SR > Nyheter

Friday, 22 January, 01:01

SR - 26 nov 20 kl. 12:23

Merkel vill stänga alpskidorterTysklands förbundskansler Angela Merkel vill att alpskidorter håller stängt till och med den 10 januari. Under en debatt i den tyska förbundsdagen i dag sa hon att hon vill försöka få till en överenskommelse om stängda pister mellan länderna som har mycket vinterturism..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Angela Merkel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Merkelvill , stänga, alpskidorter
YLE - 30 mar 15 kl. 15:24

Merkel: Förhandlingarna med Grekland kan bli långa

Tysklands förbundskansler Angela Merkel betonar att hon vill ha kvar Grekland i eurozonen, även om förhandlingarna med landet kan dra ut på tiden. Merkel är på besök i Finland. - Det är min politiska önskan att Grekland förblir medlem i eurozonen, sade Merkel på en gemensam presskonferens med statsminister Alexander Stubb (Saml) på måndagen.

Sydsvenskan - 18 jan 14 kl. 06:30

Leyen först i kön efter Merkel

Bilden är tagen med beräkning. Vintersolen faller på världens mäktigaste kvinna och den som ligger närmast till att efterträda henne.Det är mottagning på slottet Bellevue i Berlin.

TA - 05 jul 14 kl. 15:27

Merkel vill stärka Kinaförbindelser

När Tysklands förbundskansler Angela Merkel reser till Kina är det med förhoppningen att stärka affärsförbindelserna mellan länderna. Med sig tar hon höga representanter för det tyska näringslivet.
Merkel inleder i morgon det tre dagar långa besöket i Sichuanprovinsens huvudstad Chengdu i sydvästra Kina - en provins med lika många invånare som Tyskland och där omkring 160 tyska företag verkar.

Kristianstadsbladet - 05 jul 14 kl. 15:27

Merkel vill stärka Kinaförbindelser

När Tysklands förbundskansler Angela Merkel reser till Kina är det med förhoppningen att stärka affärsförbindelserna mellan länderna. Med sig tar hon höga representanter för det tyska näringslivet.
Merkel inleder i morgon det tre dagar långa besöket i Sichuanprovinsens huvudstad Chengdu i sydvästra Kina - en provins med lika många invånare som Tyskland och där omkring 160 tyska företag verkar.

BT - 05 jul 14 kl. 15:27

Merkel vill stärka Kinaförbindelser

När Tysklands förbundskansler Angela Merkel reser till Kina är det med förhoppningen att stärka affärsförbindelserna mellan länderna. Med sig tar hon höga representanter för det tyska näringslivet. Merkel inleder i morgon det tre dagar långa besöket i Sichuanprovinsens huvudstad Chengdu i sydvästra Kina - en provins med lika många invånare som Tyskland och där omkring 160 tyska företag verkar.

YLE - 30 aug 16 kl. 10:45

Fenomenet ”Hijrat al facebokiyin” fick rekordmånga irakier att fly till Finland

Delade videor, smarttelefoner och Facebook har ersatt dyra telefonräkningar och hemliga brev hem till Irak. Landsmännens bilder från Europa är en av orsakerna till att många unga irakier 2015 vågade ge sig av på den farliga resan till Europa. De flesta Irakier som anlände till Finland under flyktingkrisen 2015 var unga män under 25 år.

BT - 30 jan 13 kl. 00:30

Valår i år ? och svårigheterna hopar sig för Merkel

Att delstatsvalet i Niedersachsen den 20 januari skulle bli spännande var förutsett. Kunde det konservativa CDU och det liberala FDP behålla regeringsmakten? Eller skulle socialdemokraterna (SPD) och De gröna kunna bilda regering?

Helsingborgs Dagblad - 26 dec 15 kl. 00:01

Merkel vill rädda EU i Syrien.

Många sagor börjar i de mörka tyska skogar där Angela Merkel levde som barn, börjar Time sitt reportage om den tyska förbundskanslern – som tidningen utnämner till årets person, person of the year. Något av en saga är hennes karriär, men sällan träffar en sådan utmärkelse så rätt. Världens mäktigaste kvinna har använt sitt tionde år vid makten väl: till att rädda euron, EU och så många flyktingar som Tyskland någonsin mäktar med.

Sydsvenskan - 24 sep 13 kl. 06:30

Vinnaren Merkel siktar på stabilitet

Alla andra förlorade: liberalerna som utplånades i tysk rikspolitik, socialdemokraterna som inte lyckades ta makten, vänstern och de gröna som tappade var tredje väljare, eurokritikerna som inte kom in i förbundsdagen och piraterna som kollapsade.Angela Merkel är det tyska valets enda vinnare, men hon vann inte tillräckligt stort. Den kristdemokratiska fraktionen får 311 platser i förbundsdagen, den rödgröna oppositionen 319.??

YLE - 29 mar 15 kl. 17:15

Merkel: Finland är Tysklands goda vän

Tysklands förbundskansler Angela Merkel kommer i morgon till Finland på inbjudan av statsminister Alexander Stubb (Saml). Inför besöket har förbundskanslerns kansli publicerat en video där Merkel betecknar samarbetet mellan Finland och Tyskland som mycket bra. - Finland är Tysklands goda vän.

YLE - 30 mar 15 kl. 19:28

Merkel: Ryssland har skrotat sitt förtroende

De europeiska ledarna måste tillsammans försvara Ukrainas självbestämmanderätt och territoriella integritet, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Europa måste ha en gemensam säkerhets- och försvarspolitisk front. Det sade Merkel på sitt besök i Finland på måndagen.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hård JO-kritik mot Migrationsverkets handläggningstider

Justitieombudsmannen, JO, riktar hård kritik mot Migrationsverket för långsam handläggning och passivitet. Det gäller såväl asyl- och anknytningsärenden som ansökningar om medborgarskap. JO ser allvarligt på att Migrationsverket inte kommit till rätta med problemen, trots många års kritik.

SR - 2 timmar sedan

Flera av Navalnyjs nära medarbetare gripna

I Ryssland har flera nära medarbetare till den häktade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj gripits. Polisen går hårt fram inför lördagens planerade demonstrationer till stöd för Navalnyj och i sociala medier varnas för att sprida information om de planerade protesterna. Navalnyj återvände till Ryssland i söndags för första gången sedan mordförsöket på honom i somras..

SR - 3 timmar sedan

Många högstadieskolor undervisar på distans

Två av tre högstadieskolor sköter nu all, eller nästan all undervisning på distans, det visar en sammanställning som Skolverket har gjort. Generaldirektören Peter Fredriksson är förvånad över att så många grundskolor låter eleverna studera hemifrån. ”Det är en hög siffra och jag tror att man skulle kunna lösa det på ett annat sätt.

SR - 3 timmar sedan

Joe Biden har presenterat sin covid-plan

USA:s president Joe Biden har ikväll presenterat sin covid-plan. Bland annat ska alla som flyger till USA ska testas innan dom kliver på flyget, och dessutom sitta i karantän när de kommer fram. Han upprepade också sin vädjan till alla amerikaner om att bära munskydd de närmsta hundra dagarna, en åtgärd som Biden menar kommer rädda mer än 50 000 människoliv..

SR - 4 timmar sedan

Egypten skärper straff för könsstympning

Ett nytt straff på upp till 20 års fängelse har införts i Egypten i ett försök att utrota kvinnlig könsstympning som utövas trots att det har varit förbjudet i 13 år. En studie genomförd av FN:s barnfond UNICEF uppskattar att över 80 procent av Egyptens kvinnor och flickor är könsstympade. Kvinnoorganisationer välkomnar den nya lagändringen, men påpekar att lagen är verkningslös så länge poliser och domare inte tar frågan på allvar..

SR - 4 timmar sedan

Fler analyser när muterade virus sprids

EU:s smittskyddsmyndighet ECDC varnar för att de muterade coronavirusen kan spridas snabbt i Europas länder. Folkhälsomyndigheten ser allvarligt på situationen och har kontaktat landets laboratorier för att fler analyser ska visa hur spridda de nya varianterna är i Sverige. ECDC uppmanar medlemsländerna att öka vaccinationstakten, men försenade vaccinleveranser gör det svårt för vissa svenska regioner..

SR - 5 timmar sedan

Ökning av anmälda våldtäkter mot barn

Förra året anmäldes rekordmånga våldtäkter mot barn, 16 procent förra året enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Om den här ökningen beror på att våldtäkterna har ökat eller på en ökad medvetenhet, går inte att säga säkert. Men det fanns redan i våras tecken på att risken för att barn utsätts för sexuella övergrepp skulle öka bland annat på nätet, berättar Isabella Kim, Barnrättsjurist på ECPAT Sverige..

SR - 6 timmar sedan

Jämställdhetsministern: Kliniker måste sluta utföra oskuldsoperationer

Idag har Ekot avslöjat att flera svenska kliniker utför så kallade oskuldsoperationer. Ingreppet utförs av läkare trots att det inte är medicinskt motiverat. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen säger att klinikerna måste upphöra att utföra oskuldsoperationerna..

SR - 6 timmar sedan

Regioner: Gymnasielever kan få vara i skolan

I två av de största regionerna uppmanar smittskyddsläkarna att gymnasieskolan återgår till undervisning i skolan med försiktighet. Smittskyddet i Västra Götalandsregionen rekommenderar högst 20 procent undervisning i skolan under de närmaste veckorna med tanke på den höga smittspridningen. Även region Skåne lägger sig på den lägsta nivån och rekommenderar högst 20 procent när-undervisning..

SR - 6 timmar sedan

Extra klirr i kassan till Sandviks aktieägare

Verkstadsbolaget Sandvik gjorde en högre vinst än väntat för det fjärde kvartalet i fjol och återhämtningen efter den tuffa våren fortsatte, enligt bolaget. Vd:n Stefan Widing är nöjd med resultatet i delårsrapporten och säger att den ökade smittspridningen än så länge inte har påverkat företaget, men det finns en osäkerhet inför framtiden. ”Även om vi har sett en återhämtning i det fjärde kvartalet så är vi mitt i den andra vågen av pandemin och vi vet inte exakt hur vi kommer bli påverkade av det den närmaste tiden”, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.