SR > Nyheter

Friday, 22 January, 02:01

SR - 26 nov 20 kl. 14:41

Märta Stenevi föreslås att bli nytt språkrörMärta Stenevi föreslås bli nytt kvinnligt språkrör för Miljöpartiet. Det säger riksvalberedningens sammankallande Katrin Wissing på en presskonferens..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stenevi, Miljöpartiet, Katrin Wissing

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Märta, Stenevi, föreslåsatt bli , nytt, språkrör
HBL - 29 dec 13 kl. 07:46

"Mitt hjärta ligger i Larsmo"

Listan över orter som folk via enkäten gett mest hjärtan toppas av Sibbo och Larsmo. I bottenligan hamnade Vanda. För Jan-Anders Fagerhed var resultatet föga överraskande.

Dalarnas tidningar - 10 mar 16 kl. 06:30

DT Puls: Dalarna föreslås bli del i ny storregion Thomas som fick nytt hjärta

Enligt nytt förslag från regeringen ska Dalarnas län uppgå i storregion med bland annat Uppsala..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 13:26

Miljöpartiet får inget kommunalråd

MALMÖ Förslaget om att ge Miljöpartiet ett kommunalråd i Malmö har dragits tillbaka. Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har alla förklarat att de skulle rösta emot förslaget
och när kommunstyrelsen möttes på onsdagen hade posten tagits bort.När kommunstyrelsen möttes i förra veckan fanns ett extra kommunalråd med i organisationsförslaget.

YLE - 05 nov 12 kl. 17:21

Sjundeåbyråkrater ska jobba i barackkansli

Det bjöds inte på någon Sjundeåtårta när kommundirektören presenterade sitt budgetförslag för 2013. I fjol trodde kommunen att budgeten 2012 blir självständiga Sjundeås sista
och därför bjöds det på en tårta som var dekorerad med Sjundeå kommuns vapen.
Men några omröstningar och flera besvär senare står det nu klart att Sjundeå i alla fall ännu inte blev en del av nya Lojo utan fortsätter som självständig kommun.

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 17:10

Förslag: hon lämnar och han kommer

Foto: Claes Nyberg och Privat
Om valberedningens förslag går igenom kan oppositionsrådet Catherine Persson (S) lämna kommunpolitiken för regionfullmäktige nästa år. Nytt förstanamn på listan till kommunfullmäktige föreslås bli nyinflyttade Torbjörn Karlsson, 48 år.
Bakgrunden till nyheterna i valberedningens förslag är att Socialdemokraterna genomgår ett förändringsarbete.

Sydsvenskan - 09 okt 12 kl. 06:30

Så sumpade Steinbrück starten

Förra fredagen blev socialdemokraten Peer Steinbrück kanslerkandidat inför valet 2013. Partiet SPD hoppades på en framgångsvåg. Men redan under första veckan gick allt snett.

Sydsvenskan - 18 aug 15 kl. 17:22

Vi vet inte vilka konsekvenser de särskilda insatserna för EU-migranterna får

Miljöpartiet har åtskilliga gånger försökt lägga locket på den diskussion som pågår i Lund kring en kåkstadsliknande bosättning för EU-migranter i rekreationsområdet Sankt Hans Backar. I diverse sociala medier säger Peter Bergwall (MP) att det är obehagligt att diskutera frågan. Joakim Månsson Bengtsson (MP) antyder att det är destruktivt att inte instämma i Miljöpartiets linje.

Skånskan - 19 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot – 24

– Och din pappa?– Pappa visste vem som egentligen var skyldig. En släkting till Sture Blandin och det polisanmäldes aldrig.

Nerikes Allehanda - 28 dec 15 kl. 05:15

180 000 asylsökande i Stockholm?

Så här i slutet på året är det dags att se tillbaka på ett händelserikt år. Mandatperiodens första år har passerat och det känns lugnt trots det nya politiska landskapet där det i valrörelsen utlovades att det skulle ”röras om rejält i grytan”.Mycket av vardagen har under året präglats av flyktingarna som vårt land tagit emot varav en hög andel vistas i vår kommun.

Skånskan - 30 jan 19 kl. 20:00

Stor oro hos Skånes arbetsförmedlare

SKÅNE Oron är stor bland de anställda på Arbetsförmedlingens kontor i Skåne efter varslet om att 4 500 anställda riskerar att sägas upp.
Flera är på väg att säga upp sig och andra söker nytt medlemskap i något av de lokala fackförbunden.– Från december har vi sett en ökning i andelen medarbetare som själva har sagt upp sig inom myndigheten som helhet.

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU:s ledare: Undvik onödiga resor

EU:s ledare oroas allt mer av de mer smittsamma virusvarianterna och för att stoppa spridning avråder de nu starkt från alla icke nödvändiga resor, över gränserna men också inom länder. Punktinsatser kan bli nödvändiga i särskilt drabbade regioner som ska markeras i mörkrött. Samtidigt ska man skynda på vaccinering och ledarna hoppas nå målet att 70 procent av alla vuxna ska vara vaccinerade till sommaren..

SR - 2 timmar sedan

Hård JO-kritik mot Migrationsverkets handläggningstider

Justitieombudsmannen, JO, riktar hård kritik mot Migrationsverket för långsam handläggning och passivitet. Det gäller såväl asyl- och anknytningsärenden som ansökningar om medborgarskap. JO ser allvarligt på att Migrationsverket inte kommit till rätta med problemen, trots många års kritik.

SR - 3 timmar sedan

Flera av Navalnyjs nära medarbetare gripna

I Ryssland har flera nära medarbetare till den häktade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj gripits. Polisen går hårt fram inför lördagens planerade demonstrationer till stöd för Navalnyj och i sociala medier varnas för att sprida information om de planerade protesterna. Navalnyj återvände till Ryssland i söndags för första gången sedan mordförsöket på honom i somras..

SR - 4 timmar sedan

Många högstadieskolor undervisar på distans

Två av tre högstadieskolor sköter nu all, eller nästan all undervisning på distans, det visar en sammanställning som Skolverket har gjort. Generaldirektören Peter Fredriksson är förvånad över att så många grundskolor låter eleverna studera hemifrån. ”Det är en hög siffra och jag tror att man skulle kunna lösa det på ett annat sätt.

SR - 4 timmar sedan

Joe Biden har presenterat sin covid-plan

USA:s president Joe Biden har ikväll presenterat sin covid-plan. Bland annat ska alla som flyger till USA ska testas innan dom kliver på flyget, och dessutom sitta i karantän när de kommer fram. Han upprepade också sin vädjan till alla amerikaner om att bära munskydd de närmsta hundra dagarna, en åtgärd som Biden menar kommer rädda mer än 50 000 människoliv..

SR - 5 timmar sedan

Egypten skärper straff för könsstympning

Ett nytt straff på upp till 20 års fängelse har införts i Egypten i ett försök att utrota kvinnlig könsstympning som utövas trots att det har varit förbjudet i 13 år. En studie genomförd av FN:s barnfond UNICEF uppskattar att över 80 procent av Egyptens kvinnor och flickor är könsstympade. Kvinnoorganisationer välkomnar den nya lagändringen, men påpekar att lagen är verkningslös så länge poliser och domare inte tar frågan på allvar..

SR - 5 timmar sedan

Fler analyser när muterade virus sprids

EU:s smittskyddsmyndighet ECDC varnar för att de muterade coronavirusen kan spridas snabbt i Europas länder. Folkhälsomyndigheten ser allvarligt på situationen och har kontaktat landets laboratorier för att fler analyser ska visa hur spridda de nya varianterna är i Sverige. ECDC uppmanar medlemsländerna att öka vaccinationstakten, men försenade vaccinleveranser gör det svårt för vissa svenska regioner..

SR - 6 timmar sedan

Ökning av anmälda våldtäkter mot barn

Förra året anmäldes rekordmånga våldtäkter mot barn, 16 procent förra året enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Om den här ökningen beror på att våldtäkterna har ökat eller på en ökad medvetenhet, går inte att säga säkert. Men det fanns redan i våras tecken på att risken för att barn utsätts för sexuella övergrepp skulle öka bland annat på nätet, berättar Isabella Kim, Barnrättsjurist på ECPAT Sverige..

SR - 7 timmar sedan

Jämställdhetsministern: Kliniker måste sluta utföra oskuldsoperationer

Idag har Ekot avslöjat att flera svenska kliniker utför så kallade oskuldsoperationer. Ingreppet utförs av läkare trots att det inte är medicinskt motiverat. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen säger att klinikerna måste upphöra att utföra oskuldsoperationerna..

SR - 7 timmar sedan

Regioner: Gymnasielever kan få vara i skolan

I två av de största regionerna uppmanar smittskyddsläkarna att gymnasieskolan återgår till undervisning i skolan med försiktighet. Smittskyddet i Västra Götalandsregionen rekommenderar högst 20 procent undervisning i skolan under de närmaste veckorna med tanke på den höga smittspridningen. Även region Skåne lägger sig på den lägsta nivån och rekommenderar högst 20 procent när-undervisning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.