DI > Ekonomi

Friday, 22 January, 12:50

DI - 25 nov 20 kl. 22:31

Nytt lagförslag ska ge butiksägare rätt att porta tjuvar
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, lagförslagska ge , butiksägarerätt att , porta, tjuvar
SVT - 29 jan 19 kl. 17:44

Kritik mot lagförslag om att porta biblioteksbesökare

Svensk biblioteksförening protesterar mot det nya lagförslaget om tillträdesförbud, som gör det möjligt att bland annat porta människor från biblioteken. – Bibliotekens uppgift är att vara öppna för alla, säger Karin Linder, generalsekreterare för Svensk biblioteksförening till Kulturnyheterna..

Aftonbladet - 20 aug 20 kl. 21:34

Lagförslag: Hunden måste rastas två gånger om dagen

▸ Ett nytt lagförslag i Tyskland skulle det göra olagligt för hundägare att rasta sina husdjur mindre än två gånger per….

YLE - 03 nov 15 kl. 16:20

Lagförslag resulterar i korruption och penningtvätt

Finansministeriet får kritik för onödig brådska med ett kontroversiellt lagförslag som gör det möjligt att mörka inhemska aktieinnehav. Tidigare har polisen starkt kritiserat lagförslaget, nu slår också aktiespararna larm. Det handlar alltså om finansministeriets förslag till en ny lagstiftning för förvaltande av inhemska aktieinnehav.

Nyan - 19 jan 18 kl. 17:00

Lagförslag i mars mot skattesmäll

Kommunerna får både rätt och skyldighet att bevilja befrielse från fastighetsskatt i det lagförslag som regeringen håller på att ta fram för att förhindra att markägare ska drabbas av skattemyndighetens besked om skärpt tolkning av reglerna. Lagförslaget, som innehåller också andra ändringar, ska ligga på lagtingets bord då vårsessionen inleds i mars och beräknas kunna träda i kraft innan den nya skatten ska betalas i september. Det sade finansminister Mats Perämaa (Lib) i lagtingets frågestund med anledning av att Harry Jansson (C) begärde en lägesrapport.

Dalarnas tidningar - 08 dec 15 kl. 09:58

LEDARE: Nu jagar EU jägare med ett poänglöst lagförslag

Dagarna efter Parisdåden presenterade EU-kommissionen ett lagförslag om att helt förbjuda vissa halvautomatiska vapen. "Kommissionen vidtar åtgärder för att bekämpa terrorism", som det heter i ett pressmeddelande..

Nyan - 24 maj 18 kl. 13:38

Lagförslag för akut vargjakt

Ett lagförslag om akut skyddsjakt på varg och andra rovdjur har lämnats till lagtinget. Regeringen vill att det träder i kraft så snart som möjligt.
Lagändringen ska göra det möjligt för djurägare att skydda tamdjur från angrepp av varg, björn eller lodjur utan ett särskilt beslut av landskapsregeringen.

YLE - 17 nov 16 kl. 12:45

Upp till bevis för Guggenheim - Rantala ger nytt förslag goda chanser i stadsstyrelsen

Efter många om och men ska stadsstyrelsen nu på måndag ta ställning i frågan om Guggenheim- igen. Senast röstade stadsstyrelsen ner ett Guggenheimmuseum 2012 med rösterna 7-8. Enligt det nya förslaget deltar Helsingfors i byggnadskostnaderna med högst 80 miljoner euro.

YLE - 17 aug 12 kl. 17:08

Nytt förslag ska ge mer frihet till skogsbrukare

Jord- och skogsbruksministeriet har lämnat in ett förslag som ska främja skogsbrukarnas valfrihet och ansvar för sina ägor. Naturskyddsorganisationer är av annan åsikt. Lagförslaget ska ge fler valmöjligheter till skogsägare men också medföra mer ansvar.

Dalarnas tidningar - 29 dec 19 kl. 10:27

DEBATT: 1 806 jägare i Dalarna kommer drabbas

Regeringen har lagt fram ett nytt lagförslag till riksdagen som innebär att det ska krävas....

SVT - 06 nov 14 kl. 06:48

Lagförslag i Iran: Piskrapp för hundägare

Tre till sex månaders fängelse och 74 piskrapp. Så lyder ett strafförslag som lagts fram i det iranska parlamentet för människor som skaffar, säljer eller köper en hund..

Kristianstadsbladet - 24 mar 16 kl. 03:00

Arrendetvister kan påverkas av lagförslag

En promemoria med förslag som kan påverka jordägare och arrendatorer har lämnats till regeringen. Hovrätten behöver inte ta upp alla överklagade ärenden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.