Sydsvenskan > IT

Saturday, 16 January, 00:29

Sydsvenskan - 26 nov 20 kl. 14:47

Finlands statsminister: Läget är allvarligtFinland har tidigare hyllats som ett framgångsland i sin hantering av coronapandemin – men nu varnar regeringen för att antalet nya fall stiger i en oroande takt. Dock är det inte läge att åter aktivera beredskapslagen, meddelar statsminister Sanna Mari.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sanna Mari

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, statsminister, Lägetär , allvarligt
Expressen - 16 sep 15 kl. 10:52

Finlands statsminister ska tv-tala till folket

Finlands statsminister Juha Sipilä (C) håller under onsdagskvällen ett tv-tal till folket. Skälet till det ovanliga initiativet är det svåra ekonomiska läget, rapporterar mediebolaget Svenska Yle..

YLE - 16 sep 15 kl. 07:02

Exceptionellt TV-tal av statsminister Sipilä i kväll

Statsminister Juha Sipilä (C) kommer i kväll att hålla ett exceptionellt TV-tal till det finländska folket. Bakgrunden till statsministerns tal är det svåra ekonomiska läget i Finland och den allt hårdare atmosfären som har uppstått som följd av regeringens ekonomiska anpassningsåtgärder. Enligt Svenska Yles politiska expert Anne Suominen kan man förvänta sig två alternativ av statsminister Juha Sipiläs exceptionella TV-tal.

SR - 16 sep 15 kl. 21:46

"Finland befinner sig i ett sällsynt allvarligt läge"

Finlands statsminister, centerledaren Juha Sipilä, höll ikväll ett tv-sänt tal till det finländska folket. Han manade till enhet och samarbetsvilja i det svåra ekonomiska läge landet befinner sig i. Tv-tal från ledande politiker är ovanliga i Finland och bakgrunden till Sipiläs framträdande är de stora besparingar i offentlig sektor som regeringen har föreslagit.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

HBL - 27 jun 12 kl. 13:46

Clinton och Niinistö: Läget i Syrien allvarligt

President Sauli Niinistö och USA:s utrikesminister Hillary Clinton säger att problemen i Syrien är stora och att det internationella samfundet borde hitta en lösning. Clinton och Niinistö möttes på Talludden  i dag. Under eftermiddagens presskonferens fick Clinton frågan om det inte skett en vändpunkt i dag då Al-Assad sade att Syrien är i krig.

YLE - 04 jan 16 kl. 18:31

Blir Finlands ogina flyktingpolitik Sveriges linje?

Sverige har varit ett humanistiskt föredöme för många i världen, medan invandringen till Finland var minimal. Nu verkar läget vara det omvända. Sverige stänger till sina gränser medan Finland, med en sannfinländsk utrikesminister, tar emot ett rekordantal asylsökare.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 15 kl. 19:57

Läget är allvarligt, sa statsministern.

Sällan har en statsminister sagt så många gånger på samma dag att "läget är allvarligt".Stefan Löfven syftade på Grekland.Men lika mycket på den svenska skolan.

YLE - 21 apr 16 kl. 04:30

Professor efterlyser mer pengar till kampen mot Finlands farligaste djur

Antalet fästingar i Åboland har ökat rejält. Det här visar forskning vid Åbo universitet. Professor Ilppo Vuorinen menar att det här inte bara är ett regionalt problem, utan en fara som hela Finland bör ta på stort allvar.

YLE - 26 okt 16 kl. 15:04

Finlands ekonomi hör till de sämsta i EU

EU-kommissionen vill ha tillägssutredningar regeringens budgetplan för nästa år. Förfarandet visar att Finlands ekonomi hör till de sämsta i EU. Finansminister Petter Orpo (Saml) fick på tisdagen ta emot kommissionens brev där man påpekar att underskottet i den offentliga ekonomin är för stort.

HBL - 10 aug 13 kl. 07:30

Mögelskolorna fördelas ojämnt - kolla läget din kommun

En fjärdedel av skolorna i Finland lider av problem med fukt och mögel. Nyland är inget undantag. Undervisningsminister Krista Kiuru vill utnyttja läget och renovera skolor så länge prisnivån är låg.

Nyan - 01 apr 15 kl. 15:25

Finlands regering i extrainkallat möte

Statsminister Alexander Stubb sammankallade i dag regeringens finanspolitiska ministerutskott till ett telefonmöte för att diskutera isbrytarkonflikten som är under medling. - Situationen är allvarlig. Det ligger i arbetsmarknadsparternas händer att avgöra konflikten, regeringen kan inte gå in som part i konflikten, konstaterar Stubb i ett utskick.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.