PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 15 January, 17:56

PrivataAffärer - 25 nov 20 kl. 16:48

Serneke handelsstoppadDagens industri rapporterade på onsdagseftermiddagen att Sernekes vd Ola Serneke uppgav på en webbsänd studentmässa i Göteborg att en ny partner har hittats för det pausade bygget av Karlatornet i Göteborg. Aktien steg på tisdagen och fortsatte upp på onsdagen för att vara upp nära 12,5 procent när handelsstoppet infördes, klockan 16.36.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sernekes, Ola Serneke, Göteborg, Karlatornet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Serneke, handelsstoppad
PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 15:56

Serneke: Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

”Genomförandet av försäljningen av Karlatornet, som skulle ha skett i dagarna, skjuts på framtiden. Anledningen är det osäkra läget på den globala finansmarknaden orsakat av coronapandemin. Som en konsekvens minimerar Serneke aktiviteten i bygget av Nordens högsta hus”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

Cornucopia - 17 okt 19 kl. 10:33

Serneke vägrar betala tillbaka till lägenhetsköpare i försenade Karlatornet

Byggbolaget Serneke vägrar betala tillbaka bokningsavgiften till de cirka 100 av 400 lägenhetsköpare som vill dra sig ur sina köp, efter att projektet försenats än så länge ett år - givet att Serneke får in någon finansierande partner. Anekdotiskt rapporterar en bloggläsare att bygget står stilla, undantaget en leverantör som hämtar byggmaterial från arbetsplatsen.
Karlastaden och Karlatornet till vänster, med Göteborgs Kista, Lindholmen, mitt i bild.

Alingsås tidning - 17 nov 17 kl. 08:54

Serneke utsedd till årets vd

Alingsåssonen Ola Serneke har utsetts till Årets VD 2017 av ledarskapssajten Motivation.se. Hans starka personlighet och byggkoncernens imponerande resultat ligger till grund för utmärkelsen.

Alingsås tidning - 21 sep 18 kl. 16:23

Serneke Årets grundare

Alingsåssonen Ola Serneke har tilldelats utmärkelsen Årets Grundare Sverige 2018. Han tog emot den i går, torsdag, på Entreprenörsgalan i Stockholm. Ola Serneke, VD och grundare av Serneke-koncernen, var en av tre nominerade till priset som delas ut entreprenörsnätverket Founders Alliance och deras 600 medlemmar.

Alingsås tidning - 10 dec 18 kl. 15:00

Serneke prisas för sitt engagemang

En visionär och modig säljare med tydliga värderingar. Så beskriver Marknadsföreningen i Göteborg byggentreprenören Ola Serneke och ger honom priset Årets säljare.
Marknadsföreningen i Göteborg, MiG, delade i fredags ut sina årliga priser och till årets säljare utnämns alltså Alingsåssonen Ola Serneke, grundare av och ledare för byggkoncernen Serneke som omsätter drygt sex miljarder kronor i år och har över tusen anställda.

PrivataAffärer - 16 jan 20 kl. 09:13

Serneke rusar efter försäljning av Karlatornet

Serneke fortsätter som huvudentreprenör i projektet och ingår avtal om totalentreprenad med ordervärde på drygt 3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i Sernekes orderingång i det kvartal som affären slutförs. Transaktionen förväntas ha positiv effekt på rörelseresultatet samt generera positivt kassaflöde, uppger bolaget. Efter affären kommer Serneke att kvarstå som ensam ägare till övriga byggrätter i Karlastaden, bestående av cirka 150.

Alingsås tidning - 11 feb 16 kl. 11:36

Ny utmärkelse till Ola Serneke

Byggentreprenören Ola Serneke från Alingsås har fått ännu en fin utmärkelse. I veckan utnämndes han till Årets Affärsnätverkare 2015 av BNI, Business Network International. 44-årige Ola Serneke, grundare och ledare för byggkoncernen Serneke, bor numera i Göteborg där företaget har sitt huvudkontor.

Alingsås tidning - 13 jun 19 kl. 14:05

Ola Serneke ska sommarprata

I dag presenterades vilka kända svenskar som kommer medverka i Sommar i P1. Ola Serneke är en av dem. Alingsåssonen Ola Serneke, vd för Serneke group, kommer enligt egen utsago att ägna sitt program åt att prata om hur man kan vara med och skapa ett sundare och mer positivt samhälle.

Expressen - 16 jan 20 kl. 07:46

Serneke säljer Karlatornet

Entreprenadkoncernen Serneke säljer 80 procent av skyskrapan till amerikanska Oaktree Capital Management. Men Serneke förblir delägare i Karlatornet och fortsätter som huvudentreprenör för byggnationen av Nordens högsta byggnad– Detta avtal är naturligtvis en enorm milstolpe i den fortsatta utvecklingen av Karlastaden och för hela Serneke, säger Ola Serneke, VD för Serneke Group i ett pressmedelladne. .

Cornucopia - 16 jan 20 kl. 11:41

Serneke säljer Karlatornet till amerikanskt investeringsbolag

Åttio procent av Sernekes och Göteborgs skrytbyggprojekt Karlatornet säljs till det amerikanska investeringsbolaget Oaktree för en ej angiven summa pengar. Serneke kvarstår som huvudenprenör och får totalentreprenad på projektet om tre miljarder kronor, och slipper därmed finansiera bygget själva eller använda den döda finansieringsmodellen att sälja lägenheter på ritning, till spekulanter som hoppas sälja dem dyrare innan inflytt. Frågan är om vi kan få se fler lösningar där utländsk kapital går in istället för svenska bostadsspekulanter?

Alingsås tidning - 07 okt 15 kl. 09:14

Serneke får bygga om badet – klart om två år

– Senhösten 2017 ska hela objektet vara klart.
Det säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg AB. Efter en hel del turer fram och tillbaka står det nu alltså klart att det blir Serneke som får byggentreprenaden för Nolhaga Parkbad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.