NT > Nyheter

Friday, 15 January, 16:45

NT - 25 nov 20 kl. 17:30

Rådet till föräldrarna: "Ha en tät dialog med rektor"Situationen på skolorna förändras snabbt under pandemin. Föräldrar med barn i behov av extra stöd uppmanas att ha förebyggande samtal med skolan..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rådettill , föräldrarnaHa en , tät, dialogmed , rektor
YLE - 21 nov 14 kl. 11:08

”Det är okej att kolla barnets mobiltelefon”

Hur mycket ska och bör vi vuxna kontrollera våra barn? Vad de gör med kompisarna och på de sociala medierna? Hur skapar man ett ömsesidigt förtroende som inte brister trots att omdömet kanske gör det?

Skånskan - 21 feb 19 kl. 19:25

Föräldrarna uppmanas att skriva på ansvarskontrakt

MALMÖ Till hösten kan Malmös familjer få skriva på ett kontrakt där rollerna mellan föräldrar och skolpersonal klargörs.– Kontraktet, som ska vara frivilligt och inte juridiskt bindande, kan bidra till att förtydliga de olika ansvarsområden som åligger föräldrar, elever och skolan och ge tydliga signaler om att elevens skolgång inte endast är skolans ansvar, säger Sara Wettergren till Skånskan. Förslaget kommer ursprungligen från en motion av Liberalen Anneli Bojesson, som bland annat motiverade sitt förslag med att hon ville påminna föräldrarna om skolplikten, därför att en del elever, främst i utanförskapsområdena, skolkar en del av skoltiden.

Skånskan - 05 nov 19 kl. 18:31

Ystadföräldrarna vill få hem sina barn igen

Ystad Ystadföräldrarna som höll sina barn isolerade från samhället i flera år talar ut i TV4:s program Kalla fakta.
Efter fjorton månader sedan omhändertagandet hoppas de fortfarande på att barnen ska komma hem igen.
”Det måste finnas någon lösning ur detta, och de måste kunna komma hem igen.

SmålandsPosten - 19 aug 14 kl. 06:04

Elev fick inte byta klass ? för kompisen gick det bra

Två elever på samma skola ansökte om att få byta klass inför skolstarten. Den ena fick nej och uppmanades att prova först. Den andre fick klartecken utan prövotid.

Skånskan - 23 okt 19 kl. 21:00

Fick ett möte med makthavarna – men det gav få svar

HURVA/ESLÖV Föräldrarna som har barn på Bokebo förskola i Hurva har under den kritiska höstterminen försökt påverka olika makthavare – hittills med klent resultat.De har haft möten med egna förskolans rektor och förskoleavdelningens chef. Sedan träffade de barn- och familjeförvaltningens ordförande David Westlund (S) och förvaltningschefen Kerstin Melén Gyllensten på stadshuset i Eslöv och fick bättre insyn i budgeten och varför den låg på minus – men föräldrarna var inte nöjda med de svaren heller.

YLE - 03 apr 17 kl. 03:57

Dialog eller straff - hur få bukt med ordningsproblem i skolorna?

Rektorer borde ha större befogenheter att avlägsna bråkiga elever för att öka tryggheten och arbetsron i skolorna, anser lärarfacket OAJ. Vid Finlands svenska lärarförbund vill man hellre poängtera dialog och samarbete för att lösa problem i skolorna. Enligt OAJ är det viktigt att skolorna snabbt kan reagera och avlägsna en elev i akuta situationer, till exempel för att säkra tryggheten för andra elever och skolpersonalen.

YLE - 22 apr 15 kl. 04:44

Rektor säger ifrån: Föräldrarna ska också lyssna på skolan

Elever och föräldrar ska allt mer få påverka skolan och hur den fungerar. Det är ett av målen i den nya läroplanen som tas i bruk nästa år. Visst får föräldrarna tycka till, men då ska också skolan få tycka till om hemmen, anser rektor Tua Masar i Karleby.

Trelleborgs Allehanda - 24 okt 13 kl. 06:30

Det gäller att passa på att resa under loven

Foto: TT
Det har blivit striktare regler kring ledighet i skolan. Att vara ledig vid sidan om loven är inte en självklarhet för eleverna. Ska man ut och resa gör man bäst i att göra det under loven.

YLE - 06 nov 13 kl. 09:41

Det gäller att vara gatusmart då man rör sig på nätet

Det är vanligt att tonen på olika forum på nätet där unga rör sig är minst sagt ful. Ofta rör det sig om direkt mobbning vilket inte är lätt att hantera varken som ung eller förälder. Ann-Cathrine Engström-Käld jobbar som polis och hon jobbar speciellt med utsatta barn.

BT - 29 jan 13 kl. 13:50

Seriös dialog om barnfattigdom önskas

Rädda Barnen får kritik för att ha framställt barnfattigdom som en fråga om i första hand mat och kläder. Det är en mycket smal och olycklig definition som vi inte ställer oss bakom. Den 16 januari sände Uppdrag granskning ett program som lovade att visa ?

SmålandsPosten - 12 mar 14 kl. 06:13

Han vill ge föräldrarna mer inflytande i skolan

Inför större omorganisationer i barn- och utbildningsförvaltningen bör föräldraföreningar få möjlighet att som remissinstans yttra sig liknande MBL-förhandlingar. Det tycker föräldern Martin Uleskog som lämnat in ett medborgarförslag i ärendet. Han började med att hänvisa till kommunens projekt 3D – demokrati, dialog och delaktighet, där syftet varit att öka medborgarnas delaktighet.

Fler nyheter från NT

NT - 30 minuter sedan

Topplistorna: Jakob Hellman triumferar

Det tog 32 år för Jakob Hellman att följa upp succén med debutalbumet. Att "Äntligen borta" var efterlängtad syns på albumlistan, där skivan går in som etta. På singellistan ligger Newkid både etta och tvåa med "Du måste finnas" respektive "Starkare..

NT - 1 timme sedan

Tre juniorer får chansen i Hästens matchtrupp

Vita Hästen får ihop fyra kedjor mot Västerås, detta tack vare att två juniorer lyfts in i laget. I övrigt är Niklas Folin och Christian Engstrand åter i laguppställningen..

NT - 1 timme sedan

Karlshamnsstyre måste väljas om

En tvist om rösträkningen efter valet 2018 har lett till att Karlshamns kommunstyrelse måste väljas om..

NT - 1 timme sedan

Thern om att han lämnar IFK: "Då skiter jag i det"

Det har känts väntat ganska länge, men nu bekräftar Simon Thern också att det inte blir någon fortsättning i IFK..

NT - 1 timme sedan

Simförbund fördömer Keller efter stormningen

USA:s simförbund fördömer OS-guldmedaljören Klete Keller för att han var med i stormningen av Kapitolium i Washington förra onsdagen..

NT - 1 timme sedan

Rooney slutar spela – blir manager permanent

Wayne Rooney blir manager för Derby permanent..

NT - 45 minuter sedan

Hybrider i fokus när Galleri Kronan öppnar

Begreppet hybrider fascinerar Karin Dockson. Nu visar hon sina tolkningar på Galleri Kronan..

NT - 45 minuter sedan

Littfest satsar på direktsändning

Årets upplaga av Umeås internationella litteraturfestival, eller Littfest, blir mestadels en digital historia..

NT - 45 minuter sedan

Tung svensk stafett – sjua i Oberhof

Bom följdes av bom, extraskott av extraskott. Sverige hade ingen vidare dag på skjutvallen. Till slut blev det en sjundeplats i världscupstafetten i tyska Oberhof – 2.

NT - 45 minuter sedan

Sjukhusledning går före i kön till vaccin

Ledningen för sjukhusen i Vänersborg och Uddevalla får gå före i kön till coronavaccin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.