SR > Nyheter

Friday, 22 January, 00:55

SR - 26 nov 20 kl. 14:31

MP:s valberedning föreslår nytt språkrörIdag kl 14.30 presenterar Miljöpartiets valberedning sitt förslag till nytt kvinnligt språkrör efter Isabella Lövin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Miljöpartiets, Isabella Lövin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP:s, valberedning, föreslår, nytt, språkrör
SR - 22 mar 19 kl. 12:41

Valberedningen föreslår nytt språkrör för MP

Miljöpartiets valberedning presenterar klockan 13 förslag till nytt språkrör efter Gustav Fridolin, som avgår på partiets kongress i maj..

DI - 17 apr 18 kl. 08:05

MTG föreslår nytt namn till styrelsen

Mediekoncernen MTG:s valberedning förestår inför årsstämman som hålls tisdagen den 22 maj omval av  samtliga styrelseledamöter, samt val av Gerhard Florin till ny styrelseledamot. .

DN - 22 mar 19 kl. 12:55

Live: MP föreslår nytt språkrör

Efter åtta år på posten ska Gustav Fridolin lämna posten som manligt språkrör i Miljöpartiet. I dag presenterar MP:s valberedning sitt förslag till hans efterträdare. Följ presskonferensen, med start klockan 13.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Lawén föreslås bli nytt kommunalråd

Socialdemokraternas valberedning föreslår att Per Lawén ska bli nytt kommunalråd i Forshaga kommun, rapporterar P4 Värmland. Lawén fick 53 av totalt 59 nomineringar som skickats in..

Barometern - 22 nov 17 kl. 09:42

KLART: Andreas Erlandsson blir nytt kommunalråd i Oskarshamn

S valberedning föreslår nu att Andreas Erlandsson blir nytt kommunalråd efter Peter Wretlund. Anita Hultgren föreslås samtidigt bli ordförande i socialnämnden och vice ordförande i Oskarshamn Energi AB..

Barometern - 22 nov 17 kl. 09:53

Han blir nytt kommunalråd i Oskarshamn

Socialdemokraternas valberedning föreslår nu att Andreas Erlandsson blir nytt kommunalråd efter Peter Wretlund. Anita Hultgren föreslås samtidigt bli ordförande i socialnämnden och vice ordförande i Oskarshamn Energi AB..

Opinionen.se - 28 mar 13 kl. 08:49

Nytt namn till Telia Sonera-styrelse

Telia Soneras valberedning föreslår Mikko Kosonen till ny ledamot i bolagets styrelse. Han ersätter elbolaget Fortums vd Tapio Kuula, som var tilltänkt som ledamot. Kuula tvingades nyligen tacka nej på grund av allvarlig sjukdom.

DN - 22 aug 15 kl. 21:53

SD ser på ”möjligheterna” att bilda nytt ungdomsförbund


Sverigedemokratisk ungdoms (SDU) valberedning föreslår Jessica Ohlson som ny förbundsordförande. ”Ett olyckligt men inte helt oväntat beslut”, säger moderpartiets presschef Henrik Vinge. Om det blir Ohlson som tar över kommer SD att ”titta på möjligheterna” hur partiets ungdomsverksamhet ska organiseras..

DI - 10 nov 16 kl. 08:44

Swedbank-chefen har fått nytt jobb

East Capital Explorers valberedning föreslår Göran Bronner som ny ledamot i East Capital Explorers styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 23 feb 18 kl. 09:56

Nytt namn till Volvos styrelse

Volvos valberedning föreslår att Eric Elzvik från ABB väljs till ny styrelseledamot vid årsstämman den 5 april 2018. Lars Westerberg har avböjt omval.   Det framgår av ett pressmeddelande..

SR - 24 jun 19 kl. 18:04

Furtenbach om Sabuni: Många vill ha något nytt

Liberalernas valberedning föreslår att Nyamko Sabuni efterträder Jan Björklund som partiledare. – Allt pekar nu på att det blir hon, säger Fredrik Furtenbach, inrikespolitisk kommentator på Ekot..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hård JO-kritik mot Migrationsverkets handläggningstider

Justitieombudsmannen, JO, riktar hård kritik mot Migrationsverket för långsam handläggning och passivitet. Det gäller såväl asyl- och anknytningsärenden som ansökningar om medborgarskap. JO ser allvarligt på att Migrationsverket inte kommit till rätta med problemen, trots många års kritik.

SR - 2 timmar sedan

Flera av Navalnyjs nära medarbetare gripna

I Ryssland har flera nära medarbetare till den häktade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj gripits. Polisen går hårt fram inför lördagens planerade demonstrationer till stöd för Navalnyj och i sociala medier varnas för att sprida information om de planerade protesterna. Navalnyj återvände till Ryssland i söndags för första gången sedan mordförsöket på honom i somras..

SR - 3 timmar sedan

Många högstadieskolor undervisar på distans

Två av tre högstadieskolor sköter nu all, eller nästan all undervisning på distans, det visar en sammanställning som Skolverket har gjort. Generaldirektören Peter Fredriksson är förvånad över att så många grundskolor låter eleverna studera hemifrån. ”Det är en hög siffra och jag tror att man skulle kunna lösa det på ett annat sätt.

SR - 3 timmar sedan

Joe Biden har presenterat sin covid-plan

USA:s president Joe Biden har ikväll presenterat sin covid-plan. Bland annat ska alla som flyger till USA ska testas innan dom kliver på flyget, och dessutom sitta i karantän när de kommer fram. Han upprepade också sin vädjan till alla amerikaner om att bära munskydd de närmsta hundra dagarna, en åtgärd som Biden menar kommer rädda mer än 50 000 människoliv..

SR - 4 timmar sedan

Egypten skärper straff för könsstympning

Ett nytt straff på upp till 20 års fängelse har införts i Egypten i ett försök att utrota kvinnlig könsstympning som utövas trots att det har varit förbjudet i 13 år. En studie genomförd av FN:s barnfond UNICEF uppskattar att över 80 procent av Egyptens kvinnor och flickor är könsstympade. Kvinnoorganisationer välkomnar den nya lagändringen, men påpekar att lagen är verkningslös så länge poliser och domare inte tar frågan på allvar..

SR - 4 timmar sedan

Fler analyser när muterade virus sprids

EU:s smittskyddsmyndighet ECDC varnar för att de muterade coronavirusen kan spridas snabbt i Europas länder. Folkhälsomyndigheten ser allvarligt på situationen och har kontaktat landets laboratorier för att fler analyser ska visa hur spridda de nya varianterna är i Sverige. ECDC uppmanar medlemsländerna att öka vaccinationstakten, men försenade vaccinleveranser gör det svårt för vissa svenska regioner..

SR - 5 timmar sedan

Ökning av anmälda våldtäkter mot barn

Förra året anmäldes rekordmånga våldtäkter mot barn, 16 procent förra året enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Om den här ökningen beror på att våldtäkterna har ökat eller på en ökad medvetenhet, går inte att säga säkert. Men det fanns redan i våras tecken på att risken för att barn utsätts för sexuella övergrepp skulle öka bland annat på nätet, berättar Isabella Kim, Barnrättsjurist på ECPAT Sverige..

SR - 5 timmar sedan

Jämställdhetsministern: Kliniker måste sluta utföra oskuldsoperationer

Idag har Ekot avslöjat att flera svenska kliniker utför så kallade oskuldsoperationer. Ingreppet utförs av läkare trots att det inte är medicinskt motiverat. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen säger att klinikerna måste upphöra att utföra oskuldsoperationerna..

SR - 6 timmar sedan

Regioner: Gymnasielever kan få vara i skolan

I två av de största regionerna uppmanar smittskyddsläkarna att gymnasieskolan återgår till undervisning i skolan med försiktighet. Smittskyddet i Västra Götalandsregionen rekommenderar högst 20 procent undervisning i skolan under de närmaste veckorna med tanke på den höga smittspridningen. Även region Skåne lägger sig på den lägsta nivån och rekommenderar högst 20 procent när-undervisning..

SR - 6 timmar sedan

Extra klirr i kassan till Sandviks aktieägare

Verkstadsbolaget Sandvik gjorde en högre vinst än väntat för det fjärde kvartalet i fjol och återhämtningen efter den tuffa våren fortsatte, enligt bolaget. Vd:n Stefan Widing är nöjd med resultatet i delårsrapporten och säger att den ökade smittspridningen än så länge inte har påverkat företaget, men det finns en osäkerhet inför framtiden. ”Även om vi har sett en återhämtning i det fjärde kvartalet så är vi mitt i den andra vågen av pandemin och vi vet inte exakt hur vi kommer bli påverkade av det den närmaste tiden”, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.