Världen Idag > Nyheter

Friday, 15 January, 19:42

Världen Idag - 25 nov 20 kl. 00:00

Ännu ett snedvridet abortbudskap i SVTAbortfrågan skiljer sig från nästan alla andra ämnen inom lagstiftning och vårdetik. Som ingen annan fråga kan den skapa en så känslostyrd och osaklig atmosfär att en hederlig diskussion i princip upphör. Dokumentären ”Striden om aborterna” som visades i SVT i söndags visade flera sådana exempel, tråkigt nog från båda sidor. Det vore verkligt välgörande om det här offentliga samtalet kunde föras i en mer ärlig och respektfull ton.  Aborter som samhällsfråga handlar i grunden om två frågor, en etisk och en juridisk: Har samhället rätt att aktivt ta ett ofött människoliv?
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
SVT, Striden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ännuett , snedvridet, abortbudskapi , SVT
SVT Debatt - 03 feb 14 kl. 12:34

SVT Debatt utvecklar dialogen med läsarna

SVT Debatt utvecklar sitt arbete för vital samhällsdebatt. Därför gör vi om hela vår sajt och satsar mer på dialog. SVT Debatt arbetar för en öppen diskussion i kommentarsfält och på sociala plattformar.

SVT Debatt - 08 jun 13 kl. 06:01

SVT:s bröllopssändning är ren reklam för monarkin

KUNGABRÖLLOP Kungafamiljens informella makt vilar på känslomässiga tillställningar som dagens prinsessbröllop. SVT:s beslut att tv-sända Prinsessan Madeleine och Chris O’Neills vigsel är inte public service ? utan bara ännu en pusselbit i en urspårad kungabevakning där medierna går den omoderna monarkins ärenden.

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 14:43

Självklart av Kungen att reagera på SVT:s felaktigheter

KUNGLIG VREDE Carl XVI Gustaf har följt de avtal som gäller vid renoveringen av Stenhammars slott, och enligt uppgift lagt ut 30 miljoner av privata medel. Att i det läget anklaga Kungen för att ha snuvat skattebetalarna på pengar är så befängt att vem som helst i hans ställe skulle ha sagt ”fy fan”. SVT:s reportage om Kungens renovering är i långa stycken felaktigt och missvisande, skriver Sigfrid Leijonhufvud.

SVT Debatt - 17 jan 14 kl. 08:11

Varför utgår SVT och Fittstim ifrån en sårad vit kulturfeminist?

FEMINISM Jag är mer oroad över Public Service vändning de senaste åren än en Belinda Olssons personliga issues med feminismen. Själv har jag slutat hoppas på den vita liberalfeminismen. När den inte sparkar nedåt så osynliggör den människor som faller utanför normen, skriver frilansjournalisten Sara Abdollahi.

SVT Debatt - 17 jan 14 kl. 08:11

Varför utgår SVT från en sårad vit kulturfeminist?

FEMINISM Jag är mer oroad över Public Service vändning de senaste åren än Belinda Olssons personliga issues med feminismen. Själv har jag slutat hoppas på den vita liberalfeminismen. Den både sparkar nedåt och osynliggör människor som faller utanför normen, skriver frilansjournalisten Sara Abdollahi.

SVT - 24 feb 13 kl. 15:37

Graividiteten ska göra Alshammar ännu bättre

Therese Alshammar väntar sitt första barn i början av Juni. Med ny specialanpassad träning siktar hon på att vara tillbaka på de stora mästerskapen ? ännu bättre.

SVT - 14 apr 13 kl. 22:48

J-O Waldner fortsätter ännu ett år

Enligt källor till SVT Sport har 47-årige Jan-Ove Waldner bestämt sig för att fortsätta ännu en säsong..

SVT - 26 feb 14 kl. 11:53

Ukraina: Ännu en seger för Maidan-folket

I kväll får vi veta hur Ukrainas regering ser ut. Det är ännu en seger för de militanta demonstranterna över de etablerade partierna, skriver SVT.s utrikeskommentator Bo Inge Andersson..

SVT Debatt - 25 mar 14 kl. 07:00

SVT bekräftar fördomar om ridsporten

RYTTARELITEN TV-programmet Ryttareliten riskerar cementera bilden av ridning som en sport endast för överklassen. Det hade varit klädsamt om åtminstone en av elitryttarna kom från något enklare förhållanden. Har SVT för avsikt att bekräfta fördomar?

SVT - 27 maj 14 kl. 10:21

Knutson: Ännu ett hårt slag för Moderaterna

Efter kollapsen i söndagens EU-val drabbas Moderaterna nu av ännu ett hårt slag. I Statistiska Centralbyråns partisympatiundersökning backar moderaterna till 22,7 procent. Valet i september kan bli en rysare för Fredrik Reinfeldt och hans parti, skriver SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson..

SVT - 13 jan 18 kl. 19:38

”Civil beredskap ännu sämre än den militära”

Den civila beredskapen har rustats ner ännu mer än den militära, därför är sårbarheten större och uppförsbacken är större på den civila sidan. Det säger Försvarsminister Peter Hultqvist till SVT. Ändå satsas långt fler miljarder på den militära upprustningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.