Expressen > Nyheter

Wednesday, 27 January, 10:55

Expressen - 25 nov 20 kl. 18:10

Tegnell: Smittan sker till stor del inte i kollektivtrafikenUnder Folkhälsomyndighetens pressträff kunde det tolkas som att Anders Tegnell öppnade för att munskydd kan vara lämpligt på vissa arbetsplatser.Men enligt statsepidemiologen har uttalandet övertolkats.– Munskydd är inte räddningen vi lutar oss mot, säger Anders Tegnell.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Folkhälsomyndighetens, Anders Tegnell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tegnell, Smittan, skertill , stor, delinte i , kollektivtrafiken
FriaTider - 06 aug 20 kl. 14:22

Tegnell: Smittan ökar igen –"Dåligt tecken"

Skånskan - 19 mar 20 kl. 16:29

Tegnell: Res inte till eller från storstäder

inrikes Stockholm är värst drabbat av coronaviruset och nu avråds från resor till och från storstadsregionerna. Både att resa till och från storstadsregionerna riskerar att sprida smittan i landet, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.Framför allt när vi närmar oss lov kan det leda till stor smittspridning till andra delar av landet, säger Tegnell på Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff om virusläget i Sverige.

News55 - 12 jun 20 kl. 15:07

Tegnell: Då kommer det en andra våg

Det är i höst som en andra våg av coronasmittan kommer, då sommarsemestrandet är över, bedömer Anders Tegnell. Däremot tror han inte att den kommer att vara lika kraftig som den första på grund av att “ganska många” blivit immuna mot viruset i Sverige. Han tillägger att vi har “goda möjligheter” att hålla smittan nere.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Castellum: Storägare lägger styrelseförslag utan Rutger Arnhult

Pensionfondens förslag läggs tillsammans med Vincent Fokke, som representerar just Stichting Pensioenfonds, och med Charlotte Strömberg, avgående styrelseordförande i Castellum. Det framgår av ett pressmeddelande. Förslaget är omval sker av Per Berggren, Anna-Karin Hatt, Christer Jacobson, Christina Karlsson Kazeem, Nina Linander, Zdravko Markovski och Joacim Sjöberg.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 12:45

Onödigt stor rädsla för ebolasmitta

Rädslan för att svenska hjälparbetare som bekämpat ebola ska smitta är obefogad, enligt Folkhälsomyndigheten.Den som är frisk smittar inte och även om en person bär på viruset smittar det inte innan personen blir sjuk.
Ryktesspridning och underförstådda hot har riktats mot svenska hjälparbetare som varit i de eboladrabbade områdena i Västafrika, skriver Svenska Dagbladet.

BT - 23 okt 14 kl. 12:45

Onödigt stor rädsla för ebolasmitta

Rädslan för att svenska hjälparbetare som bekämpat ebola ska smitta är obefogad, enligt Folkhälsomyndigheten. Den som är frisk smittar inte och även om en person bär på viruset smittar det inte innan personen blir sjuk.Ryktesspridning och underförstådda hot har riktats mot svenska hjälparbetare som varit i de eboladrabbade områdena i Västafrika, skriver Svenska Dagbladet.

Expressen - 09 maj 20 kl. 08:07

Tegnell: Munskydd är väldigt otrevliga

I många länder är munskydd standard – men i Sverige är det fortfarande en förhållandevis ovanlig syn.Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell finns bättre sätt att hålla smittan borta.  – Det finns en rad olika skäl till att vi inte tycker att det är en speciellt bra idé, säger Anders Tegnell i Vetenskapsradion.

News55 - 1 timme sedan

Tegnell: Därför bör vi vara rädda för mutationen

Statsepidemiolog Anders Tegnell oroas över den brittiska varianten av coronavirus. Det framgår av Expressens artikel..

DN - 10 apr 20 kl. 21:37

Tegnell: Den svenska äldrevården kan vara mera sårbar

De höga dödssiffrorna i Sverige kan till stor del förklaras med att smittan tagit sig in i äldrevården..

SR - 08 mar 20 kl. 21:51

Tegnell: "Friskförklarade med virusrester smittar inte andra"

Patienter i Kina som friskförklarats, har vid senare provtagningar åter burit på coronaviruset, och därför beordrats 14 dagars karantän. Det berättade Sveriges Radios Kinakorrespondent i veckan. Men stadsepidemiolog Anders Tegnell vid den svenska Folkhälsomyndigheten bedömer att dessa individer sannolikt inte kan sprida smittan vidare..

SR - 16 mar 20 kl. 08:19

Tegnell: Vi kan fortfarande fördröja smittan

Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, bedömer att utbredningen av coronasmittan i Sverige fortfarande befinner sig i ett tidigt stadium och att det är möjligt att fördröja spridningen – givet att alla noga följer myndigheternas smittskyddsråd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.