Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Thursday, 21 January, 06:33

Länstidningen i Södertälje - 25 nov 20 kl. 18:02

Skolans och förskolans chefer ryter till – vill att ”snorpoliser” respekteras: ”Ingen ringer hem ett barn av illvilja”– Vi ringer inte hem till någon för skojs skull, säger Monica Sonde, utbildningsdirektör, som....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje
Läs mer om:
Monica Sonde

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolansoch , förskolans, chefer, rytertill vill att , snorpoliser, respekteras Ingen ringer hem ett barn av illvilja
UNT - 15 nov 11 kl. 06:58

Skolans chefer värderas lågt

Skolans chefer har lägre löner än chefer i andra yrkesgrupper i kommunen, enligt en ny rapport från Lärarförbundet. Löneutvecklingen har enligt rapporten varit sämre än för andra chefer i kommunerna och i privat sektor. (TT).

VA - 05 apr 18 kl. 09:24

I en värld av snabba förändringar – Utbildning om skolans ledning ska stärkas

En satsning kring forskning om förskolechefer pågår sedan en tid, men nu utvecklas också̊ en forskning som har fokus på̊ styrning och ledning av hela skolans organisation. Uppsala universitet utvecklar sin utbildning och forskning kring skolans och förskolans ledning.  .

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

Färre bad för elever på särskolans fritids

SJÖBO För elever som går på särskolans fritidshem innebär den nya simanläggningen att badandet minskar drastiskt. Istället för att kunna gå gratis måste de nu betala.
– Som läget är nu har vi ingen budget för att göra det regelbundet, det får bli någon gång per termin, säger Sandra Andersson, rektor på grundsärskolan.

Barometern - 21 feb 17 kl. 16:49

Utbildning av chefer ska klara skolans ekonomi

Det är snarare bristande kompetens bland skolans chefer än för stora inköp som ligger bakom de stora underskotten för bildningsnämnden..

BT - 16 jul 11 kl. 08:59

Satsa på skolans ledarskap!

Drygt fyra av tio skolledare anser att arbetsbelastningen är så hög att man riskerar utbrändhet och två av tre arbetar kontinuerligt övertid. Anställningsvillkoren för Sveriges skolledare måste förbättras, anser Lars Flodin, ordförande Sveriges Skolledarförbund, och hänvisar till en enkät förbundet gjort. Sveriges Skolledarförbund har nyligen genomfört en omfattande enkät bland sina medlemmar.

Nyhetskanalen - 15 nov 11 kl. 07:24

Låga löner till chefer i skolan

Skolans chefer har lägre löner än chefer i andra yrkesgrupper i kommunen, enligt en ny rapport från Lärarförbundet..

UT - 10 jun 14 kl. 08:29

Flera synpunkter på skolans arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket har inspekterat kommunens skolor och har flera synpunkter, allt från att rektorerna har hög arbetsbelastning till att matsalen är för liten i skolan i Hökerum. Arbetsmiljöverket håller på med ett riksomfattande och flerårigt projekt där man inspekterar cirka 500 skolor. Bakgrunden är att myndigheten har noterat brister i skolans arbetsmiljöarbete.

Skånskan - 10 jun 18 kl. 09:00

Politiker och chefer tog hand om skolköket

STAFFANSTORP Hagalidskolans kökspersonal vann utmaningen om att lyfta sig mest i fråga om elevernas nöjdhet.
I pris fick de en inspirationsdag och då ryckte kostchefer, rektor, kontorspersonal och politiker in och fixade skolmaten i deras ställe.Det hackades och blandades i Hagalidskolans kök på fredagsmorgonen men det var inte de vanliga kockarna som höll i kniven.

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 19 kl. 00:01

Insändare: Förskolans verklighet!

Om mitt barn har fått ett syskon eller om jag är arbetslös och då erbjuds det plats på förskolan 15 timmar i veckan, det följer grundskolans läsår vilket innebär att barnen är lediga under skolans lov..

BT - 19 sep 14 kl. 07:50

Förälder ryter till om nollningen:"Hoppas fler vågar säga stopp"

Christer Bengtsson valde att säga ifrån när hans dotter bjöds in till nollning där alla förväntades dricka stora mängder sprit. ”Jag hoppas att fler ska våga säga stopp”, säger han. I måndags kväll fick tre gymnasietjejer mellan 16 och 17 år gamla intensivvårdbehandlas för alkoholförgiftning efter att de deltagit i en så kallad ”nollning” på gymnasieskolan Peder Skrivares skola i Varberg.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:00

MP ryter ifrån om skolan

Skurup Maria Ivansson (MP) biter ifrån ordentligt i sitt svar till Lars Nyström (SD) om skolans ”dåliga resultat” under S-styrets tid.
– Flertalet svenska kommuner har sjunkit betydligt mer än vad vi har gjort, säger hon.”Att kalla skolresultaten dåliga är en skymf mot våra skolor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.