SR > Nyheter

Wednesday, 20 January, 19:32

SR - 25 nov 20 kl. 02:30

Här finns jobben om fem år för akademiker



Ett litet ljus i pandemi-mörkret presenteras av Sveriges akademiker, SACO som samlar 700 000 akademiker inom olika fackförbund. Deras årliga prognos visar att arbetsmarknaden om fem år ser bra ut för majoriteten av högskolestudenterna inom de yrken SACO organiserar. Allra flest jobb finns inom hälsa, sjukvård och omsorg, men yrken där det kommer bli svårare att hitta jobb är till exempel som beteendevetare eller kommunikatör..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, SACO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här finns jobbenom , fem, årför , akademiker
GöteborgsPosten - 05 apr 16 kl. 05:00

Släpp övertron på att alla måste bli akademiker

Det går inte längre att tro att vi kan utbilda alla till akademiker. De nya jobben måste skapas efter människors olika villkor och förutsättningar, skriver Vägvalet..

SvD - 15 apr 16 kl. 07:00

”Effektiva jobbkedjor frigör de enkla jobben”

Satsningen i vårpropositionen på validering av ­utländska examina riskerar att bli ett slag i luften. Redan i dag har nästan 13  000 utrikesfödda akademiker enkla jobb, och med till­fälliga uppehållstillstånd riskerar fler enkla jobb att bemannas av akademiker – samma jobb som lågutbildade nyanlända behöver, skriver ledande företrädare för Jusek..

DN - 20 aug 19 kl. 08:00

Jobben unga akademiker drömmer om – producent av havremjölk klättrar på listan

Google och Ikea toppar listan över företag där unga akademiker helst vill jobba. Även fordonsindustrin är populär, samtidigt som klimatfrågan blir allt viktigare hos unga i början….

YLE - 08 apr 15 kl. 05:00

Hankeiter: Fem frågor till Samlingspartiet

När ekonomstuderande i Helsingfors får chansen att ställa Samlingspartiet mot väggen blir det frågor om arbetslösheten bland högutbildade, skattekonkurrens, högskoleutbildningens kvalitet och studerande med barn. Det är riksdagsgruppens ordförande Arto Satonen som svarar på frågorna. Ekonomin är den viktigaste frågan i riksdagsvalet.

BT - 18 maj 12 kl. 00:30

Jobben ger integration

Den som har ett arbete att gå till, en dagmamma till barnen och en meningsfull sysselsättning på fritiden är etablerad i det svenska samhället. För den som saknar jobb och inte kan språket är tillvaron svårare. De allra viktigaste utgångspunkterna för en bra integration är arbete och goda språkkunskaper.

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 21:45

Hoppusslade akademiker

Foto: Lars Brundin
Personal från Malmö högskola och akademiker som läser svenska för invandrare blev igår hoppusslade - bokstavligen.
Pilotprojektet "Näktergalen Personal" såg dagens ljus på torsdagen. Precis som Näktergalens tidigare mentorsprogram möjliggör man möten mellan människor som i vanliga fall inte hade träffats alls.

Sydsvenskan - 09 aug 12 kl. 06:30

?Man skall kanske vara akademiker också?

I februari kom ett brev till Lunds kommunalråd Mats Helmfrid (M).?Jag ger inte upp. Jag har minst fem år kvar att arbeta, men är rädd att dö när jag kör dödstrött hem elva mil om natten.?

Barometern - 23 apr 14 kl. 08:31

Jobben viktigast för Hedh

Jobben, jobben och jobben.
Det är de tre viktigaste frågorna för Anna Hedh i årets EU-valrörelse. Det är en vanlig dag på jobbet när Barometern-OT träffar Anna Hedh, boende i Mörbylånga, i Bryssel.

Barometern - 12 jun 14 kl. 08:04

Över fem miljoner människor i jobb 2020

Sverige byggs starkt genom fler i arbete. När fler arbetar kan vi fortsätta lägga grund för och värna allt det som är vårt gemensamma. Sverige har i dag högst sysselsättningsgrad och högst arbetskraftsdeltagande i hela EU.

PrivataAffärer - 06 jul 14 kl. 13:41

Lööfs tal om jobben avslutade politikerveckan

Centerledaren Annie Lööfs fokuserade på jobbskapande i sitt tal som fick sätta punkt för politikerveckan i Visby. Dagen innan hade allianskollegan Jan Björklund lovat höjda löner för kvinnliga akademiker....

Dagens PS - 07 feb 19 kl. 11:50

Rapport: 100.000 saknas om fem år

Arbetsförmedlingen slår larm om arbetskraftsbristen som snart drabbar Sverige. Enligt en ny prognos väntas underskottet på utbildad arbetskraft vara 100.000 personer om fem år.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Upp till bevis för Biden och Harris

Joe Biden har svurits in som USA:s 46:e president och Donald Trump har lämnat Vita huset. Nu börjar det riktiga arbetet för Biden och Harris. Medverkande: Ginna Lindberg, USA-kommentator på Ekot, Fernando Arias, New York-korrespondent, Cecilia Khavar, Washingtonkorrespondent, Roger Wilson, tillträdande New York-korrespondent och Caroline Kernen, P3-korrespondent..

SR - 30 minuter sedan

Ginna Lindberg: Hördes ekon av Barack Obama

Enighet, hopp och demokratins överlevnad var teman i USA:s president Joe Bidens installationstal. Han tackade företrädare på posten, men nämnde inte president Donald Trump vid namn. Hör Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg om Joe Bidens första tal som president..

SR - 1 timme sedan

Joe Biden är USA:s 46:e president

Eden är svuren – Joe Biden är nu USA:s 46:e president. På grund av attacken mot Kapitolium och coronapandemin genomfördes ceremonin i Washington framför ett tusentalpersoner. Hör hur det lät..

SR - 1 timme sedan

Hotbilden kan bestå i många år framöver

Att begå en attack under dagens välbevakade installationsceremoni av USA:s nya president Joe Biden vore "galenskap" enligt underättelsesanalytiker Mollie Saltskog. Däremot vore det "ett misstag att andas ut" om inget sker. Hotbilden är komplex och kan bestå i många år framöver - och Bidenadministrationen kommer behöva göra en prioritering kring detta..

SR - 1 timme sedan

Här blir hon USA:s första kvinnliga vicepresident

USA har fått en ny vicepresident. Kamala Harris är den första kvinnan och den första icke-vita personen på posten. Hör Harris svära eden under ceremonin i Washington..

SR - 2 timmar sedan

Donald Trump har landat i Florida

USA:s avgående president Donald Trump landade i Florida runt klockan 17, svensk tid. I en avvikelse från amerikansk tradition har Trump tackat nej till att närvara när Joe Biden svärs in som USA:s 46:e president. Enligt konstitutionen tar Biden över från Trump klockan 12 lokal tid, i huvudstaden Washington..

SR - 2 timmar sedan

Cecilia Khavar: Kan vara fler soldater än åskådare

På onsdagens svärs Joe Biden in som president i USA. Säkerhetspådraget inför ceremonin beskrivs som enormt. “Det är förmodligen fler soldater än åskådare”, säger Ekots korrespondent Cecilia Khavar..

SR - 2 timmar sedan

USA får sin 46:e president

Joe Biden tar idag över efter Donald Trump och Bidens installationsceremonin startar klockan 17.00 svensk tid. Klockan 17.

SR - 2 timmar sedan

Nattligt utegångsförbud i Nederländerna

I Nederländerna införs nya tuffa coronarestriktioner efter ökad smittspridning. Utegångsförbud införs nattetid. Flyg från länder utanför Schengen stoppas..

SR - 2 timmar sedan

Skillnader i regioners vaccinationstakt

Det är svårt att veta säkert hur många som hittills vaccinerats i de olika regionerna. Men skillnaderna är stora, om man jämför hur många av de doser de fått levererade som skickats ut till dem som ska vaccinera, enligt Folkhälsomyndighetens siffror. I till exempel Region Jämtland-Härjedalen ska runt 90 procent av de levererade doserna ha skickats ut, medan det är knappt 25 procent i Värmland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.