SR > Nyheter

Wednesday, 20 January, 11:59

SR - 25 nov 20 kl. 23:14

Trump benådar tidigare säkerhetsrådgivareUSA:s president Donald Trump benådar sin tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn, meddelar han i sociala medier..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Donald Trump, Michael Flynn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, benådartidigare , säkerhetsrådgivare
Cornucopia - 25 feb 17 kl. 17:16

Trump och Fox får Sverige att skärpa sin anti-psyops

Glädjande med Trump och Fox lögner om Sverige är att det nu fått svensk anti-psyops att skärpa till sig. I en demokrati måste det vara civilsamhället, dvs privata aktörer, som går i fronten i informationskriget och när angreppen sker på ett språk vi förstår - engelska - så fungerar svensk anti-psyops massivt. Dessvärre bemöter vi inte den ryskspråkiga psyopsen mot Sverige, eftersom mycket få journalister behärskar ryska, och det som sägs om Sverige i Ryssland får Trump och Fox att framstå som Domkyrkans Gosskör.

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 09:21

Cohns avhopp en fara för marknaden: ”Kaotiskt”

Gary Cohns avhopp som högsta ekonomiska rådgivare åt president Donald Trump är dåliga nyheter för marknaden, skriver Dagens Industri. Bakgrunden är att Vita huset blir en röst fattigare på förespråkare av marknadsliberalism och i stället ger mer utrymme för populister och nationalister. ”Ur ett investerarperspektiv är Gary Cohns avgång negativ.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Parterna tycker att regeringen är otydlig om minimilöner

Inför EU-debatten i riksdagen kritiserar arbetsmarknadens parter regeringen för att inte göra tillräckligt för att stoppa EU-kommissionens förslag om minimilöner i Europa. Riksdagen kom i december fram till att EU inte har befogenheter att lagstifta om löner och det har också varit regeringens linje, men enligt fack och arbetsgivare säger regeringen en sak i Sverige och något annat i sin kommunikation med Bryssel och det har rört upp känslorna. "Vi tycker att man uttrycker sig vagt och att Sverige verkligen måste ta i med hårdhandskarna", säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson..

SR - 2 timmar sedan

Olycka i Södra länken i Stockholm

Infarterna från Årstalänken och Huddingevägen var tidigare avstängda in i Södra länken. Orsaken var en olycka inne i Södra länken. Vägen öppnades kl 9:40..

SR - 2 timmar sedan

Svenska resebyråer kräver enkla vaccinationsintyg

I morgon ska EU-s ledare diskutera Covid-19 krav på vaccinationsintyg för resor inom EU, något som bland annat Grekland vill införa. Nu kräver Svenska resebyrå och arrangörsföreningen SRF att svenska myndigheter gör det möjligt för resenärer från Sverige att enkelt kunna visa upp intyg ifall det kommer att krävas framöver från länder eller resebolag. Det skulle enligt SRF:s generalsekreterare Didirk von Seth öka rörligheten, men också hjälpa resebranschen..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Riksdagsdebatt om EU-arbetet

Idag hålls det EU-politisk debatt i Riksdagen, med bland andra EU-minister Hans Dahlgren som inleder debatten med en redogörelse för regeringens prioriteringar i EU-arbetet. Debatten skulle ha hållits redan i november förra året, men då ställdes den in med anledning av den förvärrade smittspridningen av covid-19 i Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Björn Djurberg: Jack Mas framträdande ger ingen förklaring till tystnaden

Efter månader av tystnad har Kinas mest kända näringslivsprofil, techjätten Alibabas grundare Jack Ma, framträtt i offentligheten idag. Det rör sig om en kort video från en digital nyhetskanal i den provins där Alibabas huvudkontor ligger, i vilken Jack Ma berättar att ett årligt pris som hans stiftelse brukar dela ut skjuts upp på grund av pandemin. Enligt Ekots Kinakorrespondent Björn Djurberg ger framträdandet ingen förklaring till den långvariga tystnaden, men har ändå positiv påverkan på aktien..

SR - 3 timmar sedan

Tomas Ramberg: "Om partiet går emot Sabuni riskerar många att lämna"

Liberalernas budgethot mot regeringen ledde till ett utdraget möte i partiets riksdagsgrupp igår och enligt partiledaren Nyamko Sabuni är regeringens förslag om en ny humanitär skyddsgrund i migrationspolitiken skäl nog att bryta budgetsamarbetet. På fredag extrainkallas partistyrelsen till ett extramöte, vilket enligt Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg visar att åsikterna i partiet går isär. "Om partiet går emot Sabuni i denna frågan är det säkert många som kommer att lämna Liberalerna"..

SR - 4 timmar sedan

Trump benådar Bannon – skyddas från framtida åtal

Avgående presidenten Donald Trump har benådat sin tidigare chefsstrateg Steve Bannon, enligt källor i Vita Huset till flera amerikanska medier. Bannon har anklagats för bedrägeri i samband med en insamlingskampanj till Trumps murbygge längs gränsen mot Mexiko, men är inte dömd för något brott. Det handlar alltså om en så kallad preventiv benådning för potentiella framtida åtal..

SR - 4 timmar sedan

Alibabagrundaren dyker upp efter månader av tystnad

Efter månader av tystnad har Kinas mest kända näringslivsprofil, Alibaba-grundaren Jack Ma, framträtt i offentligheten idag. I en video som delas i kinesiska sociala medier ses miljardären uppmärksamma lärare på landsbygden som stöttas av en stiftelse han grundat. Jack Ma har inte synts offentligt på 3 månader, vilket lett till spekulationer om eventuella problem med de kinesiska myndigheterna..

SR - 5 timmar sedan

Fler kvinnor med misstänkta biverkningar

Kvinnor är överrepresenterade bland fall om misstänkta biverkningar efter vaccinering mot covid-19, enligt Läkemedelsverket. Hittills har 136 personer i Sverige fått misstänkta biverkningar efter vaccinering med covidvaccinet från Pfizer-Biontech, som står för den absolut största delen av använda doserna i landet. 105 av de 136 är kvinnor.

SR - 5 timmar sedan

Åström: "Ekonomin väntas nå nya rekordnivåer under Bidens presidentskap"

I dag svärs Joe Biden in som USA nya president. Börserna i USA gick upp i går, på förhoppningar om snabba stora stimulanser av den coronadrabbade ekonomin. Tillträdande finansministern Janet Yellen sa också igår ett utfrågning i senaten, att fördelarna stora satsningar överväger nackdelen med en växande skuldbörda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.