DalaDemokraten > Nyheter

Monday, 25 January, 10:32

DalaDemokraten - 26 nov 20 kl. 07:30

Hyresförhandlingarna i Gagnef: ”Vi står en bra bit ifrån varandra”Efter två inledande möten ska Gagnefs allmännytta, Gagnefsbostäder, och hyresgästföreningen sätta....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Gagnef, Gagnefs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyresförhandlingarnai , GagnefVi , ståren , bra, bit, ifrån, varandra
BT - 15 feb 13 kl. 12:29

Hyresförhandlingarna går trögt

Fristadsbostäder och Hyresgästföreningen kommer inte överens om hyrorna för 2013. Nu har Fristadsbostäder begärt medling. Parterna är inte överens om hur ett ökat underhåll ska finansieras.

Sydsvenskan - 08 jun 15 kl. 17:17

Hyresgästerna bidrar redan rejält till välfärden

Med Folkpartiet i spetsen vill M, C, Kd och FNL plocka ut 10 procent ur LKF:s vinst i sitt budgetförslag i stället för att höja skatten. “Vi erbjuder LKF att delta i finansieringen av välfärden i Lunds kommun” är deras falska argument. Fast de vet att LKF länge har varit det enda bostadsbolag som ger lägenheter till socialförvaltningen för sociala ändamål.

Skånskan - 05 jan 19 kl. 15:00

Sista rycket innan Family House stänger

Skurup Efter att Systembolaget vann hyresförhandlingarna tvingas Family House att flytta ut i mitten på februari.
Nu hoppas klädkedjan på att kunna ta över SEB:s gamla lokal.Första januari påbörjades utförsäljningen av plaggen som rymmer lokalen i hörnet där Lilla Torggatan och Stora Torggatan möts.

Västerbottens Folkblad - 20 dec 13 kl. 15:07

Strandade förhandlingar om hyreshöjningar i Vindeln

Hyresförhandlingarna har strandat mellan Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Vindelnbostäder. Det kommunala bostadsbolaget Vindelnbostäder vill höja hyrorna med 4,42 procent, en bra bit över riksgenomsnittet för yrkanden som ligger på 2,78 procent. Hyresgästföreningen kan inte acceptera Vindelnbostäders krav.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 14:00

HP Holding har sålt 26 fastigheter i Ystad

ystad Ystadsbolaget HP Holdning har sålt 28 centrala fastigheter i Ystad till Heimstaden för 786 miljoner kronor.
– Försäljningen var ett beslut inom familjen. Det har mognat fram under åren, säger Ingmar Svensson.

NT - 13 apr 17 kl. 12:00

Vad tycker du om din hyra?

Ena sidan menar att hyresförhandlingarna 2016 i Norrköping gav ett bra resultat..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 05:00

Hyresgäster protesterar

Skurup Hyresgästföreningen kommer protestera mot den planerade utförsäljningen.
– Jag får samla styrelsen och prata om ett sätt att agera, säger ordförande Eva Roslund.– Vi kommer inte att vänta på ett utslag i fullmäktige, säger Roslund och förklarar att Hyresgästföreningen kommer försöka påverka de politiker som sitter i fullmäktige för att förhindra en utförsäljning av lägenheterna i det kommunala bostadsbolaget.

Barometern - 19 dec 13 kl. 07:22

Höjd borgensavgift spär på Byggebohyror

Kommunens höjning av Byggebos borgensavgift får nu skulden för de stora hyreshöjningarna hos det kommunala bostadsbolaget. Årets hyresförehandlingar är klara och visar på en snitthöjning på 2,7 procent hos Byggebo från 1 januari. Men det blir både högre och lägre procentsatser utifrån var man bor.

BT - 16 okt 12 kl. 14:03

Låt andra faktorer avgöra hyran

För en mer välfungerande hyresmarknad är det viktigt att hyresgästernas värderingar och önskemål får större genomslag på hyressättningen. Hittills har bruksvärdesfaktorer som standard, läge och förvaltningskvalitet tillmätts ett oproportionerligt litet värde när hyran bestämts. Hyresrätten spelar en viktig roll för att tillgodose behovet av bostäder.

BT - 14 okt 13 kl. 12:52

Fastighetsägarna bör redovisa underhållet

Hyresrätten erbjuder ett flexibelt boende som inte kräver kontantinsats och där man inte behöver oroa sig för räntor. Hyresrätten har en nyckelroll för en fungerande bostads- och arbetsmarknad och är till nytta för både individer, samhälle och näringsliv. Hyresnivåerna påverkar köpkraften hos miljoner svenskar och därför måste hyreshöjningarna begränsas kraftigt inför 2014.

BT - 21 okt 14 kl. 14:17

Läge och standardbör avgöra hyran

Trots att kunderna är desamma har hyresrätten helt andra spelregler än villor och bostadsrätter. Hyran är hårt reglerad och ska förhandlas fram mellan bostadsmarknadens parter. Det gör att hyran inte alltid speglar konsumenternas värderingar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.