NT > Nyheter

Friday, 22 January, 01:03

NT - 26 nov 20 kl. 15:05

Ygeman vill granska SydvästlänkenInvigningen av Sydvästlänken skjuts upp ytterligare. Nu vill energiminister Anders Ygeman (S) granska Svenska kraftnäts mångmiljardsatsning. Enligt ursprungsplanen skulle den ha tagits i drift 2015..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Sydvästlänken, Anders Ygeman, Svenska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ygemanvill , granska, Sydvästlänken
Skånskan - 20 aug 19 kl. 06:00

Sydvästlänken försenas

Lyby Den 31 juli skulle omriktarstationen i Lyby tas i bruk, fyra år efter utsatt tid.
Men efter att Svenska kräftnät hittat ett flertal fel ska nu samtliga 570 skarvar bytas ut – och projektet skjuts upp igen.Svenska kraftnäts storprojekt Sydvästlänken skulle ursprungligen ha tagits i bruk 2015.

Cornucopia - 25 aug 19 kl. 17:52

Elnätbristen: SydVästlänken försenas ytterligare ett år - 570 skarvar måste bytas

Den så kallade SydVästlänken med elkraftledningar till Skåne försenas enligt Svenska Kraftnät ytterligare ett år, och drifttagningen är denna gång framflyttad till oktober 2020. 570 länkar måste bytas, men Svenska Kraftnät menar att det inte höjer risken för effektbrist i elområde 4, och enda konsekvenserna är att alla i elområdet får stå ut med lite högre elpriser än resten av landet.
Svenskt stamnät.

Kristianstadsbladet - 22 jun 12 kl. 06:30

Protester mot Sydvästlänken

Hässleholm Sydvästlänken utgår från en knutpunkt strax norr om Nässjö. Därifrån utgår tre länkar, en till Hallsberg, en till Oslo och en till Hurva.
Regeringen har beviljat Svenska Kraftnät nätkoncession, det vill säga tillstånd för den norra och den södra delen.

Kristianstadsbladet - 13 jul 13 kl. 08:00

Nya samtal om Sydvästlänken

Följetongen om Sydvästlänkens dragning genom kommunen har fått en ny vändning. Nu vill Svenska kraftnät ha möten och omarbetar sina planer.? De har äntligen förstått att det är kommunen som bestämmer.

Corren - 21 jun 12 kl. 10:06

Ja till Sydvästlänken

Regeringen ger klartecken till norra delen av Sydvästlänken. Besvikelsen är stor hos de berörda kommunerna i västra Östergötland. Här kommer nu kraften att transporteras via en omfattande luftledning..

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 12:30

Sydvästlänken kan bli en säkerhetsrisk

Sydvästlänken ? det vill säga markkabeln som Svenska Kraftnät ska lägga genom Hässleholms kommun ? kan bli en säkerhetsrisk för räddningstjänsten.

Sydsvenskan - 07 jan 13 kl. 06:30

Vintern stoppar arbete med Sydvästlänken

Arbetet med att lägga kablar till Sydvästlänken har avbrutits.
Julledigheter och vintern stoppar tillfälligt delar av bygget som ska förbättra överföringen av elkraft till södra Sverige..

Corren - 21 feb 13 kl. 16:37

Sydvästlänken prövas i domstol

Svenska kraftnäts bygge av den luftburna elledningen Sydvästlänken är påbörjad. Ändå pågår en rättsprövning i Högsta förvaltningsdomstolen. Fallet kan så småningom hamna i Europadomstolen..

Nyteknik - 08 maj 13 kl. 11:19

"Vi byter inte namn på Sydvästlänken"

Svenska kraftnät planerar investeringar på 55-60 miljoner kronor till år 2025. Men en del av det stora projektet Sydvästlänken bli inte av. Något namnbyte planeras dock inte..

Nyteknik - 07 okt 14 kl. 15:03

Sydvästlänken försenas

Arbetet med elförbindelsen Sydvästlänken är försenat. Slutleveransen av båda länkarna sker först i slutet av januari 2016 meddelar Svenska kraftnät..

Sydsvenskan - 27 feb 15 kl. 04:00

Sydvästlänken har tappat stor del av kraften

Sydvästlänken är ett högspänningsprojekt som tappat kraft.
Längs vägen har en effekt som motsvarar ett mindre kärnkraftverk försvunnit.
– Det imponerar inte, säger Stephan Müchler, vd för Sydsvenska handelskammaren..

Fler nyheter från NT

NT - 1 timme sedan

Burnley bröt Liverpools långa hemmasvit

Det är nästan fyra år sedan senast, men nu har Liverpool åter förlorat en ligamatch på hemmaplan. Ashley Barnes blev stor hjälte för Burnley när han satte matchens enda mål från straffpunkten..

NT - 1 timme sedan

Skottskadad kvinna har avlidit

En 21-årig kvinna, som svårt skottskadades i en lägenhet i Gustavsberg öster om Stockholm, har avlidit, bekräftar polisen för Aftonbladet..

NT - 1 timme sedan

Danmark vann i handbolls-VM

Danmark stormar vidare mot kvartsfinal i handbolls-VM. Laget tog fjärde raka segern via 32–23 över Qatar..

NT - 1 timme sedan

Liverpool hemmasvit bruten efter chockförlust

Liverpool har förlorat en ligamatch på hemmaplan. Ashley Barnes blev stor hjälte för Burnley när han satte matchens enda mål från straffpunkten..

NT - 2 timmar sedan

Experten om avtalet: Det är nu eller aldrig

Vad innebär Nya Start-avtalet egentligen? Och räcker det i tider av omvärldspolitisk turbulens? TT ringde upp Jan Hallenberg, forskningsledare och expert på USA:s säkerhetspolitik vid Utrikespolitiska institutet, för att bringa klarhet..

NT - 2 timmar sedan

Häcken: Mästarklubben kan läggas ned

Svenska mästarklubben Göteborgs FC kan läggas ned om BK Häckens medlemmar röstar nej till ett övertagande. Det framkom när Häcken hade ett digitalt medlemsforum, skriver Göteborgs-Posten.

NT - 2 timmar sedan

Teknikbolag gick bäst på Wall Street

New York-börsens ledande index steg under en stor del av torsdagen, men de tappade på slutet och två av dem stängde nära nollan..

NT - 2 timmar sedan

Skadegörelse i Portland och Seattle

Protester utbröt i de amerikanska städerna Portland och Seattle timmar efter det att Joe Biden svurits in som president..

NT - 3 timmar sedan

Svenskorna långt efter i Florida

Pernilla Lindberg och Madelene Sagström har slagit ut för första gången i år..

NT - 3 timmar sedan

Ingen Lundheffekt: "Klart vi är missnöjda"

Det blev ingen "Lills"-effekt för krislaget HV71. Med Stephan "Lillis" Lundh tillbaka vid rodret hämtade HV71 upp ett tvåmålsunderläge borta mot formstarka Skellefteå – bara för att till slut ändå förlora med två mål, 2–4. –Det är klart vi är missnöjda, sade Lundh till C More..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.