PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 07:21

PrivataAffärer - 26 nov 20 kl. 15:05

DNB: Beijer Ref föredras framför Nibe bland ESG-aktiernaDet skriver DNB Markets i en analys där bevakning av Beijer Ref inleds med rekommendation köp och riktkursen 335 kr. På torsdagen har DNB även upprepat sin behållrekommendation för Nibe. ”Vi tror att Beijer Ref och Nibe tilltalar samma typ av investerare givet ESG-vinkeln (Environmental and Social Governance, reds anm), den organiska tillväxten och förvärvshistoriken. Men Nibes vinst per aktie-tillväxt har överpresterat det senaste decenniet och vi ser en risk att lägre energipriser påverkar efterfrågan på värmepumpar negativt, som står för cirka 50 procent av Nibes försäljning. Samtidigt är Beijer Ref positionerat för att dra fördel av hårdare miljöregler”, skriver DNB.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Ref, Nibe, ESG, DNB Markets, Beijer Ref, Social Governance, Nibes, EU, Beijer Refs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, Beijer, Ref, föredras, framför, Nibebland , ESG-aktierna
Affärsvärlden - 02 jul 12 kl. 13:11

Svenska storbanken som Société Générale hyllar

De nordiska bankerna är fortsatt ett av få verkliga investeringsalternativ i den europeiska banksektorn, enligt Société Générale som upprepar Nordea som favorit i delsektorn, medan Swedbank och DNB föredras minst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.