Aftonbladet > Nyheter

Friday, 15 January, 19:44

Aftonbladet - 25 nov 20 kl. 00:12

Forskare överens: Mutation spred viruset över världen▸ Hypotesen lanserades redan i våras. Nu bekräftar nya rön teorin om att en mutation av coronaviruset bidrog till att göra. .
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, överens, Mutation, spred, virusetöver världen
SR - 08 jan 16 kl. 07:12

Forskare överens: antropocen är här

En internationell forskarpanel har nu slagit fast att vi nu är inne i den geologiska perioden antropocen, det vill säga en ny epok i jordens historia orsakad av mänsklig påverkan på miljön..

News55 - 30 jun 20 kl. 13:31

Bevisat: Danskar spred smittan till Sverige

En dansk studie visar att det finns stor sannolikhet för att danskar spridit coronasmitta till Sverige. Kvällsposten skriver att forskare vid Köpenhamns universitet har tagit fram ett stamträd som visar hur viruset spridit sig mellan människor. På det sättet kan forskare bekräfta att skidresenärer som varit i Ischgl i Österrike tog med sig smittan hem.

SVT - 14 sep 12 kl. 12:02

Mutation kan ligga bakom dödsfall

Plötsliga dödsfall inom idrotten kan hänga samman med ett ärftligt hjärtfel. Felet kan bero på en mutation hos en släkting för mer än 600 år sedan, visar forskare i Umeå..

Sydsvenskan - 07 okt 12 kl. 06:30

Mutation bakom randig gepard

Forskare har upptäckt en gen som styr pälsmönstret hos både tamkatter och geparder.
En mutation hos genen ger pälsen ett marmorerat mönster, som är relativt vanligt hos katter men också förekommer hos geparder..

NSD - 09 okt 12 kl. 16:19

Mutation som orsakar hjärtdöd hittad

Danska forskare har hittat en tidigare okänd förändring i arvsmassan, en mutation, som kan resultera i plötslig hjärtdöd hos i övrigt friska personer..

Expressen - 11 mar 14 kl. 12:43

Mutation förstör gen som kan ge diabetes

En i en ny studie baserad på genetiska tester av 150 000 personer har forskare hittat en sällsynt mutation som även skyddar överviktiga personer från diabetes typ 2. Mutationen har visat sig minska risken för diabetes 2 med två tredjedelar, det gör att det ser lovande ut för forskningen att utveckla en ny medicin som kan härma mutationens effekter..

Nyteknik - 02 okt 14 kl. 20:00

Mutation ger effektivare etanolproduktion

Forskare vid Chalmers har fått jäst att växa vid högre temperatur än normalt. Hemligheten är en enkel mutation. Upptäckten kan leda till mer effektiv etanolproduktion..

Västerbottens Folkblad - 18 apr 16 kl. 12:57

Mutation orsakar Västerbottensjuka

En viss genetisk mutation orsakar sjukdomen Västerbottensanemin som kallas för CDA III. Det visar en studie gjord av Maria Liljeholm forskare vid Umeå universitet. Det finns drygt 70 kända fall av Västerbottensanemin i världen, varav 50 kommer från en och samma familj, i Västerbotten.

SR - 30 jul 18 kl. 06:00

Mutation kan ligga bakom spetsekorrens fäbless för stark mat

När det kommer till stark mat skiljer sig den lilla spetsekorren från andra däggdjur. Arten älskar nämligen starka pepparväxter. Något som forskare nu tror beror på en mutation i en viss gen..

Dagens Medicin - 13 nov 19 kl. 09:58

Mutation tros skydda mot alzheimer

Forskare kan ha identifierat en mutation som skyddar mot utvecklingen av Alzheimers sjukdom, eller åtminstone en ärftlig variant av sjukdomen..

Corren - 6 timmar sedan

Piraterna och kommunen är överens om hyran

Överens om hyresavtalet. Ny arenasponsor. Startskott för ungdomsverksamhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.