22 jan 15 kl. 18:18

Totalförsvaret som genväg runt EU:s jordbrukspolitik

Jag har börjat som krönikör hos Jordbruksaktuellt (JA) och Skogsaktuellt (SA), där jag kommer skriva en krönika vardera per månad. Den första krönikan hos JA handlar om att ett återupprättat totalförsvar kan vara en väg runt EU:s jordbrukspolitik för Sveriges del, då försvarspolitik fortfarande är varje lands ensak.
JA har en upplaga på 78 500 exemplar och går ut till alla Sveriges lantbruk.

Cornucopia - 13 mar 17 kl. 12:04

Totalförsvaret får extra anslag om 500 MSEK i år - ytterligare anslag förhandlas för 2018+

På dagens presskonferens gav försvarsminister Hultqvist (s) och de samarbetande partierna i den sk försvarsgruppen besked om att totalförsvaret får ett ytterligare anslag om 500 MSEK redan i år. Detta ska ej blandas ihop med ÖB:s krav på 6 500 MSEK för 2018 - 2020. Pengarna går till hemliga åtgärder, luftvärnskanonvagnar på Gotland, ytterligare fordon för spridning av svenska flygbaser, övningsverksamhet och även till arbete med totalförsvar för samtliga länsstyrelser och kommuner i landet.

Cornucopia - 05 jan 18 kl. 14:24

Bostäderna i Södra Skanstull stoppas - totalförsvaret viktigare

Det planerade bostadsområdet Södra Skanstull läggs på is i åtminstone tre år. Totalförsvaret och tågtunneln in under Södersjukhuset, som kan användas för intransport av skadade vid händelse av krig, har företräde. 750 överprissatta bostäder skjuts därmed på framtiden.

Regeringen - 20 sep 17 kl. 13:26

Budget 2018: Ökad militär förmåga och förstärkning av totalförsvaret

Regeringen föreslår i budgetpropositionen för 2018 en ökning med 2,7 miljarder kronor till totalförsvaret varav 2,3 miljarder kronor till det militära försvaret och 0,4 miljarder kronor till det civila försvaret..

Regeringen - 18 apr 17 kl. 14:00

Totalförsvaret får tillskott på 500 miljoner

Regeringen föreslår extra pengar i vårbudgeten för att redan innevarande år förstärka totalförsvaret. Totalt tillför regeringen 500 miljoner kronor till Försvarsmakten och den samlade totalförsvarsförmågan under 2017..

Regeringen - 11 maj 17 kl. 10:07

Regeringen höjer ambitionen i arbetet med att stärka totalförsvaret

Regeringen beslutade den 11 maj 2017 om att uppdra åt Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att ytterligare främja och utveckla en sammanhängande planering för totalförsvaret. Beslutet innebär att regeringen höjer ambitionerna när det kommer till myndigheternas arbete med krigsplacering och med planering och samverkan i totalförsvarsfrågor..

Regeringen - 20 dec 17 kl. 09:07

Försvarsberedningen överlämnar rapport om totalförsvaret

Onsdagen den 20 december 2017 överlämnade Försvarsberedningen sin rapport Motståndskraft – inriktningen av totalförsvaret och utformningen av det civila försvaret 2021–2025 till försvarsminister Peter Hultqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.