GT > Nyheter

Friday, 15 January, 15:57

GT - 25 nov 20 kl. 18:00

Biblioteken i Göteborg öppnar igenBiblioteken i Göteborg kan öppna igen efter att fackets skyddsstopp hävts, rapporterar P4 Göteborg..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, P4 Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bibliotekeni , Göteborgöppnar , igen
Blekinge Läns tidning - 16 jun 20 kl. 15:52

Socialdemokraterna kräver att biblioteken öppnas igen

Sedan tidigare kräver vänsterpartiet att de coronastängda biblioteken i Sölvesborg ska öppna igen och det har varit en demonstration utanför huvudbiblioteket. Nu får bibliotekskämparna stöd av socialdemokraterna, som på tisdagens krisledningsnämnd krävde att biblioteken åter ska slå upp sina portar..

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 15 kl. 05:00

Stäng inte dörren till biblioteken

De satt ofta och väntade på mig redan när jag kom till jobbet. En del av dem ville spela långa partier schack, andra ville bara prata en stund. Kanske hade det hänt något i skolan, eller hemma.

YLE - 18 sep 17 kl. 11:01

Helle försenas igen – Lovisabiblioteken har öppet som vanligt

Lovisabiblioteken skulle ha stängt i två veckor i samband med övergången till det nya bibliotekssystemet Helle. Med kort varsel visade det sig ändå att systembytet försenas för andra gången. Enligt ett pressmeddelande från Lovisa stad försenas övergången till det nya bibliotekssystemet Helle på grund av tekniska problem.

YA - 27 feb 14 kl. 15:01

It-problem stänger biblioteken

Foto: Matz Jönsson
Alla bibliotek i Sjöbo tvingas hålla stängt i nästa vecka på grund av ihållande problem med datasystemet. Bekymren har varit stora och personalen har mått dåligt av situationen.
Från och med måndag och en vecka framåt hålls alla bibliotek stängda.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 15:00

Flera nyheter på biblioteken i vår

STAFFANSTORP/hjärup Sticklingsbyte, stärkta sagostunder och satsning på hållbarhet.
Biblioteken i Staffanstorp och Hjärup presenterar en del nyheter när de nu spikat sitt vårprogram.Mycket känns också igen sen tidigare.

Skånskan - 10 jan 19 kl. 16:51

Biblioteksfilialer kan öppna igen

Lund Biblioteksfilialerna på Järnåkra och Nöbbelöv ska öppna igen till hösten.Den styrande kvintetten har kommit överens med V och beslut väntas vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde nästa vecka. – Det har funnits ett starkt engagemang för biblioteken i stadsdelarna och det här var en fråga vi gick till val på, säger nämndens nye ordförande Gunnar Brådvik (L) som lyfte ärendet direkt efter sitt tillträde.

Trelleborgs Allehanda - 25 sep 13 kl. 11:05

En dag stängt på biblioteken

Samtliga bibliotek i Trelleborgs kommun samt bokbussen har stängt på torsdag den 26 september.
Anledningen är att all fast anställd personal ska åka till bok- och biblioteksmässan i Göteborg. ?

GöteborgsPosten - 03 jun 20 kl. 04:57

Biblioteken får ta över andras service

I samband med covid – 19 har situationen tyvärr blivit extra besvärlig, då fler verksamheter än tidigare hänvisar till våra bibliotek, skriver Anette Eliasson, sektorschef Biblioteken i Göteborg..

Alliansfritt Sverige - 22 sep 11 kl. 14:00

Botkyrkamoderater utvärderar de privata biblioteken

UPPDATERING. Igår skrev vi om moderata privatiseringsdrömmar för biblioteken i Eskilstuna liknande den som redan gjorts i Nacka kommun. Vi riktade viss kritik mot Moderaterna för oförmågan att ta in information som sa annat än att privatisering är förträffligt.

Sydsvenskan - 09 mar 17 kl. 11:03

Domstol: Fel att stänga biblioteken på Järnåkra och Nöbbelöv

Nu hoppas Gunnar Brådvik (L) att biblioteken ska kunna öppna igen..

SmålandsPosten - 10 dec 19 kl. 22:33

Biblioteksbesparingar ska utredas igen

Än har politikerna inte fattat beslut kring hur kommunen ska göra med biblioteken i Uppvidinge. Budgetbeslutet och nedläggningen av gymnasieskolan ger andra förutsättningar för biblioteken. Därför ska det utredas ytterligare en gång..

Fler nyheter från GT

GT - 3 minuter sedan

Riksåklagaren överklagar friande dom mot NMR:are

Hovrätten friade nyligen 14 NMR:are från hets mot folkgrupp i samband med en demonstration i Göteborg 2017.Nu överklagar Riksåklagaren till Högsta domstolen..

GT - 30 minuter sedan

En av fem tackar nej till vaccin

Nästan var femte anställd på vård- och trygghetsboenden i Karlstad kommun vill inte vaccinera sig. Det rapporterar NWT. Enligt tidningen har drygt 300 anställda avböjt vaccinering då de erbjudits det.

GT - 4 timmar sedan

150 elever skriver salstena – smittskyddsläkare kritisk

GP rapporterar att 154 läkarstudenter i Göteborg kommer samlas under fredagen för att skriva en salstenta.– Det är ju djupt olämpligt, säger smittskyddsläkare Leif Dotevall till tidningen.Enligt Karin Åström, enhetschef på utbildningsenheten på Göteborgs universitet, har universitetet gjort vad man kan för att ”smittsäkra” lokalen..

GT - 5 timmar sedan

JUST NU: Lämnar Frölunda direkt

Theodor Niederbach fick sitt internationella genombrott i JVM, men har inte fått någon speltid i Frölunda efter turneringen. Nu kan SportExpressen avslöja att 18-åringen kommer lånas ut till Modo.Parterna förväntas göra nyheten officiell inom kort.

GT - 5 timmar sedan

Götaälvbron strömlös – stopp i flera linjer

Götaälvbron är strömlös och stoppet påverkar spårvagnslinjerna 5, 6, 10 och 13 i båda riktningarna..

GT - 5 timmar sedan

”Verkligen chockartat – har varit jobbiga dagar”

GÖTEBORG. Efter flera turer fram och tillbaka ser Göteborg FC ut att hamna under BK Häckens paraply. Ett besked som välkomnas av landslagsstjärnan Stina Blackstenius, 24.

GT - 5 timmar sedan

Blåvitt på målvakts- jakt: ”Är på gång”

GÖTEBORG. Tom Amos, 22, lånas ut av IFK Göteborg.Nu ger sig Blåvitt ut på målvaktsjakt.

GT - 6 timmar sedan

Använd plånboksmetoden för att få Dawit Isaak fri

I snart 20 år har den svenska medborgaren och göteborgaren Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea utan åtal eller rättegång. I en ny rapport synliggörs den bristfälliga svenska hanteringen av ärendet..

GT - 6 timmar sedan

Flopparna i Blåvitt – vad har egentligen gått fel?

GÖTEBORG. Amin Affane, Christian Kouakou, Hosam Aiesh och Sargon Abraham.Fyra spelare som kom till IFK Göteborg med höga förväntningar på sig.

GT - 7 timmar sedan

Mittfältaren lånas ut av Blåvitt igen

Utlånad till Norrby i fjol – ny utlåning i år.Enligt GT:s uppgifter lånar IFK Göteborg ut Adil Titi, 21, till Brage under kommande säsong..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.