SR > Nyheter

Friday, 22 January, 02:14

SR - 26 nov 20 kl. 14:00

Just nu: Folhälsomyndigheten håller presskonferensFolhälsomyndigheten håller pressträff tillsammans med Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Socialstyrelsen, Myndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Folhälsomyndigheten, håller, presskonferens
Nerikes Allehanda - 10 apr 20 kl. 13:50

JUST NU: Folkhälsomyndigheten håller pressträff – NA sänder direkt

Även på långfredagen håller Folkhälsomyndigheten sin dagliga presskonferens. Här kommer Anders....

Nerikes Allehanda - 10 apr 20 kl. 13:50

JUST NU: Folkhälsomyndigheten håller pressträff: ”Ingen kraftig uppgång senaste dagarna”

Även på långfredagen håller Folkhälsomyndigheten sin dagliga presskonferens. Här kommer Karin....

Nerikes Allehanda - 10 apr 20 kl. 13:50

JUST NU: Folkhälsomyndigheten håller pressträff: ”Res inte till andra delar av landet”

Även på långfredagen håller Folkhälsomyndigheten sin dagliga presskonferens. Här kommer Karin....

SR - 20 maj 20 kl. 14:00

Just nu: FHM:s dagliga presskonferens

Klockan 14 håller Folkhälsomyndigheten sin dagliga presskonferens med anledning av coronavirusets spridning i Sverige och världen..

Nerikes Allehanda - 12 mar 20 kl. 13:57

JUST NU: Få senaste om corona – Folkhälsomyndigheten håller pressträff ►NA sänder direkt

Folkhälsomyndigheten håller pressträff klockan 14.00. Där förväntas myndigheten ge de senaste....

SR - 15 maj 20 kl. 14:00

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

Folkhälsomyndigheten håller sin dagliga pressträff. Medverkar gör bland annat Anders Tegnell, statsepidemiolog, och Taha Alexandersson, ställföreträdande krisberedskapschef på Socialstyrelsen..

Expressen - 18 maj 20 kl. 13:58

JUST NU: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

3 679 personer har nu bekräftats döda i covid-19 i Sverige.Folkhälsomyndigheten håller pressträff om coronaläget i Sverige klockan 14..

Cornucopia - 12 jun 20 kl. 15:28

Folhälsomyndigheten avråder från kollektivtrafik - undvik buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn, färjor och linbanor

Folkhälsomyndigheten ändrade igår sina reserekommendationer från att avråda från resor inom landet till att nu avråda från alla resor med kollektivtrafik där man inte kan boka plats. Det inkluderar alltså såväl buss, som tunnelbana, pendeltåg, spårvagn, färjor och ibland även linbanor. Istället ska man gå, cykla eller ta bilen.

SR - 18 maj 20 kl. 14:00

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

Myndigheterna håller sina dagliga presskonferens om coronaläget i Sverige och världen..

Nerikes Allehanda - 16 mar 20 kl. 14:01

JUST NU: Här är Folkhälsomyndighetens senaste besked – se presskonferensen här ►Vi sänder direkt

Folkhälsomyndigheten håller presskonferens med anledning av coronaviruset. Du följer den direkt....

Expressen - 12 maj 20 kl. 13:58

JUST NU: Pressträff om coronaläget

Enligt de senaste siffrorna från Svenskt intensivvårdsregister har 1764 patienter vårdats med intensivvård. 365 nya fall det senaste dygnet.  Samtidigt har 3 256 avlidit i Sverige på grund av corona.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

EU:s ledare: Undvik onödiga resor

EU:s ledare oroas allt mer av de mer smittsamma virusvarianterna och för att stoppa spridning avråder de nu starkt från alla icke nödvändiga resor, över gränserna men också inom länder. Punktinsatser kan bli nödvändiga i särskilt drabbade regioner som ska markeras i mörkrött. Samtidigt ska man skynda på vaccinering och ledarna hoppas nå målet att 70 procent av alla vuxna ska vara vaccinerade till sommaren..

SR - 2 timmar sedan

Hård JO-kritik mot Migrationsverkets handläggningstider

Justitieombudsmannen, JO, riktar hård kritik mot Migrationsverket för långsam handläggning och passivitet. Det gäller såväl asyl- och anknytningsärenden som ansökningar om medborgarskap. JO ser allvarligt på att Migrationsverket inte kommit till rätta med problemen, trots många års kritik.

SR - 3 timmar sedan

Flera av Navalnyjs nära medarbetare gripna

I Ryssland har flera nära medarbetare till den häktade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj gripits. Polisen går hårt fram inför lördagens planerade demonstrationer till stöd för Navalnyj och i sociala medier varnas för att sprida information om de planerade protesterna. Navalnyj återvände till Ryssland i söndags för första gången sedan mordförsöket på honom i somras..

SR - 4 timmar sedan

Många högstadieskolor undervisar på distans

Två av tre högstadieskolor sköter nu all, eller nästan all undervisning på distans, det visar en sammanställning som Skolverket har gjort. Generaldirektören Peter Fredriksson är förvånad över att så många grundskolor låter eleverna studera hemifrån. ”Det är en hög siffra och jag tror att man skulle kunna lösa det på ett annat sätt.

SR - 4 timmar sedan

Joe Biden har presenterat sin covid-plan

USA:s president Joe Biden har ikväll presenterat sin covid-plan. Bland annat ska alla som flyger till USA ska testas innan dom kliver på flyget, och dessutom sitta i karantän när de kommer fram. Han upprepade också sin vädjan till alla amerikaner om att bära munskydd de närmsta hundra dagarna, en åtgärd som Biden menar kommer rädda mer än 50 000 människoliv..

SR - 5 timmar sedan

Egypten skärper straff för könsstympning

Ett nytt straff på upp till 20 års fängelse har införts i Egypten i ett försök att utrota kvinnlig könsstympning som utövas trots att det har varit förbjudet i 13 år. En studie genomförd av FN:s barnfond UNICEF uppskattar att över 80 procent av Egyptens kvinnor och flickor är könsstympade. Kvinnoorganisationer välkomnar den nya lagändringen, men påpekar att lagen är verkningslös så länge poliser och domare inte tar frågan på allvar..

SR - 5 timmar sedan

Fler analyser när muterade virus sprids

EU:s smittskyddsmyndighet ECDC varnar för att de muterade coronavirusen kan spridas snabbt i Europas länder. Folkhälsomyndigheten ser allvarligt på situationen och har kontaktat landets laboratorier för att fler analyser ska visa hur spridda de nya varianterna är i Sverige. ECDC uppmanar medlemsländerna att öka vaccinationstakten, men försenade vaccinleveranser gör det svårt för vissa svenska regioner..

SR - 7 timmar sedan

Ökning av anmälda våldtäkter mot barn

Förra året anmäldes rekordmånga våldtäkter mot barn, 16 procent förra året enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Om den här ökningen beror på att våldtäkterna har ökat eller på en ökad medvetenhet, går inte att säga säkert. Men det fanns redan i våras tecken på att risken för att barn utsätts för sexuella övergrepp skulle öka bland annat på nätet, berättar Isabella Kim, Barnrättsjurist på ECPAT Sverige..

SR - 7 timmar sedan

Jämställdhetsministern: Kliniker måste sluta utföra oskuldsoperationer

Idag har Ekot avslöjat att flera svenska kliniker utför så kallade oskuldsoperationer. Ingreppet utförs av läkare trots att det inte är medicinskt motiverat. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen säger att klinikerna måste upphöra att utföra oskuldsoperationerna..

SR - 7 timmar sedan

Regioner: Gymnasielever kan få vara i skolan

I två av de största regionerna uppmanar smittskyddsläkarna att gymnasieskolan återgår till undervisning i skolan med försiktighet. Smittskyddet i Västra Götalandsregionen rekommenderar högst 20 procent undervisning i skolan under de närmaste veckorna med tanke på den höga smittspridningen. Även region Skåne lägger sig på den lägsta nivån och rekommenderar högst 20 procent när-undervisning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.